Een vispan is de ideale pan om een heerlijk visje zoals schol, tong of forel in te bereiden. Maar waarom een speciale vispan kopen? En waar let u op bij het aanschaffen van een zo’n pan?

Wat is een vispan?

Een vispan is ovaal van vorm en groter dan een normale koekenpan. En dat maakt het ook gelijk ideaal om een hele vis in te bereiden. Twee tongen in een gewone koekenpan proppen lukt je namelijk echt niet! Daarnaast zorgt de ovale vorm ervoor dat de warmte gelijkmatig over de pan verdeeld wordt, zodat de vis optimaal bereid wordt. De pan is vooral handig voor grote vissen, zoals slibtongen schol en andere wat grotere sorteringen platvis. Ook voor kabeljauw, zalm en andere grote stukken of hoeveelheden (die u al dan niet in zijn volledigheid wilt bakken) is de pan handig.

Waar moet een goede vispan aan voldoen?

Let u er bij het kopen van een vispan op dat de pan ovaal is en een stevig handvat en bodem heeft. De meeste vispannen zijn uitgerust met anti-kleef eigenschappen zodat de vis niet aanbakt en de pan makkelijk schoon te maken is. Het is belangrijk dat de pan snel en gelijkmatig opwarmt, zodat de vis overal even gaar gebakken wordt. Let bij het kopen wel op het formaat van de pan en het formaat van uw fornuis. Een vispan heeft namelijk wel ruimte nodig op het fornuis.

Daarnaast zijn er ook vispannen te koop waarbij u het handvat kunt verwijderen. Hierdoor kunt u de vispan ook in de oven plaatsen waardoor u de vis wilt gratineren (let op: dat kan niet met pannen die een anti aanbaklaag hebben. Een deksel kan bij sommige gerechten ook van pas komen.

Bent u op zoek naar een pan om een heerlijk visje in te bereiden? Dan is Een vispan voor u een uitkomst. U bereidt hiermee eenvoudig de heerlijkste visjes zoals zalm, kabeljauw of dorade.

1 Comment
Geef een reactie