Een pannenset geven als cadeau voor het trouwen is een van de meest leuke (en praktische) cadeaus die je kunt geven. Een goed pannenset kan iedereen gebruiken. Het gaat – als het goed is – een heel huwelijk (en langer) mee en wordt bijna dagelijks gebruikt.

Traditioneel als cadeau voor de uitzet

Hoewel het tegenwoordig niet altijd meer zo is dat partners pas na het trouwen gaat samenwonen, blijft het pannenset wel traditioneel tot één van de cadeaus horen die je bij een ‘uitzet’ geeft. Die uitzet is er dan niet in formele zin, maar wel symbolisch. Het paar geeft elkaar het ja-woord. Door een nieuw, mooi en goed pannenset te geven als cadeau, kunnen ze jarenlang, dagelijks, samen plezier van jouw cadeau hebben. Een goed pannenset staat daarmee symbool voor een robuust en lang huwelijk.

Kwaliteit en modern design

Wil je een pannenset cadeau geven, dan is het wel van belang na te gaan of ze niet net zelf een nieuw set hebben aangeschaft of dat iemand anders van plan is dit als trouwcadeau te geven. In veel gevallen heeft één van de twee wel al een pannenset, maar vaak is dat een goedkoper pannenset of eentje die al heel lang in gebruik is. Door ze een aantal kwaliteitspannen cadeau te geven kunnen ze samen een goede start maken. Bijkomend voordeel is dat kookpannen tegenwoordig modieus zijn vormgegeven, in tegenstelling tot de saaie eenheidsworstpannen van vroeger. Je geeft het paar dus een mooi cadeau, dat niet snel zal misstaan en een bestaand pannenset kan vervangen.

Tips voor een leuk en goed pannenset

Wij krijgen regelmatig de vraag wat dan een goed pannenset is om te geven bij een huwelijk. Wij raden een pannenset aan dat een goede kwaliteit heeft, van een van de bekendere merken. Dat is belangrijk, want een pan gebruik je immers meerdere keren per week en misschien zelfs wel dagelijks. Wij adviseren bijna altijd om kookpannen van roestvrijstaal (RVS) te kopen. Dit materiaal is mooi, is goed schoon te maken en geleid de warmte goed. Tenslotte speelt ook het design een rol.

De volgende pannensets vinden wij mooi en goed presteren. WMF Provence Plus Pannenset 5-delig, Fissler Paris Kookset 5-delig en de BK Profiline Pannenset. Ligt een pannenset niet binnen het budget? Kijk dan eens naar keukengerei. Ook dat kan iedereen goed gebruiken, zeker als het van goede kwaliteit is en een mooi design heeft.

1 Comment
  • Rogier
    says:

    Als ik ooit zou gaan trouwen, dan hoef ik iedere geval geen pannenset meer.
    Ik heb namelijk voor mezelf maar een Fissler Profi pannenset aangeschaft.

Geef een reactie