Beste pannenset voor gas. Onze top 5

Goede pannen kopen is tegenwoordig niet makkelijk. Daarom is het goed om op zoek te gaan naar de beste pannenset voor gas in 2023. Zo kun je alle pannen in één keer kopen, zonder hier een geruime tijd naar te hoeven zoeken. Wij hebben de top 5 beste pannensets voor je op een rijtje gezet!

 

 

Beste pannenset van 2024 voor gas

Onyx cookware™ Pannenset gas

De Onyx cookware™ Pannenset is de beste pannenset voor gas van 2023 is. De set is niet alleen geschikt voor gas, maar ook geschikt voor inductie. De pannen zijn gemaakt van RVS. Je weet dus zeker dat deze pannen een geruime tijd meegaan. Je hoeft niet ieder jaar een nieuwe pannenset te kopen. Nieuwe pannen kopen wil je namelijk niet ieder jaar doen. 

Deze pannen zijn allemaal PFAS vrij, waardoor je zeker weet dat deze hoogwaardige pannen veilig in hun gebruik zijn. Ze zijn namelijk altijd gezond om te gebruiken. Dit is een groot voordeel voor iedereen die PFAS vrij wilt koken. Dit is dan ook zeker de beste pannenset voor gas. 

Overzicht beste pannenset gas in 2024

1. Onyx cookware™ Pannenset gas

Zoals hierboven al even genoemd, is naar onze ervaring de Onyx cookware™ Pannenset gas de beste set voor gas. In deze set zitten 4 pannen. Je krijgt een kookpan van 20 en 24 cm. Daarnaast krijg je twee koekenpannen van 24 en 28 cm. De pannenset wordt geleverd met alle vier de pannen, zodat je direct aan de slag kunt met een heerlijke avondmaaltijd. 

Wij hebben ervaren dat de pannen niet al te zwaar zijn. RVS is een ideaal materiaal dat niet al te zwaar is, maar ook niet te licht. De pannen zijn geschikt om heen en weer te verplaatsen, omdat ze een fijn gewicht hebben. Dit is ideaal als je de pannen op verschillende manieren wilt gebruiken. De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, zelfs voor de oven. Het maakt dus niet uit of je op inductie wilt koken of juist op gas. Dit is ideaal. 

Daarnaast zijn deze pannen vaatwasserbestendig. Je kunt ze uiteraard ook met de hand afwassen, maar dat is voor de pannensets niet per se nodig. De coating blijft er altijd juist op zitten, zodat alle losse pannen in de vaatwasser kunnen.

Pluspunten

Minpunten

Onyx Pannenset

Eigenschappen

Actuele prijzen

2. GreenPan Mayflower pannenset 5 delig

Een andere zeer goede pannenset voor gas is de GreenPan Mayflower pannenset 5 delig. Deze pannenset bestaat uit 5 soorten pannen. Je krijgt een koekenpan van 28 cm, 3 kookpannen van 18, 20 en 24 cm en een steelpan van 16 cm. Daarnaast krijg je er ook 5 verschillende accessoires bij. De set pannen kan gebruikt worden op gas, maar de pannenset is geschikt voor inductie. Hij kan voor alle warmtebronnen worden gebruikt. De pannen kunnen alleen niet in de oven. 

Welke pannen je van deze set ook gebruikt, ze zijn allemaal gemaakt van aluminium. Daarnaast hebben de pannen een  Thermolon Infinity Pro keramische anti-aanbaklaag. Op die manier kun je dus altijd de pannen op een goede manier gebruiken tijdens het koken. De beste keuze is om ze niet in de vaatwasser te zetten, omdat je op die manier de mooie kleur kunt behouden. 

Daarnaast zijn deze pannen erg licht. Wij hebben gemerkt dat aluminium ervoor zorgt dat de pannen geschikt zijn om mee te werken als je een wat lichtere pan zoekt. Daarnaast bakt er eigenlijk niets aan in deze pan, door de anti-aanbaklaag. Als je de pannen nodig hebt om goed te kunnen verplaatsen, dan kan dat prima met deze pannen. Ze zijn makkelijk van pitje op pitje te plaatsen. 

Pluspunten

Minpunten

GreenPan Mayflower pannenset 5 delig

Eigenschappen

Actuele prijzen

3. Zwilling Simplify 5 Delige Pannenset

De Zwilling Simplify 5 Delige Pannenset is een goedkope pannenset die ideaal is in zijn gebruik. Dit zijn pannen die gemaakt zijn van RVS. Er zitten verschillende pannen in deze set. Je krijgt er in totaal 5. Je krijgt drie kookpannen van 16, 20 en 24 cm. Daarnaast krijg je een braadpan van 20 cm en een steelpan van 16 cm. Op die manier ben je in één keer klaar als je deze pannenset koopt. Alle pannen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. 

Deze set kan in de vaatwasser, waardoor je de set niet met de hand hoeft af te wassen. We hebben gemerkt dat deze pannen erg snel warm worden door een dikkere bodem. Daarnaast sluiten de deksel die je bij de set krijgt er goed aan. Door het schenktuitje van de steelpan kun je ook makkelijk schenken of afgieten. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld jus gemaakt hebt en je dit over je aardappels heen wilt schenken. 

Deze set wordt ook genoemd in de beste pannenset voor inductie, maar ook voor gas. Je kunt de pannen namelijk voor elke warmtebron gebruiken. Het is de beste koop als je op zoek bent naar een set die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Ook als je koken op gas fijn vindt, is dit mogelijk met deze pannen. 

Pluspunten

Minpunten

Zwilling Simplify 66870-005-0 Pannenset

Eigenschappen

Actuele prijzen

4. Sola Juvia Pannenset Gas

De Sola Juvia Pannenset is een ideale pannenset voor gas. De pannenset bevat verschillende pannen die je dagelijks kunt gebruiken. Je krijgt drie verschillende kookpannen van 16,18 en 20 cm. Daarnaast krijg je een steelpan van 16 cm. Je kunt de set eventueel bestellen in 5 delen. Dan krijg je er dus nog een extra pan bij. De pannen zijn voorzien van handvatten die naar onze ervaring makkelijk vast te houden zijn. 

Kun je de pannen in de vaatwasser zetten? Dat kunnen ze zeker. Niet elke pannenset is makkelijk in de vaatwasser te zetten, maar de pannen met de hand afwassen is niet altijd fijn. Dat hoeft met deze pannen dus niet. Ze hebben daarnaast ook een schenktuit en een maataanduiding. Op die manier wordt het erg makkelijk om de pannen op de juiste manier te gebruiken. Zorg ervoor dat de pannen goed gevuld zijn en je kunt direct heerlijk koken. 

De pannen zijn PFAS vrij en hebben geen anti-aanbaklaag. De 4-delige pannenset is ideaal voor een kleine keuken, omdat ze makkelijk op te stapelen zijn. Welke pannenset je ook koopt, je wilt wel dat je ze makkelijk kunt opbergen. De pannen in deze pannenset kun je eenvoudig in elkaar zetten. 

Pluspunten

Minpunten

Sola Juvia Pannenset Gas

Eigenschappen

Actuele prijzen

5. Demeyere Classic Pannenset 5-delig

De Demeyere Classic Pannenset – 5 delig – RVS is een andere pannenset die erg fijn is. Als je deze pannenset wilt kopen, krijg je de volgende pannen: 2 kookpannen van 16 en 20 cm, 1 steelpan van 16 cm en 2 kookpotten van 20 en 24 cm. Als je op zoek naar de beste pannenset bent, komt deze zeker wel in de buurt. Ze zijn gemaakt van RVS, waardoor je ze makkelijk kunt gebruiken. Het is een echte starterset die voor iedereen handig kan zijn. 

De pannenset gaat makkelijk de kast in, doordat de pannen goed in elkaar passen. De pannenset heeft ieder een enorm fijne warmteverdeling. Alle warmte wordt ideaal verdeeld in deze pannen. Hierdoor wordt alles gelijkwaardig warm. Deze verschillende soorten pannen kunnen worden gebruikt voor gas, maar ook voor inductie. Ze zijn namelijk geschikt voor alle warmtebronnen die er zijn. 

Bij het kopen van een pannenset kijk je natuurlijk ook naar de vaatwasser. Deze pannen kunnen eenvoudig de vaatwasser in. Op die manier hoef jij niet met de hand af te wassen. De pannenset van dit moment is dus voor iedere keuken een goede toevoeging. De pannenset is de beste in zijn gebied, omdat hij voor alles goed te gebruiken is. 

Pluspunten

Minpunten

Demeyere Classic Pannenset - 5 delig

Eigenschappen

Actuele prijzen

Wat is een pannenset voor gas?

Je kunt wel een glas pannenset of de beste pannenset 2023 kopen, maar wat is een pannenset voor gas eigenlijk precies? Dit is een pannenset die de warmte van gas aan kan. Je pannen moeten namelijk wel voor gas bedoeld zijn. Meestal kun je voor gas het beste een pan met een dikke bodem hebben, zodat de warmte goed verdeeld kan worden. 

Tegenwoordig kunnen bijna alle pannen wel op gas gebruikt worden. Een complete pannenset voor gas kopen is dan ook niet altijd moeilijk. Het kan alleen lastig zijn om de beste pannensets te vinden. Wil je zeker weten of je jouw pannen kunt gebruiken voor gas? Bekijk dan altijd de instructie van de pan. Heb je geen instructies meer? Dan is het goed om het even op internet op te zoeken. 

 

Voordelen van pannenset voor gas

Er zitten heel wat verschillende voordelen aan het feit als je een pannenset koopt voor gas. Daarom hebben we hieronder een kort lijstje gemaakt van de beste voordelen van een pannenset die je op gas kunt gebruiken:

 • Sets voor gas hebben een ideale warmteverdeling, waardoor alles gelijkwaardig warm wordt
 • De meeste pannenset voor gas hebben veilige handgrepen, zodat je altijd veilig kunt koken
 • Een speciale set voor gas zorgt ervoor dat de pannen altijd optimaal werken en je nooit bang hoeft te zijn dat de panne kun werk niet goed doen 

De voordelen zijn altijd aan de orde als je de goede pannen koopt voor gas. Bekijk daarom altijd goed bij het kopen van de beste pannenset of ze echt voor gas bedoeld zijn. 

 

Nadelen van pannenset voor gas

Waar voordelen zijn, zijn uiteraard ook nadelen. Een keramische pannenset voor gas kan misschien ideaal zijn, maar het kan ook een nadeel zijn. We hebben enkele nadelen voor je op een rijtje gezet, zodat je de voors en tegens op een rijtje kunt zetten:

 • Gas is tegenwoordig niet meer aan te raden. Dit komt door de hoge prijzen. Daarom stappen veel mensen over naar bijvoorbeeld inductie
 • Gas kan ervoor zorgen dat pannen wat krom gaan trekken, waardoor je nieuwe pannen moet kopen. Als je een pannenset voor gas zoekt, is deze kans wel veel kleiner

Een pannenset is een uitstekende keuze als je de juiste pannen koopt. Controleer of de pannenset voor gas is, zodat je zeker weet dat je hem kunt gebruiken. 

 

5 tips om jouw pannenset voor gas te onderhouden, onderhoud van je pannenset

Het is erg belangrijk om een Master glas pannenset of een zwarte pannenset te onderhouden. Het maakt dan eigenlijk niet uit voor welke set je gekozen hebt. Je wilt natuurlijk pannen die het beste bij je past, maar je wilt ook dat ze een geruime tijd meegaan. Daarom hebben we hieronder 5 tips om jouw pannenset voor gas goed te onderhouden:

 1. Zorg er altijd voor dat jij je pannen goed reinigt. Door de pannen goed schoon te houden verleng je hun levensduur. Het maakt dan niet uit of het om een profiline pannenset gaat of om een wmf function 4 pannenset. Reinig de pannen altijd goed en maak ze ook goed droog
 2. Als de pannen geen anti-aanbaklaag hebben is het altijd aan te raden om olie/boter te gebruiken. De pannenset bevat maar liefst 4 of 5 pannen die je anders kapot kunt maken. Zorg er altijd voor dat je dit voorkomt
 3. Voordat je de pannenset wilt gaan afwassen, is het aan te raden om de pannenset eerst af te laten koelen. Dan maakt het niet uit of je de pannen met de hand af gaat wassen of met de vaatwasser
 4. Zorg ervoor dat de pannenset goed opgestapeld wordt wanneer je dit wilt. De pannenset is een goede keuze, omdat ze makkelijk in elkaar passen. Het is wel aan te raden om pannenbeschermers te gebruiken. Zo voorkom je beschadigingen
 5. Kijk uit waar je de pannen mee reinigt. Gebruik geen heftige schoonmaakmiddelen. Zo kun je het langste genieten van je nieuwe pannenset 

 

Zo koop jij de beste pannenset voor gas zelf

Het is goed om te kijken welke pannenset je het beste kunt kopen. De pannenset de beste keuze maken ligt per persoon verschillend. Daarom hebben we hieronder een lijst gemaakt van de onderdelen waar je het beste rekening mee kunt houden. Zo weet je precies waar je wel en niet op moet letten bij het kopen van nieuwe pannen:

 • Hoeveel pannen zitten er in de set?
 • Zitten er bijkomstige producten voor de beste pannenset bij? Bijvoorbeeld een spatel
 • Van welk materiaal zijn de pannen gemaakt? Gaat het bijvoorbeeld om koperen pannen of RVS pannen?
 • Zijn de pannensets voorzien van extra’s?
 • Voor welke warmtebronnen kun je de pannen verder gebruiken?
 • Wat voor handvatten hebben de pannen?

Uiteraard zijn er nog verschillende andere eisen die je kunt hebben. Het is goed om deze eisen op een rijtje te zetten, zodat je een duidelijk beeld krijgt van welke pannensets eventueel bij passen. Zo kun je uiteindelijk de beste set kopen, zonder dat je hier een hele tijd naar hoeft te zoeken. 

 

Normale pannenset of een pannenset voor gas?

Het is uiteraard goed om erover na te denken of je een normale pannenset wilt of een pannensets die speciaal zijn voor gas. Wij raden zeker aan om voor een gasset te gaan. Dit werkt het beste en op die manier kun je voorkomen dat de pannen eventueel krom kunnen trekken. Dit kan in sommige gevallen zeker gebeuren. 

Als je de pannensets ook voor andere warmtebronnen wilt gebruiken, is het goed om te kijken naar een set die dit aan kan. Zo heb je één set, die alle warmte kan verdragen. Je hoeft dan niet per se nog een andere set te kopen om ervoor te zorgen dat je op andere warmtebronnen kunt koken. 

Tip van PanKopen

Wil je nog meer interessante pannen bekijken? Lees dan verder op de beste pannenset