Ben jij dol op zelfgemaakte frieten? Helaas is zelf friet snijden best wel wat werk, zeker als je alle frietjes even dik wilt hebben. Dat laatste is niet alleen smakelijk, maar ook erg handig voor het gaar frituren. Een handig hulpmiddel wat in de professionele keuken al langer werd gebruikt is een frietsnijder. Dit handige keukenhulpje is ook in opkomst bij de hobbykoks. Wat een frietsnijder is en wat je ermee kunt, leggen we uit in dit blog.

Wat is een frietsnijder?

Met een frietsnijder maak je zelf thuis de lekkerste friet. De meeste frietsnijders hebben 3 soorten vlijmscherpe messen waarmee je heel makkelijk verschillende maten friet kunt maken. Je hebt frietsnijders van RVS maar ook kunststof wordt veel gebruikt.

Hoe werkt een frietsnijder?

Je plaatst de aardappel, met of zonder schil, op het snijrooster. Vervolgens duw je de messen door de aardappel heen en vang je het friet op in een kom. Het voordeel van een frietsnijder is dat alle friet dezelfde afmeting heeft. Hierdoor worden alle frietjes lekker krokant. Daarnaast werkt het stukken sneller dan met de hand frietjes snijden. Je hoeft alleen te schillen en de aardappel door de frietsnijder te halen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Afhankelijk van het soort friet je wilt maken, gebruik je het soort mes. Zo kun je ervoor kiezen om dunne Franse frietjes te maken, Hollandse frieten of juist dikke Vlaamse frieten. Zo maak je precies de frietjes die jij lekker vindt. Houdt wel rekening met verschillende bereidingstijden tijdens het frituren. Wist je dat je de frietsnijder ook kunt gebruiken om groenten zoals courgette en wortel mee te snijden?

Waar let je op bij het kopen van een frietsnijder?

Zorg ervoor dat de frietsnijder stabiel is. Aardappelen zijn behoorlijk hard dus je moet kracht zetten om de aardappel door het snijrooster te duwen. Koop er verschillende messen bij zodat je altijd jouw gewenste maat friet kunt maken.

Ben je op zoek naar een handig apparaat om zelf heerlijke friet mee te maken? Dan is een frietsnijder super fijn om mee te werken!

Geef een reactie