Uw zoon of dochter gaat studeren en op kamers wonen. Voor hem of haar de leukste tijd van het leven, maar voor u is dat waarschijnlijk toch even wennen. Op kamers gaan wonen betekent ook dat er zelf gekookt moet worden. De mogelijkheid om goed en gezond te koken is deels afhankelijk van de mate waarin hij of zij over de juiste kook- en koekenpannen beschikt. Wat hebben ze voor pannen nodig als ze op zichzelf gaan wonen?

Lees ook: Het beste pannenset!

Studentenhuizen: de staat van pannen en keukengerei

In veel studentenhuizen met een gedeelde keuken zijn vaak oude, versleten pannen aanwezig. Dat geldt vaak ook voor studio’s of appartementen. Met name bij koekenpannen is de anti-aanbaklaag door intensief gebruik vaak flink beschadigt en afgesleten (putjes, krassen en loslatende laag). Ook de staat van normale kookpannen is vaak niet veel beter. Een niet meer schoon te krijgen aangebrande laag, deuken en missende deksels. Gelukkig hoeft een goed pannenset niet duur te zijn en kunt u uw zoon of dochter een goede basis voor in de keuken meegeven.

Wat hebben ze nodig in de keuken?

Om te bepalen welke pannen nodig zijn, adviseren we altijd om te bedenken wat u zelf dagelijks in de keuken gebruikt. Bij de meeste mensen worden één of twee kookpannen (een kleine en een grote), een steelpan en een koekenpan het vaakst gebruikt bij het koken van de dagelijkse warme maaltijd. Wij willen een wokpan aan dat lijstje toevoegen, omdat die ideaal is voor studenten om een snelle gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Geen al te duur set, maar wel van goede kwaliteit

Door uw zoon of dochter de juiste pannen mee te geven bij het op kamers gaan, kunnen ze in ieder geval goed koken voor zichzelf en vrienden. Er zijn gelukkig pannensets te koop die niet al te duur zijn, maar wel een goede kwaliteit hebben. Bijvoorbeeld dit 4-delig pannenset van Tefal dat twee grote kookpannen en twee kleine pannetjes bevat. Een goede koekenpan is de BK Easy Basic Koekenpan. Als wokpan raden we ook tefal aan. Van al deze pannen is de kwaliteit dusdanig dat na het studeren de pannenset ook nog een tijdje mee kan in de eerste woning. Een goede aanschaf dus.

Geef een reactie