Een snelkookpan is een veelzijdig keukengereedschap waar je ongelofelijk veel gerechten mee kunt koken. Bijkomend voordeel van de hogedrukpan is dat kleuren en smaken beter behouden blijven, dan bij het kookproces in een normale kookpan.

Klik hier voor ons assortiment snelkookpannen

Koken in de snelkookpan

Door in de snelkookpan een klein beetje water te doen, de pan vervolgens op het vuur te zetten en het deksel – op een kleine stoomopening na -afgesloten te houden, ontstaat een hoge druk binnen in de pan. Door die hoge druk en de hogere temperatuur zijn gerechten sneller gaar en behouden ze beter hun smaak en aroma. Daarnaast heeft de pan als voordeel dat de kooktijd aanzienlijk wordt verkleind. Je bespaart daardoor naast tijd, ook energie. Zo zijn bijvoorbeeld aardappelen al gaar in een minuut of zeven en een stoofpotje in ongeveer 35-45 minuten. De hogedrukpan is dus een ideaal hulpmiddel in de keuken.

Eisen aan een goede snelkookpan

De beste snelkookpan bevat een platte bodem en rechte hoge wanden die de warmte goed over de hele pan verdelen. Het deksel moet stevig afsluiten, eventueel met een afsluitring die jarenlang mee kan gaan. Het stoomventiel is duurzaam uitgevoerd en bestand tegen hoge temperaturen. Belangrijk zijn eveneens de handvaten. Een goede hogedrukpan heeft twee handvaten, zodat de pan veilig weggezet kan worden om af te laten koelen. Tenslotte kunnen inzetmandjes het garen en uit de pan nemen vergemakkelijken.

Lees ook: de beste snelkookpan kopen

Goede kwaliteit

De gemiddelde snelkookpan kost rond de 50-60 euro, maar gaat bij normaal gebruik jarenlang mee. Wij verkopen pannen van de merken Fissler, BK, Sola, Tefal, WMF, maar ook van minder bekende merken. Alle pannen zijn geselecteerd op kwaliteit, duurzaamheid en bovenstaande eisen. U vindt bij ons de beste merken en kwaliteit.

Voordelig en goedkoop bestellen

Wij verkopen ons uitgebreide assortiment snelkookpannen online in de webshop van bol.com. Dat heeft voor u als voordeel dat het bestelgemak verhoogt wordt en u goedkope aanbiedingen voor de laagste prijs kunt bestellen. Voor ons heeft het als voordeel dat we ons volledig kunnen richten op de verkoop en advisering, terwijl bol.com de verzending en het verpakken voor hun rekening nemen. U betaalt geen verzendkosten en de bestelling wordt meestal de volgende dag geleverd.

Klik hier voor ons assortiment snelkookpannen

Geef een reactie