Beste steelpan. Onze top 5 in 2024

Een steelpan is een veelzijdig pannetje dat je voor meerdere doeleinden kan gebruiken in de keuken. Vroeger had je de klassieke koperen steelpan maar die zijn erg prijzig en niet zoveel beter. Wij hebben een aantal steelpannen bekeken én getest en nemen je graag mee in onze ontdekkingsreis. Sommige steelpannen beschikken over een glazen deksel. Een steelpan met deksel is makkelijk als je bijvoorbeeld iets wil koken maar niet altijd noodzakelijk. Soms zijn deksels ook los verkrijgbaar dus laat je er niet door beperken! Na het lezen van dit artikel kun jij de beste steelpan kopen en ben je goed geïnformeerd.

 

Beste steelpan van 2024

De beste steelpan is de Onyx Cookware Steelpan van 18 cm met een inhoud van 2 liter. Het is de beste steelpan omdat deze het beste bakt, kookt en sauteert in verschillende situaties. Daardoor is het een goede alleskunner en heeft het de voorkeur boven andere steelpannen. De keramische antiaanbaklaag is PFAS vrij en heeft een lange levensduur. Zo lang zelfs dat Onyx aangeeft dat je metalen keukengerei kan gebruiken. De steelpan is gemaakt van roestvrij staal met een aluminium kern. Deze combinatie loopt ook door tot in de rand waardoor het erg stevig is en goed en gelijkmatig opwarmt (zelfs in de wanden dus!). Deze steelpan is geschikt voor alle warmtebronnen, ook voor inductie koken en in de oven (tot 260 °C). 

De lange steel is lekker stevig en heeft een goede en fijne grip. De antiaanbaklaag doet uitstekend zijn werk en is ook nog eens gemakkelijk schoon te maken. De pan blijft hierdoor lang mooi en goed functioneren. Wij raden deze pan aan voor iedereen die echt een allrounder zoekt. Met de steelpan van Onyx Cookware kun je goed bakken, koken, sauteren en andere kooktechnieken. Het is met recht onze beste keuze.

Beste steelpannen overzicht

1. Onyx Cookware Steelpan 18 cm (2L)

Onyx Cookware Steelpan

2. BK Profiline Steelpan 14 cm

BK Profiline steelpan

3. Dagelijkse Kost Steelpan 16 cm (1,5L)

Dagelijkse kost Steelpan

Goedkoopste bij:

bol.com (€38,99)

4. ISENVI Victoria Keramische Sauspan 16 cm (1,4L)

ISENVI Victoria Forged keramische sauspan

Goedkoopste bij:

bol.com (€36,95)

5. Haushalt Steelpan 16 cm (1,2L)

Haushalt Steelpan

Goedkoopste bij:

bol.com

Beste steelpannen beschreven

1. Onyx Cookware Steelpan 18 cm (2L)

Wij beoordelen de Onyx Cookware Steelpan 18 cm als de beste steelpan van alle verschillende steelpannen die wij getest hebben. Het is ideaal voor het bereiden van maaltijden voor kleine (of eenpersoons)huishoudens. Door de antiaanbaklaag kun je namelijk ook goed stoofgerechten maken. Of wat dacht je van een stuk vlees bakken? Het is ook erg handig voor één persoon om bijvoorbeeld een noedelgerecht te maken in één pan. Juist die antiaanbaklaag is zo bijzonder. Het bestaat namelijk uit een honingraatstructuur met een laag roestvrij staal. Hierdoor krijgt de steelpan zijn stevigheid maar kan het ook erg goed bakken. Veel beter als een andere willekeurige nieuwe steelpan met anti aanbaklaag. Wat dat betreft is het vergelijkbaar met een premium Le Creuset Steelpan.

Met een 18 cm doorsnede en een inhoud van 2 liter is het een vrij grote steelpan. Je moet dus wel rekening houden dat je ruimte genoeg hebt voor deze grootte van de steelpan. Ook is de pan iets zwaarder dan een kleinere steelpan. Bij het kopen van een steelpan als deze kun je zelf kiezen of je een deksel erbij wil kopen. Van alle verschillende soorten steelpannen vinden wij dit ook de meest stijlvolle steelpan. Dat komt omdat de pan is gemaakt van roestvrij staal en aan de binnenkant van de steelpan zit een honingraatstructuur die erg bijzonder is!

We raden deze steelpan aan voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige optie. Voor een eenpersoonshuishouden is dit zelfs een absolute aanrader en kan het echt jouw kookmaatje worden!

Pluspunten

Minpunten

Steelpan aan de muur

Eigenschappen

Actuele prijzen

2. BK Profiline Steelpan 14 cm

Als je een steelpan wilt kopen, dan denken veel mensen aan dit soort type steelpannen. Het is een kleine steelpan van 14 cm (alhoewel het nóg kleiner kan). Dit is een steelpan voor jou als je bijvoorbeeld sausjes wil maken of regelmatig een eitje (of iets anders) wil koken. Deze steelpan is geschikt voor inductiekoken en de dikke sandwichbodem zorgt voor goede warmteverdeling (maar niet echt in de randen). Sandwichbodems zijn speciaal ontwikkeld voor inductie. Dat maakt dat misschien wel de beste steelpan voor inductie. Is een deksel een must voor jou? Deze zit bij de steelpan inbegrepen. 

De binnenkant van de pan is vervaardigd uit roestvrij staal. Hierdoor kan het gewoon in de vaatwasser zonder dat er iets kan slijten. Er zijn goedkopere steelpannen te koop maar van deze pan is de prijs kwaliteit erg goed als je bereid bent iets meer te betalen. Dat deze steelpan eenvoudig is, wist je al. Hij doet wat ie moet doen. Wij raden deze steelpan vooral aan als je wilt kunnen koken en sauzen wil bereiden. Juist om die redenen staat deze op onze top 5 lijst met beste steelpannen. Het is de beste steelpan met deksel. 

Pluspunten

Minpunten

BK Profiline steelpan

Eigenschappen

Actuele prijzen

3. Dagelijkse Kost Steelpan 16 cm (1,5L)

De steelpan van Dagelijkse kost is erg vergelijkbaar met de BK Profiline Steelpan. De bodem van de pan is een sandwichbodem en daarom ook geschikt voor inductie koken. Er zit een handige maatvoering in de pan. De inhoud is 1,5L maar maatstreepjes gaan maar tot 1 liter. En dan zit de pan ook aardig vol! Wat deze steelpan ideaal maakt zijn de schenktuitjes (voor zowel links- als rechtshandigen). Hierdoor kun je gemakkelijk sauzen of curries overgieten zonder dat het één grote smeerboel wordt! Minpunt van deze pan is dat er geen deksel bij zit maar die kun je ook apart erbij kopen

De hele pan is gemaakt van roestvrij staal, zowel de binnen- als de buitenkant. Dat maakt de pan zeer stevig. De steel is ook erg fijn en ligt goed in de hand. Helaas is deze vastgeklonken met revetjes maar dat maakt het wel erg stevig! De steelpan heeft een diameter van 16 cm en valt precies tussen de BK en Onyx. Wij raden deze steelpan aan als alternatief op de BK Profiline indien je geen deksel nodig zou hebben.

Pluspunten

Minpunten

Dagelijkse kost Steelpan

Eigenschappen

Actuele prijzen

Goedkoopste bij:

bol.com (€38,99)

4. ISENVI Victoria Forged Keramische Sauspan 16 cm (1,4L)

Spreekt de veelzijdigheid van de steelpan van Onyx Cookware je wel aan? Maar wil je niet het bedrag eraan besteden of ben je toch op zoek naar een iets kleinere steelpan? Dan is de ISENVI Victoria Steelpan een goed alternatief. Het beschikt namelijk ook over een goede antiaanbaklaag. Qua kwaliteit is het niet hetzelfde (maar je betaalt ook minder) maar als je van plan bent een steelpan te gebruiken voor meerdere doeleinden, is het een prima alternatief. De antiaanbaklaag doet wat het moet doen, zorgen dat er niets aan de pan blijft kleven. 

Het materiaal van de pan is aluminium. Daarover zit een keramische antiaanbaklaag. De onderkant van de pan is versterkt met een roestvrij stalen plaat zodat deze geschikt is voor inductie. De steelpan gaat lang mee zolang je geen metalen of andere scherpe keukentools gebruikt. Het aluminium zorgt voor een goede verdeling van de warmte en dit loopt aardig door in de rand van de pan. Het is één van de goedkopere steelpannen als je ook beseft dat de deksel is inbegrepen. 

We raden deze steelpan aan als budget alternatief op de Onyx Cookware Steelpan. Je kunt de pan voor meerdere doeleinden gebruiken en dat maakt het één van onze favorieten en met recht een plek tussen de beste pannen. 

Pluspunten

Minpunten

ISENVI Victoria Forged keramische sauspan

Eigenschappen

Actuele prijzen

Goedkoopste bij:

bol.com (€36,95)

5. Haushalt Steelpan 16 cm (1,2L)

Van alle steelpannen is dit de goedkoopste. Het is daarom niet de beste steelpan maar dan kan het nog steeds de steelpan het beste bij jou passen. Van alle steelpannen onder de 20 euro, had deze goede reviews en zijn wij persoonlijk erg tevreden met de kwaliteit. De steelpan met een diameter van 16 cm heeft alles wat je nodig hebt voor bijvoorbeeld koken en het bereiden van sauzen. De steel is stevig en ligt prima in de hand, de rand loopt net iets naar buiten zodat schenken goed gaat en er zit een handige maatstreep in die soms toch wel makkelijk zijn. 

Voor deze prijs zit er geen deksel bij maar dat mag de pret niet drukken. Dit is een pan die jij moet hebben als je graag goedkope en goede steelpan nodig hebt. 

Pluspunten

Minpunten

Haushalt Steelpan

Eigenschappen

Actuele prijzen

Goedkoopste bij:

bol.com

Een steelpan

Een steelpan is een pan met een steel. Meestal zijn ze gemaakt van roestvrij staal maar in onze top 5 beste steelpannen hebben we ook een aantal steelpannen met antiaanbaklaag opgenomen. Dat zorgt voor meerdere mogelijkheden in de keuken. Een steelpan wordt vaak gebruikt om een sausje in te bereiden, iets op te warmen of een eitje in te koken. Als je echter voor jezelf kookt, kan het ook een goede pan zijn voor eenpersoonsmaaltijden. Denk hierbij aan een lekkere curry of een noedelgerecht. Hiervoor is een antiaanbaklaag wel erg gemakkelijk. 

Een steelpan is vaak ook onderdeel van een complete pannenset. Indien meerdere kookpannen versleten zijn, is dat wellicht ook een optie.

 

Kenmerken van een goede steelpan

Een goede steelpan heeft een aantal kenmerken. De belangrijkste graadmeters om een steelpan te beoordelen vind je hieronder:

 1. De steel moet stevig zijn. Geklonken met revetjes is steviger maar geeft van die dopjes aan de binnenkant. Dat is minder fijn, maar wel steviger dan gelast.
 2. Een antiaanbaklaag is prettig maar voor de basis doeleinden niet noodzakelijk.
 3. Een deksel is handig, maar niet noodzakelijk.
 4. De bodem moet de warmte goed doorgeven en verspreiden.
 5. Zowel aluminium als rvs pan is goed. Een steelpan met een 3-ply (zoals de Onyx Cookware Steelpan) is beter maar vaak ook prijziger
 6. Handvatten worden tegenwoordig zelden warm, vermijd degenen die dat nog wel zijn
Steelpan met spaghetti

Voordelen van een steelpan

Een steelpan is een handige pan in de keuken. Hieronder vind je de voordelen op een rijtje:

 1. Veelzijdigheid in de keuken: Een steelpan is een multifunctioneel kookgerei dat geschikt is voor diverse kooktoepassingen, waaronder het bereiden van sauzen, opwarmen van gerechten en het koken van eieren.
 2. Antiaanbaklaag voor gemakkelijk koken: Veel moderne steelpannen zijn uitgerust met een antiaanbaklaag, zoals de Onyx Cookware Steelpan, waardoor ze ideaal zijn voor het bereiden van stoofgerechten, bakken van vlees en koken van noedelgerechten zonder dat voedsel blijft kleven.
 3. Geschikt voor eenpersoonshuishoudens: Met verschillende afmetingen, zoals de Onyx Cookware Steelpan van 18 cm, zijn steelpannen ideaal voor kleinere huishoudens, waar ze kunnen fungeren als handige kookpartners voor dagelijkse maaltijden.
 4. Duurzaamheid en lange levensduur: Hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal en aluminium, zoals gebruikt in de Onyx Cookware Steelpan, zorgen voor duurzaamheid en een lange levensduur, waardoor de pan geschikt is voor intensief gebruik.
 5. Geschikt voor diverse warmtebronnen: Steelpannen zijn vaak geschikt voor verschillende warmtebronnen, waaronder inductie en oven, waardoor ze veelzijdig inzetbaar zijn in de keuken.

 

Nadelen van een steelpan

Er zijn natuurlijk ook wat nadelen. Deze vind je hieronder:

 1. Gewicht en omvang: Grotere steelpannen, zoals de Onyx Cookware Steelpan van 18 cm, kunnen zwaarder zijn en vereisen meer opbergruimte. Dit kan een nadeel zijn voor mensen met beperkte opslagruimte.
 2. Prijs: Hoewel er betaalbare opties zijn, kunnen hoogwaardige steelpannen, zoals de Onyx Cookware Steelpan, aan de prijzige kant zijn. Dit kan een factor zijn bij de aankoopbeslissing.
 3. Ontbreken van deksel bij sommige modellen: Niet alle steelpannen worden geleverd met een deksel, zoals de Dagelijkse Kost Steelpan. Dit kan onhandig zijn voor bepaalde kooktoepassingen, hoewel deksels vaak apart verkrijgbaar zijn.
 4. Stalen handvatten kunnen warm worden: Hoewel moderne steelpannen vaak handvatten hebben die niet snel warm worden, is het belangrijk om op te letten bij oudere modellen waarbij dit wel het geval kan zijn.
 5. Keuze van materiaal: De keuze tussen roestvrij staal, aluminium of 3-ply constructies, zoals bij de Onyx Cookware Steelpan, kan de prijs beïnvloeden en keuzes complexer maken voor consumenten.

 

Een steelpan onderhouden

 1. Handwas aanbevolen: Hoewel sommige steelpannen vaatwasserbestendig zijn, wordt handwas vaak aanbevolen om de levensduur van de antiaanbaklaag te verlengen. Gebruik een zachte spons en mild afwasmiddel.
 2. Vermijd metalen keukengerei: Hoewel de Onyx Cookware Steelpan bestand is tegen metalen keukengerei, is het raadzaam om voorzichtig te zijn en bij voorkeur houten of siliconen kookgerei te gebruiken om krassen te voorkomen.
 3. Niet oververhitten: Vermijd oververhitting van de pan, vooral leeg, omdat dit de antiaanbaklaag kan beschadigen. Kook op medium tot lage temperaturen voor het behoud van de kwaliteit.
 4. Zachte reiniging met baking soda: Bij hardnekkige vlekken of verkleuringen kan een pasta van baking soda en water worden gebruikt om voorzichtig de pan te reinigen zonder de coating te beschadigen.
 5. Deksel apart schoonmaken: Als de steelpan een glazen deksel heeft, reinig deze dan apart. Het vermijden van scherpe voorwerpen en agressieve reinigingsmiddelen verlengt de levensduur van het deksel.
 6. Direct na gebruik afkoelen: Laat de steelpan niet te lang afkoelen voordat je begint met reinigen. Dit vergemakkelijkt het verwijderen van voedselresten en maakt het schoonmaakproces eenvoudiger.
 7. Vermijd koken met hoge temperaturen: Bij voorkeur koken op middelhoge temperaturen om schade aan de antiaanbaklaag te voorkomen. Oververhitting kan leiden tot loslaten en verminderde prestaties.
 8. Regelmatige inspectie: Controleer regelmatig op slijtageplekken, krassen of beschadigingen. Als er tekenen zijn van schade, overweeg dan om de pan te vervangen om de kookprestaties te behouden.
 9. Opslag met zorg: Berg de steelpan op door tussenlagen van keukenpapier te plaatsen om krassen te voorkomen, vooral als je meerdere pannen op elkaar stapelt.
 10. Gebruik passende warmtebronnen: Controleer of de steelpan geschikt is voor de specifieke warmtebron die je gebruikt. In deze koopgids zijn alle pannen geschikt voor inductie.
Steelpan met soep

Een steelpan gebruiken

Als je een steelpan goed en netjes gebruikt, kun je erg lang van de steelpan genieten. Hieronder vind je een aantal gebruikstips:

 1. Matige tot lage temperaturen: Begin het koken op matige tot lage temperaturen, vooral als de pan een antiaanbaklaag heeft. Dit voorkomt oververhitting en behoudt de kwaliteit van de coating.
 2. Gebruik passend kookgerei: Gebruik houten, siliconen of plastic kookgerei om krassen op de antiaanbaklaag te voorkomen. Als je roestvrijstalen keukengerei gebruikt, wees dan voorzichtig om beschadiging te minimaliseren.
 3. Gebruik de deksel slim: Het gebruik van een deksel helpt bij het versnellen van het kookproces en het vasthouden van warmte. Laat het deksel echter op een kier staan om overkoken te voorkomen.
 4. Voorzichtig met metalen dekselhendels: Als het deksel een metalen handvat heeft, zorg er dan voor dat het niet te heet wordt. Gebruik een ovenwant of handdoek om brandwonden te voorkomen.
 5. Voedsel regelmatig roeren: Vooral bij gerechten die aan de pan kunnen blijven kleven, zoals sauzen, is regelmatig roeren essentieel om gelijkmatige bereiding te garanderen.
 6. Voorkom overvullen: Overvul de steelpan niet, omdat dit kan leiden tot morsen en ongelijkmatige verhitting. Laat voldoende ruimte over voor beweging en roeren van het voedsel.
 7. Controleer warmtebron compatibiliteit: Zorg ervoor dat de steelpan geschikt is voor de specifieke warmtebron die je gebruikt, of het nu gas, elektrisch, inductie of oven is.
 8. Laat geen voedsel achter in de pan: Reinig de steelpan direct na gebruik om vastzittend voedsel te voorkomen. Dit vergemakkelijkt het schoonmaakproces en behoudt de kwaliteit van de pan.
 9. Varieer in kooktechnieken: Een steelpan kan veelzijdig zijn. Probeer verschillende kooktechnieken, zoals bakken, koken, stoven en sauteren, om het maximale uit de pan te halen en diverse gerechten te bereiden.

 

Handige accessoires bij een steelpan

Als je een steelpan koopt, wil je deze natuurlijk zo optimaal mogelijk gebruiken. Hieronder vind je een aantal handige producten:

 1. Deksels: Extra deksels kunnen handig zijn, vooral als je de originele bent kwijtgeraakt of als je verschillende soorten deksels wilt voor diverse kooktoepassingen.
 2. Houten of Siliconen Roerlepels: Zachte roerlepels helpen krassen op de antiaanbaklaag te voorkomen en zijn ideaal voor het roeren van sauzen en andere delicate gerechten.
 3. Stoominzet: Voor stoomkoken van groenten, vis of dumplings. Hiermee voeg je een gezonde kookmethode toe aan je steelpan repertoire.
 4. Vetvanger: Een vetvanger kan handig zijn bij het bereiden van vleesgerechten, waarbij overtollig vet kan worden gescheiden en verwijderd.
 5. Thermometer: Een kookthermometer helpt bij het nauwkeurig controleren van de temperatuur, wat vooral belangrijk is bij het bakken en sudderen.
 6. Schenktuitjes: Vooral handig voor steelpannen zonder gietrand. Deze accessoire vergemakkelijkt het uitgieten van sauzen en soepen zonder te morsen.
 7. Stoommandje: Specifiek voor het stomen van groenten, vis of dim sum. Het past bovenop de steelpan en zorgt voor een gezonde bereidingswijze.
 8. Maatbekers: Ideaal voor het nauwkeurig meten van vloeistoffen, vooral als je bezig bent met het maken van sauzen of soepen.
 9. Ovenwanten: Als je van plan bent de steelpan in de oven te gebruiken, zorg dan voor hittebestendige ovenwanten om brandwonden te voorkomen.
 10. Dekselhouder: Handig om het deksel naast de steelpan te plaatsen zonder het werkblad vies te maken. Vooral nuttig tijdens het koken wanneer je het deksel regelmatig moet vasthouden.
 11. Maatlepels en -kommen: Voor het afmeten van kruiden en specerijen, wat handig kan zijn bij het bereiden van nauwkeurige recepten.
 12. Stalen Wol of Sponzen: Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken, maar gebruik dit voorzichtig om de antiaanbaklaag niet te beschadigen.
 13. Vuurvaste Schalen: Ideaal voor het overzetten van gerechten van de steelpan naar de oven, vooral als de pan niet geschikt is voor directe blootstelling aan hoge temperaturen.

Zorg ervoor dat de accessoires compatibel zijn met het type steelpan dat je hebt en geniet van een veelzijdige en efficiënte kookervaring!

Steelpan op gedekte tafel

Conclusie

De Onyx Cookware Steelpan van 18 cm met een inhoud van 2 liter wordt uitgeroepen tot de beste steelpan van 2024. Dankzij de keramische antiaanbaklaag, PFAS-vrij en geschikt voor metalen keukengerei, biedt deze pan veelzijdigheid en duurzaamheid. De combinatie van roestvrij staal en een aluminium kern zorgt voor gelijkmatige opwarming. De steelpan is geschikt voor alle warmtebronnen en ovengebruik tot 260 °C. Met een stevige, hittebestendige steel en eenvoudige reiniging, is dit onze topkeuze.

Andere vermeldenswaardige opties zijn onder andere de BK Profiline, Dagelijkse Kost, ISENVI Victoria, en de budgetvriendelijke Haushalt Steelpan. Let op het onderhoud, vermijd oververhitting, en ontdek de veelzijdigheid van je steelpan met handige accessoires zoals deksels, roerlepels en stoominzetten.

Veelgestelde vragen over een steelpan

Schenktuitje van een steelpan

Het verschil tussen een steelpan en een gewone kookpan is de aanwezigheid van een lange steel aan de steelpan, terwijl een kookpan kortere handvatten heeft. Een steelpan onderscheidt zich door de steel, waardoor het gemakkelijker is om te roeren en te schenken, terwijl kookpannen vaak bredere handvatten hebben voor tillen en dragen.

Het beste materiaal voor een steelpan is afhankelijk van persoonlijke voorkeur, maar roestvrij staal met een aluminium kern biedt duurzaamheid en gelijkmatige warmteverdeling. Roestvrij staal is duurzaam en geschikt voor diverse kooktechnieken, terwijl een aluminium kern zorgt voor efficiënte warmtegeleiding.

Om aankoeken te voorkomen in een steelpan, is het aan te raden om een pan met een antiaanbaklaag te gebruiken en bij het koken olie of boter te gebruiken. Antiaanbaklagen verminderen het risico op aanbakken, en het toevoegen van vetstoffen helpt voorkomen dat voedsel aan de pan blijft kleven.

De grootte van een steelpan varieert, maar veelvoorkomende maten zijn 14 tot 20 centimeter in diameter. De keuze voor een specifieke grootte hangt af van persoonlijke behoeften en de hoeveelheid voedsel die je wilt bereiden.

Een steelpan verwijst naar een pan met een lange steel, waardoor het gemakkelijk te hanteren is tijdens het koken. Het woord “steelpan” combineert “steel” en “pan”, wat duidt op de kenmerkende lange steel van dit type kookgerei.

Het gat in de steel van een pan, inclusief een steelpan, dient om stoom te laten ontsnappen en overkoken te voorkomen. Het gat in de steel biedt een ventiel voor stoom, waardoor de druk binnenin de pan wordt gereguleerd.

Een steelpan is veelzijdig en kan worden gebruikt voor het bereiden van sauzen, opwarmen van kleine hoeveelheden voedsel en zelfs voor het koken van eieren. Dankzij de compacte grootte en handige steel is een steelpan geschikt voor diverse kooktoepassingen.

Over het algemeen wordt handwas aanbevolen voor een steelpan, hoewel sommige vaatwasserbestendig zijn. Raadpleeg de instructies van de fabrikant. Handwas verlengt vaak de levensduur van antiaanbaklagen en andere gevoelige materialen.

Gietijzeren steelpannen kunnen worden ingebrand door ze te oliën en in de oven te verwarmen. Herhaal dit proces voor een duurzame antiaanbaklaag. Inbranden creëert een beschermende laag die roest voorkomt en de antiaanbakprestaties verbetert.

Als je steelpan is verkleurd, kun je een pasta van baking soda en water gebruiken om voorzichtig vlekken te verwijderen zonder de coating te beschadigen. Mild reinigen helpt bij het behouden van de kwaliteit van de pan.

Vlekken op roestvrijstalen steelpannen kunnen worden voorkomen door na het koken direct te reinigen en mild afwasmiddel te gebruiken. Regelmatig schoonmaken voorkomt aantasting van het roestvrijstalen oppervlak.

Met een steelpan kun je diverse gerechten bereiden, zoals sauzen, stoofgerechten, eieren koken, en zelfs kleine porties soep. De veelzijdigheid van een steelpan maakt het ideaal voor dagelijkse kookbehoeften.

Of je een steelpan in de oven kunt gebruiken, hangt af van het type pan. Sommige steelpannen zijn ovenbestendig, maar controleer de specificaties van de fabrikant. Sommige zijn ontworpen om hoge temperaturen in de oven te weerstaan, waardoor ze veelzijdiger zijn in de keuken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Pan Kopen
Logo
Shopping cart