Pannenset kopen: eisen aan een goede pan

Op zoek naar een mooi, goed en betaalbaar pannenset? Bijvoorbeeld omdat de oude aan vervanging toe is? Of omdat uzelf, uw zoon / dochter, een familielid of een kennis / vriend op zichzelf gaat wonen? Hoe dan ook, een pannenset is een onmisbaar ‘gereedschap’ in de keuken dat vrijwel dagelijks wordt gebruiken. Het is dan ook belangrijk om uzelf of een ander een goede kwaliteit pannenset ‘cadeau’ te doen.

Klik hier voor ons assortiment pannensets

Waaruit bestaat een pannenset

De meeste pannensets die wij verkopen bestaan uit verschillend grote en een aantal kleine pannen (of potten in het Vlaams). Meestal zit er ook een steelpan en een lage pan bij. De uitgebreidere pannensets bevatten ook een bak- of koekenpan (al dan niet met anti-aanbaklaag) en een stoompan. Let bij de aanschaf op de warmtebron die u gebruikt. De meeste mensen koken op gas of elektrisch, we bieden echter ook pannensets die geschikt zijn voor andere warmtebronnen.

Eisen aan een goed pannenset

Laten we voorop stellen dat een pannenset van goede kwaliteit moet zijn, zodat het lange tijd mee gaat, maar dat het ook niet al te duur mag zijn. Volgens ons voldoet een goed panneset aan een aantal voorwoorden. Op de eerste plaats moet de bodem van de pan voldoende dik zijn, de warmte goed geleiden, niet te snel aanbranden en goed schoon te maken zijn. De bodem moet vlak zijn en goed contact maken met de warmtebron.

Vorm pan en deksel

Een goed ontwerp heeft ook een rand die overkoken voorkomt, doordat het deksel door de rand iets verzonken komt te liggen. Het deksel zelf mag van verschillende materialen gemaakt zijn, maar moet wel duurzaam zijn. Dat geldt ook voor de handvaten en stelen van pannen. Bij voorkeur worden deze handvaten niet warm, maar om een aantal hoge kwaliteit pannen niet uit te sluiten is dat geen harde eis. In ons assortiment zitten namelijk een aantal zeer goede pannensets waarbij de handvaten wel warm worden en u een pannenlap moet gebruiken. Geen probleem wat ons betreft.

Lees ook: beste pannenset kopen

Design

Tenslotte vinden wij dat, naast de praktische eigenschappen, een kookpan ook mooi mag zijn. Het is immers een gebruiksvoorwerp dat u jarenlang gebruikt in de keuken en iets wat bijna elke dag in het oog springt als de pannen op het vuur staan. Een kookpan mag gezien worden, dus iets meer uitgeven voor een mooi design is wat ons betreft een aanrader. Een goed pannenset koop je immers maar 1x in je leven. Het voordeel van een pannenset is tenslotte dat de pannen precies bij elkaar passen. Dat zorgt voor een nette uitstraling in je keuken.

Pannen van goede kwaliteit

In onze webshop verkopen we alleen pannensets van goede kwaliteit met een lange levensduur. U vindt bij ons bekende merken als BK, Sola, Fissler, Zwilling, en nog veel meer bekende en minder bekende merken. Veel van de pannen hebben we uitvoerig getest. We staan volledig achter de merken die wij verkopen en geselecteerd hebben.

Voordelig en goedkoop bestellen

Wij verkopen de pannensets via het webshop winkelportaal van Bol.com. Wij kunnen als partner van BOL.com een groot aanbod aan kookpannen leveren. U profiteert van het inkoopvoordeel van zo’n grote webshop en we zijn daardoor in staat om sommige sets in de aanbieding of met korting te verkopen. 

Klik hier voor ons assortiment pannensets

Heeft u vragen of advies nodig? Laat dan hieronder je vraag achter of mail naar info@pankopen.nl. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven