Een elektrische waterkoker is handig, maar het is het zoveelste apparaat wat je een plekje moet geven in je keuken. In veel gevallen zijn het ook nog is eens niet de mooiste apparaten. Steeds meer mensen kopen daarom weer terug een fluitketel. Een fluitketel bestaat al generaties lang en is nog altijd enorm populair. Het is de voorloper van de elektrische waterkoker, maar daarmee niet minder efficiënt om water te koken. Het brengt een stukje nostalgie terug naar de keuken. Een mooie fluitketel misstaat niet op je gasfornuis of elektrische (inductie) kookplaat en warmt net als de waterkoker het water razendsnel op.

Fluitsignaal: het water kookt

Een fluitketel is een gesloten ketel waarin water binnen no-time aan de kook gebracht kan worden. De ontwerp zorgt er voor dat de warmte niet kan ontsnappen, behalve als het water het kookpunt bereikt. Een fluitketel dankt zijn naam aan het fluitend geluid die de ketel (dop) maakt als het water kookt. Wanneer het water kookt zorgt de stoom dat er een fluittoon hoorbaar wordt.

De fluitketel: bezig met een opmars in de Nederlandse keuken

De fluitketel was vroeger de manier om snel water op te warmen. Door de komst van het koffiezetapparaat en de elektrische waterkoker is de ketel een tijdje wat minder vaak zichtbaar geweest. Veel mensen zijn echter niet het gemak waarmee je er water mee aan de kook brengt vergeten. Nu de waterketel te koop is in verschillende kleuren en zowel traditionele- als moderne stijlen, kopen steeds meer mensen weer terug een fluitketel. Het is een praktisch en mooi stukje keukengerei voor in de keuken. Tegenwoordig zijn de meeste waterketels geschikt voor alle warmtebronnen, gas, elektrisch, keramisch en inductie.

Design fluitketels: RVS, mooie ontwerpen of hippe kleuren

Iedereen kent de traditionele RVS fluitketel nog wel van vroeger. Die is nog steeds razend populair en in veel keukens te vinden. De afgelopen jaren zijn er ook steeds meer design fluitketels te koop. Een voorbeeld is de Tradition van Le Creuset. Deze is vervaardigd uit geëmailleerd staal en is geïnspireerd het beroemde design van de traditionele braadpan van dit merk. De fluitketel is geschikt voor alle warmte bronnen en verkrijgbaar in kersenrood, donkerblauw en zwart. Naast het genoemde voorbeeld zijn er nog veel meer prachtig ontworpen moderne en traditionele fluitketels te koop. Bekijk alle fluitketels.

2 Comments
Geef een reactie