Magneetstrip voor het ophangen van messen

Een pleister rond mijn vinger en een kapotte bestekbak. Dat was voor mij het moment om op zoek te gaan naar een andere manier van het opbergen van mijn koksmessen en keukenmesjes. Ik kwam al snel uit op twee alternatieven: een messenblok of een magneetstrip aan de muur. Ik ging op zoek naar een mooie en geschikte magneetstrip voor het ophangen van mijn messen. Het resultaat van die zoektocht deel ik hier met jou!

Waarom messen aan een magneetstrip ophangen?

Het ophangen van messen aan een magneetstrip heeft als voordeel dat je een mes zo voor het pakken hebt. Het ophangen van messen is ook hygiënisch en veilig. Daarnaast zijn hangende messen aan een magneetstrip ook nog eens een echte eye-catcher in de keuken.

Je moet nooit meer in die overvolle keukenlade op zoek te gaan naar een mes. De messen hangen voor je neus, zo voor het pakken. Dat is veilig, want je hebt minder kans op een snijwond bij het pakken. En het is hygiënisch, omdat de messen vrij in de lucht hangen krijgt stof en vocht geen kans. Een messenmagneet is dus functioneel en design in één.

Welke type magneetstrips voor het ophangen van messen?

Magneetstrips om messen aan te hangen zijn te koop in verschillende lengtes en materialen. De standaard lengte zit rond de 30-40 cm, maar er zijn ook strips te koop tussen de 50-70 cm. Ook in materiaal is er keuze. Een geborstelde RVS afwerking in verschillende kleuren, hout of bamboe look, zacht rubber of kunststof en zelfs emaille. De afwerking is vaak maar een dun laagje materiaal, waarachter krachtige magneten zijn gemonteerd die de messen aan de strip doen ‘plakken’. De magneetstrip bevestig je met schroeven of met een daarvoor geschikte lijm aan de muur of tegels. Mijn tip is te gaan voor een magneetstrip die je met schroeven moet bevestigen. Dan weet je zeker dat het stevig in elkaar zit.

De keuze voor welke magneetstrip je kiest is afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en de hoeveelheid messen die je wilt ophangen. Hieronder een aantal ideeën ter inspiratie:

Magneetstrip voor messen van hout of bamboe

Een magnetische messenhouder kun je ook in hout of bamboe kopen. Het hout of bamboe is een mooi accent in de keuken en brengt warmte in je interieur. Kies bij voorkeur voor een hardhout soort of voor bamboe. Dit is duurzaam, makkelijk te reinigen en hygiënisch. Koop geen messenhouder met fineer (nep hout), tenzij je dat mooi vindt!

Bekijk deze magneetstrip van hout hier

Roestvrijstalen (RVS) magneetstrip voor messen

Een magneetstrip voor messen van geborsteld RVS is te koop in zilver en zwart geborsteld. Dit geeft een beetje de uitstraling van een professionele keuken, maar het is op zichzelf ook al een heel strak materiaal voor in het interieur. RVS is zeker een goede keuze. Het is sterk, onderhoudsarm, makkelijk schoon te maken en past goed bij de kleur van je keukenapparatuur (vaak ook RVS).

Bekijk deze magneetstrip van RVS hier

Magneetstrip van kunststof of rubber

Daarnaast zijn er ook magneetstrip te koop die zijn afgewerkt met rubber of voorzien van stevig en hygiënisch kunststof. Ik ben in mijn zoektocht niet echt strips tegengekomen die ik heel erg mooi vind, maar zoek eens op de verschillende websites. Mogelijk zit er wel één bij die jij heel mooi vindt!

Andere designs magneetstrips

Tenslotte vond ik onderstaande messenmagneet ook nog wel een echte eyecatcher, omdat er ruimte is voor het stallen van smalle spullen, zoals een schilderijtje, kookboeken of ingrediënten. Dit toont maar weer eens aan dat de keuze legio is. Voor ieders smaak is er dus wel een magnetische messenhouder te vinden.

Bekijk deze magneetstrip hier

Ik ben zelf voor de strip met houtlook gegaan. Een roestvrijstalenlook vond ik niet zo passen bij mijn (keuken)interieur. Toen kwam ik een magneetstrip van hout tegen en later eentje van bamboe. Daar werd ik enthousiast van! Deze houtlook past perfect bij de grote snijplank die al tegen de keukentegels stond en de andere hout en bamboeaccessoires in mijn keuken.

Welke magneetstrip kies jij?

1 gedachte over “Magneetstrip voor het ophangen van messen”

  1. Mijn eerste gedachte als ik de foto zie van dat “leuke design” magneetstripje annex boeken/spulletjes plankje: laat ik de pleisters daar dicht in de buurt opbergen. Als expert op het gebied van consumenten lifestyle had ik juist voor deze gewaarschuwd.
    mvg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven