Inductie braadpan kopen: mooie designs voor de moderne kookplaat

Inductie braadpan kopen: mooie designs voor de moderne kookplaat

Inductie is een van de modernste manieren om te koken. Koken op inductie is veilig, snel en nauwkeurig. De warmte wordt namelijk alleen in de bodem van de pan opgewekt door elektromagnetische straling. De warmte is daardoor nauwkeurig te regelen en wanneer je de pan van de kookzone haalt, stopt de warmtetoevoer automatisch. Voor het koken op inductie heb je pannen nodig die magnetiseerbaar zijn. Dat is niet bij alle pannen het geval. Voor wie toch een heerlijk (ouderwets?) stoofpotje of vlees, gevogelte of wild gebraad wil maken zijn er gelukkig braadpannen voor inductie koken.


De pannen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Le Creuset stoof-braadpan

Le Creuset is het merk als het om braadpannen gaat. De kans is groot dat jouw grootouders al gebruik maakten van pannen van dit merk. Het is niet voor niets dat het merk nog steeds bestaat. De pannen zijn van hoge kwaliteit en gaan een leven lang mee. De pan is van binnen en buiten gemaakt van gietijzer en geleidt de warmte daardoor bijzonder goed. De pan houdt de warmte bovendien lang vast. Gietijzer zorgt tevens voor en gelijkmatige opbouw van de warmte, wat belangrijk is voor het stoven. De pan heeft een gladde binnenkant, waardoor eten niet snel aanbakt. Deze inductie braadpan is een echte eyecatcher in de keuken.

BK New Vintage Braadpan Gietijzer

De New Vintage Braadpan van BK is een gelijkwaardig alternatief voor de Le Creuset pan. Hij heeft een vergelijkbaar design en is gedeeltelijk gemaakt van gietijzer. Waar de Le Creuset volledig gemaakt is van gietijzer heeft deze BK pan een RVS binnenkant. Dat is niet perse slechter. Deze pan presteert dan ook even goed als de Le Creuset.

BK Fortalit Stoof/Braadpan

Voor wie geen gietijzeren pan wil gebruiken is er tenslotte ook nog de braadpan van staal met een RVS anti aanbaklaag. Ook dit materiaal is prima geschikt voor inductie. Staal geleidt de warmte snel en direct, maar verdeelt die niet zo gelijkmatig als gietijzer. Daarnaast is de bodem dunner dan bij de bovengenoemde pannen, waardoor de pan iets sneller aanbrandt. Deze pan is wel een stuk goedkoper.

Lees ook: de beste braadpan getest

Alle bovengenoemde braadpannen zijn geschikt voor inductie. Een nieuwe kookplaat is een mooi moment om met deze nieuwe pannen een heerlijk stoof of suddergerecht klaar te maken. Bekijk hier ons volledige assortiment.

Hanneke de Groot

Hanneke is een expert op het gebied van consumenten lifestyle. Sinds het afronden van haar opleiding als Industrieel ontwerper aan de Technische Universiteit Delft werkt ze als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkelt (waaronder pannen, keukenapparatuur- en gerei). Ze deelt haar ervaringen op onze website en adviseert ze je welke pannen te kopen. Lees meer over Hanneke.

Geef een antwoord

Sluit Menu