Een keukenmes moet op de eerste plaats praktisch en scherp zijn, maar mag ook gezien worden. Traditioneel zijn keukenmessen volledig van staal of voorzien van een zwart handvat. Hoewel dat erg mooie messen kunnen zijn – zeker omdat het lemmet en het handvat erg mooi vormgegeven kunnen zijn – , kun je ook messen kopen met een veel sterker afwijkend designs. Wij hebben de mooiste keukenmessen met afwijkend design voor je verzameld. Het zijn niet alleen kwalitatief goede keukenmessen, maar ook nog eens echte blikvangers in de keuken.

Le Creuset keukenmes

Deze messen zien er niet alleen heel mooi uit (zie foto boven artikel), ze zijn ook heel kwalitatief. Het lemmet van de messen bestaat uit 64 lagen Damast-staal en een kern van VG-10. Het lemmet is lichtjes buigbaar, de messen zijn daardoor robuust én flexibel. Het mes heeft een olijfhouten handgreep, gemaakt van Italiaanse olijfbomen.

Laguiole Style de Vie Koksmes – Olijfhout

Vergelijkbaar met het mes van Le Creuset is het koksmes van Laguiole Style de Vie. Het koksmes heeft een scherp lemmet van 2,5 mm dik en de handgreep van het mes is van olijfhout.

Fiskars edge koksmes groot

Spreekt een modern design je meer aan? De zwarte Edge messen van Fiskars hebben een modern en gestroomlijnd design. De lemmeten zijn van hoogwaardig staal en taps geslepen zodat ze hun scherpte lang behouden. Het lemmet kent een naadloze overgang naar het ergonomische handvat. Het lemmet is voorzien van een PTFE-coating. Die zorgt er voor dat het mes makkelijk schoon te maken is en voorkomt dat etenswaren blijven plakken.

Kai Shun Premier Tim MaLzer Tdm-1706

Het duurste mes dat we voor je geselecteerd hebben is er een van het gerenommeerde merk Kai. Niet alleen het handvat springt in het oog. Ook het lemmet is een echte eyecathcer. De messen uit de Kai Shun, Kai Shun Premier en Kai Shun Kaji productlijnen zijn vervaardig van 32 lagen staal. Dat geeft het kenmerkende patroon op het blad. Door het combineren van hardere en zachtere staalsoorten in het lemmet is het mes harder waardoor het dunner te slijpen is terwijl het zachtere staal het mes minder gevoeliger maakt voor breken. Het mes kenmerkt zich door de traditionele Japanse mesvorm en heft.

Heb jij nog andere mooie keukenmessen gespot? Tip ons en andere bezoekers via een reactie onderaan dit bericht.

Geef een reactie