Kookpan kopen: eisen aan een goede pan

Kookpannen worden over het algemeen gebruikt voor het klaar maken van groenten en aardappelen of het bereiden van soep en saus. Ze zijn los te koop in verschillende formaten, groot, klein, hoog, laag of in plaats van twee handgrepen een lange steel (steelkookpan). Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment aan los te bestellen kookpannen. Op zoek naar een voordelig en compleet pannenset? Klik dan hier!

Klik hier voor ons assortiment losse kookpannen
Wij verkopen via de webshop van Bol.com

Kookpan los kopen

Kookpannen kun je gebruiken voor uiteenlopende doeleinden. Vaak zijn ze rond van vorm en hebben ze een deksel Je kookt er groenten en deegwaren (incl. rijst) in, maar ook (pasta)sauzen en soepen. Soms is het makkelijker om een grote pan te gebruiken, soms een kleintje, en soms komt een steelpan van pas. De afmetingen waarin een kookpan te koop is, variëren van Ø 16 cm t/m Ø 24 cm. Omdat sommige pannen vaker gebruikt worden dan anderen, je op zoek bent naar een pan voor specifieke doeleinden (bijv. asperges, pasta, stoom) of omdat je op zoek bent naar een nieuw of beter alternatief, zijn veel van deze kookpannen los te koop.

Eisen aan een goede kookpan

Een goede kookpan van hoge kwaliteit is belangrijk. U gebruikt een pan immers meerdere malen per week en misschien zelfs wel dagelijks. Een pan die lang mee gaat, niet lelijk wordt en goed schoon te maken is dan onmisbaar. De vorm en hoogte van de rand bepalen wat het specifieke doel van de pan is.

De meeste kookpannen zijn gemaakt van roestvrijstaal (RVS). Daardoor gaan ze lang mee en geleiden ze goed de warmte. Belangrijk is het in ieder geval dat u een pan koopt die geschikt is voor de warmtebron waarop u kookt (elektrisch, gas, inductie, keramisch). Ook is het aan te raden om een pan te kiezen waar het deksel iets verzonken ligt op de pan. Dat voorkomt overkoken en schuiven van het deksel. Het niet warm worden van de handvaten is voor veel mensen ook een belangrijke eis, maar enkele van de beste kookpannen die wij hebben getest voldeden niet aan die eis. Wat ons betreft is dit probleem prima op te lossen met een goede pannenlap en geen harde eis.

Lees ook: beste pannenset kopen

Goede kwaliteit

Er zijn veel verschillende soorten pannen te koop. Wij hebben de beste kookpannen geselecteerd en gepresenteerd in ons webshop assortiment. U vindt bij ons de meeste goede / bekende merken wel terug, waaronder Mauviel, Le Creuset, Demeyere, Fissler, BK en De Buyer. We verkopen een wereld aan verschillende soorten pannen, die zowel los te koop zijn als per set.

Voordelig en goedkoop bestellen

Onze pannen vindt u in de webshop van bol.com. Doordat wij gebruik maken van het bol partner webshop platform kunnen wij ons volledig richten op het advies en de verkoop. Bol.com handelt de volledige bestelling af, inclusief verpakken en verzenden. Dit scheelt ons veel werk en levert voor u een aantal voordelen op. U profiteert mee van inkoopvoordeel, aanbiedingen en kortingsacties. Bovendien is de verzending gratis en worden de pannen vaak de volgende dag al geleverd.

Heeft u vragen of advies nodig? Laat dan hieronder je vraag achter of mail naar info@pankopen.nl. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Hanneke de Groot

Hanneke is een expert op het gebied van consumenten lifestyle. Sinds het afronden van haar opleiding als Industrieel ontwerper aan de Technische Universiteit Delft werkt ze als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkelt (waaronder pannen, keukenapparatuur- en gerei). Ze deelt haar ervaringen op onze website en adviseert ze je welke pannen te kopen. Lees meer over Hanneke.

Geef een antwoord

Sluit Menu