Beste Tefal koekenpan. Onze top 5 in 2024

Goede pannen vinden is niet makkelijk. Nu weten we allemaal dat Tefal pannen vaak van goede kwaliteit zijn. Daarom hebben we een top 5 gemaakt van de beste pannen van het merk Tefal. Zo kun je in 2024 nog de ideale koekenpan van Tefal in huis halen.

 

5 beste Tefal koekenpannen

De 5 beste Tefal koekenpannen zijn allemaal door ons getest. Op die manier weet je zeker dat je een ideale koekenpan koopt. We testen niet alleen op bijvoorbeeld de warmtebron, maar we kijken ook naar de verschillende materialen. Zo kan een pan van aluminium zijn gemaakt, maar de pannen van Tefal kunnen ook uit verschillende materialen bestaan. Bijvoorbeeld een rvs koekenpan of een keramieken kookpan.

Verder bekijken we ook altijd of de beste koekenpan bijvoorbeeld in de vaatwasser kan. Dit is voor vele mensen namelijk een must. Natuurlijk bekijken we ook de anti-aanbaklaag van de pannen. Vooral in deze tijd is het belangrijk om naar de anti-aanbaklaag te kijken. Jouw Tefal pan moet namelijk wel veilig zijn. Per koekenpan kan het namelijk verschillen om wat voor een anti-aanbaklaag het precies gaat. We kijken eigenlijk naar alle informatie over Tefal en alle opties die een pan precies heeft. 

De beste keuze voor de koekenpannen hebben we voor je op een rijtje gezet. Op die manier kun je de beste Tefal koekenpan van 2024 vinden, zonder hier uren naar te hoeven zoeken. Uiteraard is de beste koop van een pan altijd persoonlijk, maar met onze hulp weet je zeker dat je een goede kwaliteit pan koopt. 

1. Tefal Expertise Koekenpan

De Tefal Expertise koekenpan is een nieuw Tefal koekenpan. Deze koekenpannen van Tefal beschikken over de mogelijkheid om ze voor inductie te gebruiken. Ze zijn dus geschikt voor inductie. Deze pannen zijn beschikbaar in de maten 21, 24, en 28 cm. De pan is zelf beschikbaar in de maten 30 en 32 cm. Op die manier weet je zeker dat er voor iedereen een goede pan tussen zit. 

Deze koekenpan is geschikt om goed mee te bakken, door de goede anti-aanbaklaag die de pan heeft. Uit onze ervaring blijft de pan heet en kun je de pan makkelijk schoon houden. Wanneer de pan wat vies is, heb je naar onze ervaring alleen een sopje nodig om hem goed schoon te krijgen. De koekenpan in de vaatwasser stoppen is geen goed idee. Hier is hij niet geschikt voor. 

Het beste materiaal voor een koekenpan is aluminium en deze pan is dan ook van aluminium gemaakt. Hij voelt hierdoor lichter aan dan de meeste pannen. Hierdoor konden wij hem makkelijk van pitje verplaatsen. 

Pluspunten

Minpunten

Eigenschappen

2. Tefal Easy Plus Koekenpan

De Tefal Easy Plus Koekenpan is een koekenpan die niet geschikt is voor alle warmtebronnen. Hij is niet geschikt om voor inductie te gebruiken. Voor alle andere bronnen is hij wel geschikt. De bodem van de pan heeft een volledig veilige coating en is erg makkelijk in zijn gebruik.

Deze pan heeft een diameter van 20, 24 of 28 centimeter. Hij kan naar onze ervaring prima in de vaatwasser, waardoor je hem niet de hele tijd met de hand hoeft af te wassen. De pan is gemaakt van aluminium, waardoor hij makkelijk te verplaatsen is en niet al te zwaar is. Dit scheelt een hele hoop kracht. 

Dit is de perfecte pan die ook in de oven kan. Niet elke koekenpan kan namelijk in de oven. Deze grote pannen zijn ideaal om in de oven te zetten. Naar onze ervaring worden de handvatten ook niet al te warm wanneer je de pan echt warm laat worden. De grote koekenpan met anti-aanbaklaag met een ideale hitteverdeling.

Pluspunten

Minpunten

Eigenschappen

3. Tefal Virtuoso Koekenpan

De Tefal Virtuoso Koekenpan is een koekenpan zonder Teflon laag. Deze pan komt in twee verschillende maten. Je kunt hem kopen in de maten 24 of 28 cm. Deze pan is een volledig PFAS-vrije pan en hij komt zonder coating. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, waardoor de koekenpan inductie klaar is. 

Hij is inclusief inductie, maar de pan ligt ook goed in de hand. Hij is gemaakt van RVS. Dit is net wat zwaarder dan aluminium. Wij hebben ervaren dat hierdoor de pan niet zo snel heen en weer schuift. Als je hiermee rekening houdt, is het zeker één van de beste koekenpan inductie die je op dit moment kunt krijgen. 

Deze pan kan ook prima in de oven gebruikt worden. Als je op zoek naar de beste Tefal pan bent, is dit dus zeker een optie. De pan in de oven blijft goed staan en wordt niet al te heet. De pan heeft een vlakke bodem, waardoor hij goed op zijn plek blijft staan. 

Pluspunten

Minpunten

Eigenschappen

4. Tefal Renew ON Keramische Koekenpan

De Tefal Renew ON Keramische Koekenpan is de beste uit de test van keramische koekenpannen. Deze pan is niet alleen geschikt in een grijze kleur, maar ook in het zwart. Daarnaast is hij verkrijgbaar in de volgende maten: 20, 24, 28 centimeter. Deze pannen zijn ideaal, omdat ze geschikt zijn voor inductie. 

Deze koekenpan is van de serie van Tefal die steeds populairder wordt. De pannen zijn gemaakt van gerecyclede materialen en aluminium. We hebben gemerkt dat er een erg goede keramische anti-aanbaklaag zit. De koekenpan zit ideaal op het gasfornuis, door zijn vorm. 

We hebben ook gemerkt dat de Thermo-Signal warmte-indicator in het midden van de pan ervoor zorgt dat de pan goed warm blijft. De juiste koekenpan voor dagelijks gebruik is het dus zeker. De pan met de hand afwassen is de beste keuze, want de pan gewoon in de vaatwasser zetten is niet veilig voor deze pan. 

Pluspunten

Minpunten

Eigenschappen

5. Tefal Jamie Oliver Cooks Direct On Koekenpan

De Tefal Jamie Oliver Cooks Direct On Koekenpan is een goedkope koekenpan van goede kwaliteit. Hij is verkrijgbaar in de maten 20, 24 en 28 cm. Bij het kopen van een Tefal koekenpan kijk je ook naar de vaatwasser veiligheid. Deze pannen kunnen prima in de vaatwasser. Dit is ideaal als je niet graag met de hand afwast.

We hebben gemerkt tijdens het testen dat deze Tefal pan een goede coating heeft. Deze is volledig veilig voor je gezondheid. De pan heeft een extra stevig handvat, waardoor je zeker weet dat er niets mis gaat. Daarnaast is de pan geschikt voor in de oven, waardoor je er ook even gerechten in kunt maken. 

Deze rvs koekenpan van Tefal is niet zo zwaar als gietijzer, maar wel iets zwaarder dan aluminium. Zo weet je zeker dat het de juiste koekenpan is om in te bakken. De pannen staan er verder om bekend dat ze vorstbestendig zijn, dus ze kunnen ook in de vriezer.

Pluspunten

Minpunten

Eigenschappen

Over het merk Tefal

Tefal is van oorsprong een Frans bedrijf. Ze zijn al meer dan 60 jaar actief, waardoor ze precies weten wat de mensen verwachten van hun pannen. Tefal staat voor innoveren, waardoor zij zich steeds blijven ontwikkelen. Het merk Tefal is geboren om het koken te revolutioneren. Ze zijn hier dan ook altijd hard mee bezig om de beste series aan pannen voor ons te maken. 

Sinds 1956 is Tefal al bezig met het verbeteren van de pannen die ze verkopen. Naast de pannen zijn ze steeds verder gaan uitbreiden. Zo maken ze nu ook kleine apparaten die je ideaal in de keuken kunt gebruiken. Ze komen steeds met nieuwe technologieën om ervoor te zorgen dat hun producten steeds verder verbeterd worden. Uiteindelijk kun jij dan het product van Tefal kiezen dat het beste bij je past. 

 

Een Tefal koekenpan onderhouden

De Tefal koekenpan onderhouden wil je natuurlijk wel op de beste manier doen. Op die manier zorg je er namelijk voor dat de duurdere Tefal pannen langere tijd meegaan, zonder dat je nieuwe pannen hoeft te kopen. Als je de pannen bijna dagelijks gebruikt, is het wel van groot belang dat je kijkt hoe je ze op de juiste manier moet reinigen. De ene pan is de andere pan niet. Daarom is het goed om het reinigen van pannen in twee categorieën in te delen: Pannen van roestvrij staal en pannen met antiaanbaklaag. 

 

Pannen van roestvrij staal onderhouden 

Rvs pannen kunnen makkelijk in de vaatwasser gezet worden. Op die manier krijg je de pannen vaak wel schoon. Als er aangekoekte resten in de pan zitten, is het aan te raden om de pan eerst even te laten weken. Dit doe je op de volgende manier:

  1. Maak de pan met de hand zo goed mogelijk schoon
  2. Laat de een bodempje heet water in de pan zitten
  3. Laat dit een paar uur tot een nacht weken
  4. Was de pan opnieuw af of zet hem in de vaatwasser

 

Pannen met anti-aanbaklaag onderhouden

Pannen met een anti-aanbaklaag kun je vaak beter op een andere manier reinigen. Het advies van Tefal is om je pannen altijd met de hand af te wassen. Op die manier kun je de anti-aanbaklaag het langste goed houden. De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat er geen resten onder in de pan achterblijven. Hierdoor blijft de pan vaak wel schoon als je de pan op een goede manier blijft gebruiken. 

Gebeurt dit wel? Dan kun je de pan het beste schoonmaken met wat soda en water. Dit kun je op deze manier doen:

  1. Maak de pan eerst schoon
  2. Doe een bodempje water in de pan
  3. Gooi hier een kopje soda bij in
  4. Laat dit een paar uur tot een nachtje weken
  5. Maak de pan daarna goed schoon

Tip van PanKopen

Wil je nog meer interessante koekenpannen bekijken? Lees dan verder op de beste koekenpan

Veelgestelde vragen over Tefal koekenpannen

Er zitten veel voordelen aan een Tefal koekenpan. Zo zijn deze pannen niet alleen stevig, maar ze hebben ook een goede anti-aanbaklaag. Deze laag is ook volledig veilig. Daarnaast zijn de pannen bedacht met de beste kook technologieën die er op dit moment zijn.

Er kunnen in sommige gevallen nadelen aan de Tefal koekenpan zitten. Dit kan komen doordat de pannen niet op de goede manier gebruikt worden of doordat de pan wat ouder wordt. Dit is een persoonlijke mening, waardoor dit bij iedereen sterk kan verschillen. Over het algemeen zijn er geen sterke nadelen te vinden.

De beste Tefal koekenpan is voor ons de Tefal Virtuoso Koekenpan. Deze pan heeft een goede hitteverdeling en is ook in meerdere varianten te verkrijgen. Verder is de pan redelijk licht en makkelijk te hanteren. Dit is de enige pan uit deze serie die een leven lang mee kan gaan.

Een Tefal pan is niet schadelijk. Dit komt doordat ze PTFE gebruiken. Tefal antiaanbaklagen zijn goedgekeurd voor gebruik met voedsel. Hierdoor kun je er vanuit gaan dat Tefal pannen prima te gebruiken zijn. Welke Tefal pan is dan wel schadelijk? Geen enkele pan. Ze zijn allemaal voorzien van dezelfde laag wanneer ze een anti-aanbaklaag hebben. Wil je toch liever de antiaanbaklaag vermijden? Koop dan een Tefal Virtuoso Koekenpan.

De Tefal koekenpan inbranden is een goed idee wanneer de pan geen anti-aanbaklaag heeft. Op die manier kun je een natuurlijke anti-aanbaklaag maken. Zo zorg je ervoor dat je eten niet blijft plakken.

Uit deze serie kan alleen de Tefal Easy Plus niet op inductie. Het is altijd goed om na te kijken of de pan die je wilt kopen op inductie gebruikt kan worden of niet.

Tefal koekenpannen zijn volledig veilig om te gebruiken en ook gezond. Uiteraard maakt het per persoon uit wat je maakt en hoe gezond dit is, maar de pannen zelf zijn volledig veilig en gezond.