Grillpan kopen: eisen aan een goede pan

Een goede grillpan schroeit je eten goed dicht en laat alle overtollige vetten wegvloeien tussen de ribbels. Je gebruikt de pan voor het bakken van vlees, vis en groenten. Omdat deze pan hoge temperaturen moet bereiken voor een mooi grillresultaat is het van belang dat u een goede kwaliteit pan kiest. We hebben de beste grillpannen voor u geselecteerd.

Klik hier voor ons assortiment grillpannen

Een grillpan

Een grillpan staat bekend om zijn kenmerkende ribbelvormige bodem. De hete ribbels zorgen er voor dat vlees, vis en groenten snel dichtschroeien. De hoge temperatuur zorgt voor aantrekkelijke grillstrepen op het eten. Door het dichtschroeien kan een korte bereidingstijd bereikt worden en blijven sappen, vitaminen en smaken behouden in het eten. Het voordeel van een grillpan is daarnaast dat er weinig tot geen olie of boter nodig is en het vet uit de gerechten die je bereidt wordt afgevangen in de geulen. Je bakt het eten dus vetvrij.

Eisen aan een goede grillpan

Een van de belangrijkste eisen aan een goede grillpan is dat de pan hoge temperaturen kan bereiken en deze temperatuur goed weet te verdelen. De randen van de pan mogen niet te laag zijn om te voorkomen dat veel vet en sappen wegspatten. De pan mag ook niet te hoog zijn, omdat anders het lastig is om de inhoud om te draaien. Voor de gevorderde kok die de pan ook in de oven wil kunnen zetten moet kiezen voor een steel die geschikt is voor de oven. Of de pan vierkant of rond is maakt volgens ons niet zo veel uit. Tenslotte kan een schenktuitje in de rand handig zijn om het overtollige vet uit de pan te halen bij het schoonmaken.

Goede kwaliteit

De pannen die wij verkopen zijn van goede kwaliteit. In ons assortiment hebben we grillpannen van verschillende materialen, waaronder gietijzer, roestvrijstaal, aluminium en eventueel ook met anti-aanbaklaag. We verkopen de bekende merken, maar ook een aantal die relatief onbekend zijn op de markt maar snel naam te maken met hun uitzonderlijke kwaliteit. Een aantal van de pannen hebben we ook zelf getest en vervolgens opgenomen in onze webshop.

Voordelig en goedkoop bestellen

Onze webshop draait op het partner platform van bol.com. Daardoor kunnen we u onze producten voordeliger aanbieden dan dat we zelf een eigen webshop moeten onderhouden. U profiteert in de bol.com webshop bovendien van extra korting en gratis verzendkosten.

Klik hier voor ons assortiment grillpannen

Heeft u vragen of advies nodig? Laat dan hieronder je vraag achter of mail naar info@pankopen.nl. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven