De beste manier om gemakkelijk en snel heerlijke rijst te bereiden, is een rijstkoker. Het is een eenvoudige en zorgeloze manier om rijst te koken, waarbij je niet constant hoeft te checken of je rijst aanbrandt of niet. Met een rijstkoker stoom je elk type rijst gaar zoals het hoort. En het levert daarnaast simpelweg lekkerdere rijst op dan het tot een papje natte gekookte rijst uit een pan. Een rijstkoker prepareert jouw rijst zodat deze perfect gaar is!

Bekijk de top 10 beste rijstkokers!

Hoe werkt een rijstkoker?

Hoe werkt dit apparaat precies? Bepaal je hoeveel rijst je wilt koken, en meet je dit af. Hierna meet je het water af en doe je dit erbij (check de verpakking voor de juiste hoeveelheid). Voeg eventueel kruiden toe. Het vervolg hangt af van het type rijstkoker dat je aanschaft: je kookt simpelweg de rijst, of je maakt ook gebruik van eventuele andere functies. Let bij het koken er op dat de deksel zich op de koker bevindt, want het stoom mag niet uit de koker ontsnappen. De rijstkoker slaat automatisch af wanneer de rijst perfect gekookt is. Je kunt het geheel nog 10 à 15 minuutjes warm laten houden, maar je kunt natuurlijk ook gelijk beginnen aan je maaltijd. Lekker!

Meer dan alleen rijst!

Een product met de naam ‘rijstkoker’ doet je vermoeden dat hier louter rijst in gekookt kan worden. Echter is dit niet zo. Ook pasta’s, stoommaaltijden, soepen, groente, ei en diverse soorten vlees kunnen geprepareerd worden in een rijstkoker. Hierdoor is een rijstkoker een uitstekend hulpmiddel om te hebben voor in de keuken. Dankzij zijn veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid is het aanschaffen van een rijstkoker echt een aanrader.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een rijstkoker?

Bij het kopen van een rijstkoker let je op de beschikbare functies. Goedkopere varianten kunnen vaak alleen maar aan- en uitgezet worden. Maar er zijn meer opties: een antiaanbaklaag is bijvoorbeeld echt een must have, evenals een uitneembare inzetpan. Nice to have zijn een digitale timer met meerdere kookfuncties en een glazen deksel.

Bekijk de top 10 beste rijstkokers!

Geef een reactie