Braadpan kopen: eisen aan een goede pan

Braden of stoven is de basis van veel gerechten. In veel internationale keukens wordt een braadpan of stoofpan dan ook veel gebruikt, met name voor gerechten die langzaam op laag vuur moeten sudderen. U kunt er alles in koken, stoofpotten, draadjesvlees, sauzen, groentegerechten. Een goede braadpan gaat jarenlang mee en ziet er mooi uit.

Klik hier voor ons assortiment braadpannen
De pannen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De braadpan

Een braadpan, sudderpan of stoofpan is een dikwandige ijzeren pan (meestal gietijzer of plaatijzer) voor het langzaam en lang garen van eten – meestal vlees. Een goede braadpan is veelzijdig. Je kunt er vele duizenden verschillende gerechten in klaarmaken. Een heerlijk traditionele stoofpot, Belgisch draadjesvlees, een Italiaanse pastasaus, een Franse quoc au vin, Hollandse erwtensoep, oosters, Arabisch of een ander gerecht uit de wereldkeuken. Alles wat lekker lang mag garen, maak je met een braadpan (sudderpan). Niet voor niets wordt de klassieke braadpan al generaties lang gebruikt. De meeste zijn gemaakt van gietijzer of plaatijzer en bijna altijd geëmailleerd.

Eisen aan een goede braadpan

De beste braadpan voldoet aan ten minste de volgende eisen. braadpan heeft een wijde doorsnede van 20-30 cm, met een vlakke boden en een rechte hoge wand. Belangrijk is een dikke bodem die de warmte gelijkmatig verdeeld en vast kan houden. De dikke bodem zorgt er tevens voor dat het gerecht tijdens het lang sudderen niet te snel aanbrandt. Er hoort een goed passend deksel bij. De sudderpan moet zowel op hoog- als op laag vuur goed presteren en moet in de oven kunnen. Let bij het kopen van een pan wel goed

Goede kwaliteit

Voor braden en sudderen moet de pan lang op het vuur of andere warmtebron staan. Dat vraagt nogal wat van het materiaal waar de pan van is gemaakt. Een braadpan moet dan ook van de beste kwaliteit zijn. Wij hebben een aantal pannen geselecteerd die zeker enkele decennia intensief gebruik mee gaan. In onze webshop verkopen we braadpannen aan van verschillende bekende en minder bekende merken, in verschillende maten en in aantrekkelijke designs.

Voordelig en goedkoop bestellen

U kunt bij ons braadpannen kopen van bekende merken als BK, Le Creuset, Pyrex, Sola, Imperial Kitchen en vele anderen. Wij verkopen deze producten als partner via de webshop van bol.com. Doordat we samenwerken met bol.com, kunt u meeprofiteren van de vele kortingen en aanbiedingen. Het bestellen bij bol.com is bovendien voor ons eenvoudiger, omdat we zelf geen eigen webshop moeten onderhouden. U profiteert van een uitgebreid assortiment aan mooie goedkope pannen en gratis verzending.

Klik hier voor ons assortiment braadpannen
De pannen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Heeft u vragen of advies nodig? Laat dan hieronder je vraag achter of mail naar info@pankopen.nl. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven