Wokpan kopen: eisen aan een goede pan

Wokken is ongekend populair. Door het op hoge temperatuur bereiden van groenten en vlees/vis blijven smaken en vitaminen in het eten achter. Het is daardoor niet alleen erg lekker maar ook gezond. Om te wokken heb je een goede wokpan (ook wel roerbakpan genoemd) nodig die goed tegen de hitte kan die nodig is om op hoge temperaturen het gerecht klaar te maken.

Klik hier voor het assortiment wokpannen

Wokken in een roerbakpan

De kooktechniek van wokken gaat uit van het op heet vuur onder continu roeren bakken of bereiden van vlees, vis, groenten en vegetarische ingrediënten. De olie in de wokpan wordt op hoge temperatuur verwarmd, waarna de ingrediënten in kleine beetjes worden gegaard. Vervolgens worden alle ingrediënten samengevoegd en voorzien van smaakmakers als een roerbaksaus.

Eisen aan een goede wokpan

Een wokpan moet hoge temperaturen aankunnen, goed opwarmen, deze warmte vast kunnen houden en goed verdelen. De moderne woks hebben bij voorkeur een platte bodem, zodat ze de warmte van de elektrisch en gas kookplaten goed kunnen verdelen. Belangrijk is dat een wokpan schuin oplopende wanden heeft, als een kom, zodat het eten onder continu roeren gebakken kan worden.

Lees ook: Wat is de beste wokpan

Traditionele wokpannen zijn gemaakt van staal en hebben geen anti-aanbaklaag. Sommige hebben ze nog een ronde bodem en werken daardoor alleen op gasfornuizen (anders blijven ze niet staan). Het grootste nadeel is echter dat onze moderne keukens niet over krachtige gaspitten beschikken. Bovendien is het risico van dit soort traditionele roerbakpannen dat ze snel aan kunnen branden en lastig schoon te maken zijn (niet allemaal). Wil je toch de traditionele wok kopen? Kijk dan hier eens.

Goede kwaliteit

De wokpannen die wij verkopen zijn van goede kwaliteit en specifiek ontwikkeld om op hoge temperatuur te kunnen wokken. Wij verkopen zowel de traditionele pannen, als woks die daar op zijn gebaseerd (platte bodem) en roerbakpannen met anti-aanbaklaag. In onze webshop koopt u bekende en minder bekende merken, maar allemaal van hoge kwaliteit.

Voordelig en goedkoop bestellen

Onze producten verkopen we via het webwinkelplatform van bol.com Dat geeft ons de handen vrij om ons volledig op de verkoop en advies te richten. Bol.com verzorgt het volledige bestelproces en verpakt en verzend de producten. Dat heeft als bijkomend voordeel dat u mee kunt profiteren van kortingen en aanbiedingen georganiseerd door bol.com.

Klik hier voor het assortiment wokpannen

Heeft u vragen of advies nodig? Laat dan hieronder je vraag achter of mail naar info@pankopen.nl. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven