Beste rvs koekenpan. Onze top 5 in 2024

De beste rvs koekenpan vinden is niet makkelijk. Daarom is het goed om op onderzoek uit te gaan naar de beste rvs koekenpan van 2024, zodat je straks de beste pannen in je keuken hebt staan. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar de beste pannen. Hierbij kijken we naar de voordelen en de nadelen van alle pannen. 

 

 

5 beste rvs koekenpannen van 2024

De 5 beste rvs koekenpannen zijn uiteraard gemaakt van roestvrijstalen materialen. We bekijken per pan wat de opties zijn. Zo moet er gekeken worden naar het feit of een pan geschikt voor alle warmtebronnen is. Daarnaast ben je altijd op zoek naar de beste prijs voor een pan. Je wilt in geen enkel geval te veel betalen.

Een koekenpan rvs kan misschien wel in de vaatwasser, maar dit verschilt per pan. We kijken naar al deze aspecten. Zo bekijken we ook hoe de pannen tijdens het koken precies werken. We kijken zelfs naar het feit of de pan gemakkelijk schoon te maken is. Op die manier krijgen we een compleet beeld van de pannen.

We kijken uiteraard alleen naar topkwaliteit pannen, zodat je in alle gevallen de kwaliteit rvs kunt verwachten. Verder kijken we ook altijd naar het feit wat voor een anti-aanbaklaag de pan heeft. RVS koekenpannen kunnen een anti-aanbaklaag hebben, maar dit hoeft niet. De beste koekenpannen hebben een geen anti-aanbaklaag of een zeer veilige anti-aanbaklaag.

1. Sola Green Cooking Koekenpan

De Sola Green Cooking Koekenpan staat in onze top 5. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen. We hebben ervaren dat deze pan ook erg makkelijk in de oven gebruikt kan worden. Het is een goedkope rvs koekenpan, maar hij is wel van zeer stevige kwaliteit. De pan voelt wat zwaar aan, maar naar onze ervaring is dit niet té zwaar. Hij is namelijk wel makkelijk te verplaatsen van zijn plek. 

Deze Sola Green Cooking Koekenpan is verkrijgbaar in drie verschillende maten: 20, 24 en 28 cm. Deze roestvrijstalen koekenpan is eenvoudig te gebruiken op hoge temperaturen. Daarnaast zijn deze roestvrij stalen koekenpannen veilig om in de vaatwasser te zetten. Op die manier hoef je hem dus niet iedere avond met de hand af te wassen. Dit scheelt een hele hoop werk. Naar onze ervaring zijn ze namelijk makkelijk schoon te krijgen met wat afwasmiddel en een afwasborstel. 

Deze pan heeft geen anti-aanbaklaag, maar de bodem is wel dubbellaags. Eigenlijk bestaat de bodem zelfs uit drie verschillende lagen. Wij hebben hierdoor gemerkt dat de pan lang op temperatuur blijft. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de pannen hierdoor energiezuinig zijn. Dit is in deze tijd zeker nodig. 

Pluspunten

Minpunten

Eigenschappen

2. Demeyere Proline 7 Koekenpan

De Demeyere Proline 7 Koekenpan is een roestvrijstalen pan die in maar liefst vier verschillende maten komt. Je kunt kiezen uit 20, 24, 28 en 32 cm. Op die manier zit er voor iedereen wel een goede maat tussen. De Demeyere Proline 7 Koekenpan pan is de beste keuze als je op zoek bent naar een pan die geschikt is voor elke warmtebron. Dus ook voor inductie. 

Daarnaast kun je hem ook makkelijk in de oven zetten. De Demeyere Proline koekenpan is naar onze mening niet te zwaar, waardoor je hem ook weer makkelijk uit de oven tilt. De pan zorgt voor een goede warmteverdeling, waardoor het eten overal tegelijkertijd warm wordt. 

Gelukkig kun je ook met deze pannen van roestvrij staal de handwas overslaan. Je kunt ze namelijk op een eenvoudige manier in de vaatwasser zetten. De pan heeft geen anti-aanbaklaag, maar de bodem heeft wel maar liefst zeven verschillende lagen. Dit zorgt voor 50% meer bakoppervlakte. 

Pluspunten

Minpunten

Eigenschappen

3. WMF Profi roestvrijstalen Koekenpan

De WMF Profi Koekenpan valt zeker onder de beste opties. De koekenpan is uiteraard gemaakt van hoogwaardige rvs en de koekenpannen zullen zeker geschikt zijn voor inductie. Het is een hoogwaardige koekenpan die gebruikt kan worden voor iedere warmtebron. Je kunt hem hierdoor ook eenvoudig in de oven gebruiken. 

Deze beste rvs koekenpan 2024 is beschikbaar in drie verschillende maten. Je kunt kiezen uit 20, 24 en 28 cm. Bij het kiezen voor een rvs koekenpan ben je bij deze goed. Je kunt hem namelijk makkelijk gebruiken in de oven, maar hij kan ook prima in de vaatwasser gezet worden. 

Dit is een pan met een sandwichbodem. De meeste rvs koekenpannen hebben een goede dubbele bodem. De pan heeft geen anti-aanbaklaag, maar de universele bodem zorgt wel voor een ideale warmteverdeling. Dit is ideaal als je aan het bakken bent en alles moet tegelijkertijd warm worden. 

Pluspunten

Minpunten

Eigenschappen

4. Demeyere Classico 3 RVS Koekenpan

De Demeyere Classico 3 RVS Koekenpan is ideaal geschikt voor inductie en de oven. Het is de budgetlijn binnen het premiummerk Demeyere. Hij is uiteraard gemaakt van rvs en de rvs koekenpan hebben wij ervaren als erg fijn. Hij is wat minder zwaar dan de rest van de pannen, maar je krijgt wel de kwaliteit van de andere pannen. De rvs koekenpannen zijn namelijk vaak wel wat zwaarder.

Deze koekenpan bestaat uit meerdere lagen, waardoor de warmteverdeling ideaal is. De koekenpan is geschikt om in de vaatwasser te doen. Hierdoor hoef je dus niet met de hand af te wassen. Hij is verkrijgbaar in de maten 20, 24, 28 en 32 cm. 

Het voordeel van deze pan is de goede kwaliteit met 10 jaar garantie. Kun je de pan dus zo oppakken zonder een handschoen? Ja, dit is vrij eenvoudig. Deze is volledig veilig voor gebruik. 

Pluspunten

Minpunten

Eigenschappen

5. Tefal Virtuoso koekenpan

De Tefal Virtuoso koekenpan is een andere collection koekenpan die ideaal is. Bij het kopen van een rvs koekenpan kijken we natuurlijk ook naar de maten. Deze pan is verkrijgbaar in twee verschillende maten. Je kunt kiezen uit 24 cm, maar ook uit 28 cm. Zo is er voor iedere wel een maat te vinden. 

De koekenpan is de beste pan die gemaakt is van rvs. De pan kan niet in de vaatwasser, maar hij is wel geschikt voor alle warmtebronnen. Je kunt hem dus ook prima gebruiken voor inductie. De pan kan zelfs in de oven als je dit graag wilt. Uit onze ervaring blijkt dat de pan wel wat zwaar is, maar wel makkelijk te verplaatsen is. 

De pan bestaat uit 100% veilige coating: 0% PFOA, 0% lood, 0% cadmium. Je weet dus zeker dat het een veilige pan is om te gebruiken. Verder heeft en de pan een cooltouch handgreep, waardoor je nooit bang hoeft te zijn voor warme handen.

Meer weten? Bekijk hier de foto’s, video’s en lees er meer over in mijn volledige Tefal Virtuoso koekenpan rvs review.

Pluspunten

Minpunten

Eigenschappen

Tips bij het kopen van een roestvrij staal koekenpan

Het koken met een rvs koekenpan is natuurlijk altijd erg leuk, maar je wilt wel weten wat de best geteste rvs koekenpan is. De top 5 is uiteraard hier te vinden, maar het is wel handig om te weten waar je precies op moet letten als je op zoek naar een rvs koekenpan bent. Daarom hebben we enkele tips voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet waar je op moet letten:

 1. Bekijk altijd de voordelen van een roestvrijstalen pan bij de specificaties. Let ook altijd op of de pan is gemaakt van RVS of staat er een ander soort materiaal bij?
 2. Let op het feit hoe groot de pan is. Ben je op zoek naar een pan van 24 cm of juist van 30 cm? 
 3. Doe onderzoek naar de merken waar je een pan kunt kopen. Wil je bijvoorbeeld een BK pan of kies je liever voor Tefal? Elk merk heeft andere voordelen en eigenschappen
 4. Wil je een koekenpan met anti-aanbaklaag of juist alleen met een 5 lagen bodem? Let altijd op of een pan een anti-aanbaklaag heeft of een coating
 5. De koekenpan mag natuurlijk ook een handvat hebben. Bekijk altijd of de pan een veilig handvat heeft. Is hij bijvoorbeeld hittebestendig of is hij afneembaar?
 6. Bekijk waar de koekenpannen verkrijgbaar zijn. In sommige gevallen kan dit je een hoop geld schelen. De ene aanbieder vraagt meer dan de andere aanbieder
 7. Let erop of een pan in de vaatwasser kan. Als je iemand bent die de pannen altijd in de vaatwasser zet, is het wel goed om te weten of dit wel ka

Het is altijd goed om alle tips erbij te houden als je een pan wilt gaan kopen. Het is ook te adviseren om naar de reviews van de pannen te kijken. Op die manier krijg je een duidelijk beeld van de meningen die andere mensen al over de pannen hebben. Zo weet je of ze eventueel het geld waard zijn of dat je beter nog even verder kunt zoeken. 

 

Een roestvrij staal koekenpan onderhouden

Een roestvrijstalen koekenpan moet natuurlijk wel op een goede manier onderhouden worden. Hoe beter je de pannen onderhoudt, hoe langer ze uiteindelijk meegaan. Dit scheelt je aan het einde van de rit een hoop geld. Hieronder staan enkele tips hoe je de rvs pan het beste kunt onderhouden:

 • Zodra je de pan hebt gekocht, is het goed om de pan altijd eerst even af te wassen. Droog de pan wel goed af
 • De meeste rvs pannen hebben geen anti-aanbaklaag. Je moet de pan goed invetten voordat je hem gaat gebruiken
 • Zorg ervoor dat je de pan voor elk gebruik eerst opwarmt. Op die manier blijven ze het langste goed
 • Als je vet vlees wilt bakken heb je geen olie of boter nodig. Er zit namelijk al voldoende vet in het vlees. Dit kun je gebruiken in plaats van de olie of boter
 • Maak de pannen na elke keer goed schoon. Zo voorkom je dat er resten achter blijven. Wordt de pan niet goed schoon? Laat de pan dan even weken met een schepje soda en wat water. Daarna komen alle resten los
 • Zet deze pannen nooit nat weg. Maak ze altijd echt goed droog voordat je ze weg zet

Tip van PanKopen

Wil je nog meer interessante koekenpannen bekijken? Lees dan verder op de beste koekenpan

Veelgestelde vragen over rvs koekenpannen

De voordelen van rvs koekenpannen is het feit dat ze warmte goed geleiden en daarnaast niet al te zwaar zijn. Ze zijn ook nog eens bestand tegen hoge temperaturen en kunnen vaak voor alle warmtebronnen worden gebruikt (ook in de oven).

Sommige mensen vinden rvs koekenpannen net wat te zwaar. Verder moet je ze altijd goed afdrogen, omdat ze anders minder lang meegaan. Bij deze pannen kan er vaak ook geen natuurlijke anti-aanbaklaag ontstaan. Wanneer de pan geen laag heeft, kun je er dus niet zelf eentje maken.

De beste rvs koekenpan is de Sola Green Cooking Koekenpan. Deze pan is in drie maten te verkrijgen en de pan heeft naar onze ervaring de ideale temperatuurverdeling. Bovendien is de prijs érg acceptabel!

Per persoon verschilt het of je aluminium of rvs beter vindt. Rvs is sterker dan aluminium, waardoor rvs vaak langer mee gaat. Aluminium is daarentegen wel wat lichter, dus makkelijker te hanteren. Het is dus goed om zelf een afweging te maken tussen deze twee.

Het is niet nodig om een rvs pan in te branden. Deze pannen zijn namelijk standaard beschermd tegen roest. Tijdens het bakken moet je de pan eerst goed heet laten worden en daarna kun je olie en ingrediënten toevoegen. Mits de pan warm genoeg is, zal niets aanbraden.

Niet elke rvs koekenpan kan op inductie, maar de meesten wel. Lees dus altijd goed in de instructies van een pan of ze op inductie gebruikt kunnen worden of niet.

Rvs koekenpannen zijn zeker gezond. Je kunt ze prima gebruiken. Meestal hebben ze niet eens een anti-aanbaklaag, waardoor je nergens bang voor hoeft te zijn.

In een rvs koekenpan kun je elke olie naar wens gebruiken. Het maakt dus niet uit of je olijfolie of lijnzaadolie wilt gebruiken. Het ligt er maar net aan welke olie je het fijnste vindt.