Zo beperkt je kookgeuren het beste!

Iedereen houdt natuurlijk van lekker koken! Waar we echter minder van houden is de geur die vrijkomt bij het koken. Al ruikt het gerecht nog zo lekker, het is nooit fijn als de woning een uur na het koken nog steeds naar het gekookte gerecht ruikt. Dit is het geval als je zelf kookt, maar al helemaal als het ook nog eens om de kooklucht van bijvoorbeeld je buren gaat. Het is daarom altijd zaak om de kooklucht zo snel mogelijk weg te laten trekken. Omdat dit zo belangrijk is geven we je in deze blog enkele tips die je kunnen helpen bij het vermijden van langdurige kooklucht!

Afzuiging

Een fatsoenlijke afzuiginstallatie scheelt over het algemeen al zo’n 90% als het gaat om kooklucht. De afzuiginstallatie zorgt ervoor dat de meeste kooklucht direct wordt afgezogen en een schacht wordt ingeblazen. Het is in dit geval wel belangrijk dat je weet waar de schacht heen gaat. Sommige schachten lozen de lucht namelijk in een andere ruimte binnen het gebouw. Wanneer dit het geval is, dan is de kans op overlast nog steeds enorm groot omdat de lucht nergens heen kan. Het is daarom niet alleen belangrijk om een afzuiginstallatie te hebben, maar het is ook minstens zo belangrijk om een plek te hebben waar de afgezogen lucht geloost kan worden!

Verantwoordelijkheid overlast door kooklucht?

Ondanks het feit dat de veroorzaakte overlast door kooklucht bijna overal gelijk is, gaan de meeste verhalen rondom overlast over overlast veroorzaakt door de buren. Dit komt omdat mensen uiteraard minder snel geneigd zijn om te klagen over de lucht die ze zelf veroorzaakt hebben. Over het algemeen kun je de overlast gewoon met je buren bespreken en samen tot een oplossing komen. In sommige gevallen lijkt het vinden van een oplossing erg lastig. Mocht de overlast kooklucht buren volledig uit de hand lopen, dan kunnen we je aanraden om een professionele partij in de arm te nemen. Deze kan voor jou concluderen of de kooklucht daadwerkelijk overlast veroorzaakt. Wanneer dit het geval, dan dienen ofwel de buren ofwel de woningbouwcorporatie stappen te ondernemen om de overlast in te perken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven