Beste soeppan. Onze top 5 in 2024

Niets boven een heerlijke erwtensoep, linzensoep of goulashsoep. Het zijn allemaal heerlijke comfort foods tijdens de koude wintermaanden. Een soeppan is geen must maar is eigenlijk toch erg veelzijdig. Je kunt namelijk meer dan alleen lekkere soepen bereiden. Op deze pagina lees je alles over de beste soeppannen, welke soeppan geschikt is voor meerdere situaties en hierna kun jij zelf een goede soeppan uitzoeken.

 

Beste soeppan van 2024

De beste soeppan is de Onyx Cookware Hybride Soeppan (8,2L). Dat komt omdat deze soeppan meer is dan alleen een soeppan. Door de toepassing van een antiaanbaklaag kun je namelijk ook erg goed bakken en braden tijdens het koken. Hierdoor zijn ook curries, risotto’s en bijvoorbeeld stoofschotels een goede optie. Daarnaast is deze soeppan vrij breed en laag voor een soeppan, terwijl de inhoud van 8,2 liter voor de meeste huishoudens meer dan voldoende is. Hierdoor is het kookoppervlak groter dan gemiddeld verschillende soeppannen en er zijn meerdere maten verkrijgbaar. De pan is gemaakt van rvs met een laag aluminium ertussen. Hierdoor is het geschikt voor alle warmtebronnen en wordt de warmte goed verdeeld. Sterker nog; ook de randen worden warm waardoor de hitte dus van alle kanten (behalve de bovenkant) ervoor zorgt dat je soepje op de juiste temperatuur blijft.

Van alle soeppannen van 2024 zijn dit de beste die je kunt kiezen. Wij raden deze soeppan vooral aan als je ook nog andere gerechten dan soep wil bereiden.

Beste soeppannen overzicht

1. Onyx Cookware Hybride Soeppan (8,2L)

Onyx Cookware Soeppan

2. Royalty Line® Soeppan Inductie (10,5L)

Royalty Line®Soeppan

3. Demeyere Classico 3 soeppan 7L

Demeyere Classico 3 soeppan 7L

4. BK Q-Linair Master Glas Soeppan (7,5L)

BK Q-Linair Master Glas Soeppan

Ninja Foodi Soeppan (7,6L)

Ninja Foodi Soeppan met Glazen Deksel

Goedkoopste bij:

bol.com (€89,99)

Beste soeppannen beschreven

Onyx Cookware Hybride Soeppan (8,2L)

De Onyx Cookware Hybride Soeppan is dus de beste keuze. Je kunt kiezen uit verschillende formaten maar de 8,2 liter is de grootste. 8 liter is overigens meer dan genoeg om een maaltijdsoep te bereiden voor 6 tot 8 personen. Maar deze soeppannen zijn geschikt voor meerdere toepassingen en dat maakt het wat ons betreft een erg goede keuze! Deze rvs soeppan heeft een erg goede antiaanbaklaag waar je zelfs metalen keukentools in mag gebruiken! Deze soeppan gaat op alle warmtebronnen inclusief inductie én de oven tot max 260 °C. Als je dus niet goed kan sudderen op jouw kookplaat, is de oven op lage temperatuur géén probleem. De pan heeft een diameter van 28 cm. 

De handgrepen zijn vervaardigd van roestvrij staal en zijn gelast aan de pan. Hierdoor krijg je aan de binnenkant van de pan een strak doorlopend oppervlak zonder onderbrekingen van dopjes en revetjes. Dat is ook erg gemakkelijk schoon te maken en beter dan sommige soeppannen. Een deksel kun je er apart bij kopen als je dat wil, zodat de prijs van de pan zo laag mogelijk blijft!

De Onyx Cookware Hybride Soeppan bereid soep zoals vele soeppannen. Het is vooral de juiste soeppan als je meer wilt bereiden dan alleen soep. Daarom vinden wij het een aanrader en verdient het de nummer 1 plek in deze lijst.

Pluspunten

Minpunten

Onyx Cookware Soeppan op kookplaat

Eigenschappen

Actuele prijzen

Royalty Line® Soeppan Inductie (10,5L)

De Royalty Line Soeppan is onze budget keuze. De prijs is ongeveer de helft va. de beste soeppan. Het is een soeppan van 10 liter voor inductie en dus voor de meeste gevallen geschikt. Deze soeppan is gemaakt van gietaluminium en heeft daarom een goede warmteverdeling, op de bodem én in de randen. Je hebt een 24 cm met 7 liter of een 28 cm met een inhoud van 10 liter. Of ja, eigenlijk 10,5 liter dus dat is ook alweer bijna 11 liter! In ieder geval meer dan genoeg om een maaltijdsoep voor 8 tot 10 personen te serveren. Het is een soeppan met een deksel en de deksel is van glas. Helaas heeft de deksel een rand waar eten achter kan zitten. Gelukkig komt dat niet vaak voor bij soep (maar wel als je af zou willen gieten!

Ondanks dat het een aluminium pan is, is het geschikt voor inductie omdat er een rvs bodemplaat onder zit. Het voordeel van een aluminium pan is dat de wanden ook goed warm kunnen worden. Het is dus ook erg geschikt om bijvoorbeeld een stoofmaaltijd te bereiden. En met een inhoud van maar liefst 10,5 liter kun je heel wat gerechten met veel volume bereiden! De wand is trouwens 5 mm dik en dat is heel erg behoorlijk! Daardoor is het ook een soeppan met een dikke bodem. De antiaanbaklaag is PFOA vrij dus dat zit wel goed.

Het is een goede soeppan in gebruik. Zeker voor de prijs krijg je veel pan voor weinig. Het is erg mooi meegenomen dat deze soeppan ook geschikt is voor meerdere doeleinden. Daarom verdient deze soeppan een plek in onze top 5 beste soeppannen. 

Pluspunten

Minpunten

Royalty Line®Soeppan

Eigenschappen

Actuele prijzen

Demeyere Classico 3 soeppan (7L)

Als je aan een soeppan denkt, dan heb je waarschijnlijk een model voor je zoals de Demeyere Classico 3 soeppan. Deze soeppan is gemaakt van geborsteld roestvrij staal en heeft een diameter van 24 centimeter en het is een soeppan met een inhoud van 7 liter. Je zou dus zeker 5 tot 6 liter soep kunnen bereiden en dat is meer dan voldoende voor 8 tot 10 personen. We hebben soeppannen op basis van verschillende aspecten bekeken en getest en dit is vooral een soeppan en minder een braadpan, kookpan of iets anders. Waarom verdient deze dan een plekje in onze top 5? Deze soeppan kun je namelijk je hele leven blijven gebruiken en is in principe onverwoestbaar. De handgrepen zijn goed gelast aan de pan en de deksel is volledig rvs waardoor je deze niet snel kapot maakt. 

De bodem is versterkt met een extra bodemplaat waardoor warmte goed verdeeld wordt. Het is een vrij hoog model en dat maakt het een perfecte soeppan. Deze maat soeppan past dus vrijwel zeker op de meeste fornuizen en deze pan is geschikt voor inductie kookplaat. Het is niet een echt grote soeppan maar voor de meeste huishoudens meer dan voldoende. Sommigen vinden het een nadeel dat de deksel niet van glas is, eigenlijk maakt het niet zoveel uit. Bij de meeste soeppannen wordt de deksel vochtig en kun je er al niet meer goed doorheen kijken. 

Je kunt deze soeppan kopen als je op zoek bent naar ‘gewoon’ een soeppan en hierbij graag een goede, onverwoestbare kwaliteit wil hebben. 

Pluspunten

Minpunten

Demeyere Classico 3 soeppan 7L

Eigenschappen

Actuele prijzen

BK Q-Linair Master Glas Soeppan (7,5L)

Een BK soeppan kan natuurlijk niet ontbreken en deze soeppan heeft een inhoud van 7,5 liter. Dat is relatief klein maar groot genoeg voor 6 tot 8 personen. Deze soeppan beschikt over een rvs body met een rvs glazen deksel. Juist de deksel maakt deze soeppan zo speciaal. Je kunt namelijk de deksel gemakkelijk klemmen waardoor je direct vanuit de soeppan in de gootsteen kan afgieten. Deze soeppan is daarom ook erg geschikt voor het koken van groenten, aardappelen en pasta. De deksel is zo ontworpen dat er geen etensresten in blijven hangen na het afgieten en het glas geeft toch wat meer zicht op de inhoud. Koken op inductie (of andere warmtebron) is geen probleem en de handgrepen zijn lekker groot en zeer stevig. Wat dat betreft is het te vergelijken met de Demeyere.

Het kopen van een soeppan is vaak voor soep. Met deze soeppan krijg je de extra functionaliteit van het afgieten waardoor het erg geschikt is voor het koken van groenten, pasta en aardappelen. Met deze extra functionaliteit verdient het een plek bij de beste pannen.

Pluspunten

Minpunten

BK Q-Linair Master Glas Soeppan

Eigenschappen

Actuele prijzen

Ninja Foodi Soeppan (7,6L)

Je zal niet snel een Ninja Foodi soeppan bij andere concullega’s vinden maar. Dat komt omdat het onze persoonlijke favoriet is die wij veel in eigen keuken gebruiken. Niet alleen voor soep maar juist ook voor stoofmaaltijden en risotto’s. De pan beschikt namelijk over een erg goede, krasvaste antiaanbaklaag. Hij kan op alle warmtebronnen zoals inductie en oven  en heeft erg fijne handgrepen (die niet warm worden) en een goede deksel. In de rand van de deksel blijft geen voedsel hangen dus dat is erg fijn. De handgrepen zijn vastgeklonken met revetjes en dus erg stevig. De doppen van de revetjes zitten gelukkig niet in de weg want daarvoor zitten ze te hoog.

De soeppan is gemaakt van aluminium met een antiaanbaklaag. De bodem is nog eens versterkt met een rvs plaat zodat die geschikt is voor alle warmtebronnen, waaronder inductie. De soeppan is verkrijgbaar in 24 cm met 6 liter en 26 cm met 7,6 liter. Beide zijn groot genoeg voor een groot gezin. Wij vinden deze Ninja Foodi een goed alternatief op de Onyx Cookware als je op zoek bent naar iets meer hoogte en iets minder breedte. Als we de prijs vergelijken, is het mooi meegenomen dat de deksel al inbegrepen is. 

Pluspunten

Minpunten

Ninja Foodi Soeppan met Glazen Deksel

Eigenschappen

Actuele prijzen

Goedkoopste bij:

bol.com (€89,99)

De beste soeppan inductie

Alle genoemde soeppannen zijn geschikt voor inductie. Dat betekent dat de soeppan wordt geleverd met een magnetische bodem. Als we dan wat verder kijken, is het bij inductie vaak belangrijk dat de pan tegen een hoge temperatuur kan. Veel mensen gebruiken namelijk een boostfuctie en dan is het wel zo fijn dat de pan niet krom trekt. Onze voorkeur gaat hierbij uit naar de Onyx Cookware Soeppan of de Ninja Foodi Soeppan. De eerste bestaat uit 3 lagen die doorlopen tot in de rand en daardoor niet van samenstelling veranderen (kromtrekken). De Ninja Foodie is gemaakt van volledig aluminium dus kan de hitte ook goed verdelen bij hoge temperaturen.

 

Een soeppan

Een soeppan lijkt op een kookpan maar is vaak een stuk hoger zodat het een grotere inhoud heeft. De 6 tot 9 liter wordt gezien als normaal. Vanaf 10 tot 15 liter is het al aardig groot en vanaf 20 liter heb je echt grote soeppannen. Door het beperkte kookoppervlakte is de ruimte beperkt om eerst wat te bakken maar het is wel mogelijk. Een traditionele soeppan is vaak gemaakt van roestvrij staal maar tegenwoordig vind je ook veel varianten met een antiaanbaklaag. Door het toevoegen van een antiaanbaklaag, worden meerdere toepassingen mogelijk, zoals het maken van risotto’s, stoofschotels, popcorn en veel andere eenpansgerechten. 

 

Kenmerken van een goede soeppan

Om een goede soeppan te vinden, kun je op een aantal zaken letten. Sommige zeggen iets over de kwaliteit, andere iets over jouw persoonlijke voorkeur. Hieronder vind je een aantal kenmerken van een goede soeppan en kenmerken waarop je moet letten:

 • De handgrepen moeten stevig zijn. Een zware soeppan mag niet uit je handen vallen.
 • De deksel moet stevig zijn. Ongelukken zitten in een klein hoekje en je laat altijd wel een keer de deksel vallen.
 • Een glazen deksel is handig, maar voegt vaak niet veel waarde toe. Je kunt er immers toch niet goed doorheen kijken en wat je alsnog ziet, is niet zo bijzonder.
 • Een antiaanbaklaag is vooral handig als je meer dan alleen soep wil maken. Is dat niet het geval, dan is het ook niet nodig!
 • Vuistregel is 1 liter voor 1 persoon. Met een soeppan van 10 liter kun je dus soep maken voor zeker 10 personen. Niet dat 1 persoon 1 liter soep eet maar dat is ongeveer de maat.
 • De bodem van de pan mag best wat dik zijn. Hierdoor wordt de warmte vaak goed verdeeld.
 • In een elektrische soeppan kun je géén soep bereiden, wel soep warmhouden.
 • Als je voor inductie soeppan koopt, let dan vooral op de diameter. Die moet goed aansluiten op je kookzone.

Heb je zelf nog goede tips? Laat het ons dan weten en we voegen het hieraan toe!

Klassieke soeppan

Voordelen van een soeppan

Een soeppan heeft verschillende voordelen die het een essentieel keukengerei maken:

 1. Veelzijdigheid: Naast het bereiden van heerlijke soepen, biedt een goede soeppan veelzijdigheid door de mogelijkheid om andere gerechten zoals stoofschotels, curry’s, risotto’s en zelfs braden te bereiden.
 2. Grote capaciteit: Soeppannen hebben vaak een ruime inhoud, wat ideaal is voor het bereiden van maaltijden voor grotere gezelschappen. Dit maakt ze perfect voor familiebijeenkomsten of diners met vrienden.
 3. Warmteverspreiding: Kwalitatieve soeppannen, zoals de Onyx Cookware Hybride Soeppan, zorgen voor een gelijkmatige warmteverspreiding, waardoor je gerechten gelijkmatig kunnen koken zonder hotspots.
 4. Duurzaamheid: Veel van de besproken soeppannen zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals roestvrij staal en gietaluminium, wat resulteert in langdurig gebruik zonder snel te slijten.
 5. Compatibiliteit met warmtebronnen: Goede soeppannen zijn geschikt voor verschillende warmtebronnen, waaronder inductie, gas, elektrisch en zelfs de oven, waardoor ze veelzijdig zijn voor diverse kook behoeften.

 

Nadelen van een soeppan

Hoewel soeppannen veel voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden:

 1. Beperkt Kookoppervlak: Vanwege hun ontwerp met hoge zijkanten hebben soeppannen een beperkter kookoppervlak in vergelijking met bredere pannen. Dit kan het moeilijker maken om te bakken of braden in de pan.
 2. Opslagruimte: Door hun omvang kunnen soeppannen meer opbergruimte in de keukenkast innemen dan andere potten en pannen. Het is handig om hiermee rekening te houden, vooral als de keuken beperkte ruimte heeft.
 3. Prijs: Kwalitatieve soeppannen kunnen prijzig zijn, vooral als ze beschikken over geavanceerde functies zoals antiaanbaklagen en duurzame materialen. Het is belangrijk om het budget in overweging te nemen bij het kiezen van een soeppan.
 4. Gewicht: Soeppannen kunnen zwaar zijn, vooral wanneer ze vol zijn. Het is essentieel om hiermee rekening te houden, vooral als er behoefte is aan het verplaatsen van een volle pan van het fornuis naar de tafel.

 

Een soeppan onderhouden

Als je eenmaal een soeppan hebt gekocht wil je natuurlijk zo lang mogelijk van de soeppan genieten. Overweeg de volgende tips om de levensduur te verlengen:

 1. Direct reinigen na gebruik: Laat de soeppan niet afkoelen voordat je hem reinigt. Spoel hem direct na gebruik af met warm water en een zachte spons om vastgekoekte resten te voorkomen.
 2. Gebruik geen schuurmiddelen: Vermijd agressieve schuurmiddelen of staalwol bij het schoonmaken van de soeppan, omdat deze krassen kunnen veroorzaken en de antiaanbaklaag kunnen beschadigen.
 3. Antiaanbaklaag behouden: Als je een soeppan met antiaanbaklaag hebt, vermijd dan het gebruik van metalen keukengerei. Kies voor houten of siliconen spatels om krassen te voorkomen en de levensduur van de antiaanbaklaag te verlengen.
 4. Handafwas aanbevolen: Hoewel sommige soeppannen vaatwasmachinebestendig zijn, is handafwas vaak zachter voor de pan. Lees de instructies van de fabrikant om de beste reinigingsmethode te bepalen.
 5. Drogen met de hand: Laat de soeppan aan de lucht drogen na het wassen in plaats van hem in de vaatwasser te zetten. Hierdoor blijft de pan vrij van waterdruppels en vlekken.
 6. Vermijd oververhitting: Voorkom oververhitting van de soeppan door de hitte niet te hoog in te stellen. Oververhitting kan niet alleen schade veroorzaken aan de pan maar ook aan de handgrepen.
 7. Voorkom metaal-op-metaal contact: Stapel pannen niet op elkaar zonder beschermende lagen ertussen om krassen te voorkomen. Bewaar deksels apart om beschadiging te voorkomen.
 8. Regelmatige controle: Controleer de handvatten, knoppen en deksels regelmatig op eventuele losheid. Draai ze indien nodig aan om een veilige en stevige constructie te behouden.
 9. Gebruik passende keukengerei: Kies keukengerei dat geschikt is voor het materiaal van de soeppan. Gebruik bijvoorbeeld houten of siliconen spatels om krassen en beschadigingen te voorkomen.
 10. Bewaar met zorg: Bewaar de soeppan op een droge en goed geventileerde plaats. Plaats bij voorkeur geen andere pannen bovenop om krassen te vermijden.

Door deze eenvoudige onderhoudstips regelmatig toe te passen, kun je de levensduur van je soeppan verlengen en ervoor zorgen dat deze in optimale conditie blijft voor vele smakelijke maaltijden.

Soeppannen van BK

Een soeppan gebruiken

Soeppan binnen, tijd om wat lekkers te maken! Met deze top 10 tips gaat het je zeker lukken:

 1. Vermijd overvulling: Vul de soeppan niet tot aan de rand. Houd voldoende ruimte over om te voorkomen dat de soep tijdens het koken overkookt.
 2. Rustig aan de kook brengen: Begin met het rustig aan de kook brengen van de soep. Laat de smaken geleidelijk samensmelten door de soep op een matig vuur te verwarmen voordat je het naar een hoger vuurniveau brengt.
 3. Seizoensgroenten gebruiken: Maak gebruik van seizoensgroenten voor de meest verse en smaakvolle soepen. De variatie in groenten voegt niet alleen smaak toe maar biedt ook voedingsstoffen.
 4. Laat de soep rusten: Laat de soep na het koken enkele minuten rusten voordat je deze serveert. Hierdoor kunnen de smaken zich beter ontwikkelen en wordt de temperatuur iets beheersbaarder.
 5. Experimenteer met kruiden: Varieer met kruiden en specerijen om je soep op smaak te brengen. Voeg verse kruiden toe aan het einde van het kookproces voor een extra boost aan aroma.
 6. Trek zelf bouillon: Maak je eigen bouillon door bijvoorbeeld kippenbouillon zelf te bereiden. Zelfgemaakte bouillons voegen diepte en complexiteit toe aan je soep.
 7. Lagen van smaak opbouwen: Bouw lagen van smaak op door eerst ui, knoflook en andere aromatische ingrediënten te sauteren voordat je vloeistoffen toevoegt. Dit verbetert de smaakcomplexiteit van je soep. Je kunt ook bijvoorbeeld eerst groenten in de oven grillen en daarna bij de soep voegen.
 8. Versheid van ingrediënten: Gebruik verse ingrediënten voor het beste resultaat. Verse groenten, vlees en kruiden zullen de algehele kwaliteit van je soep verbeteren.
 9. Gebruik restjes slim: Soeppannen zijn geweldig om restjes te verwerken. Gooi overgebleven groenten of vlees niet weg; voeg ze toe aan je soep voor extra smaak en voedingswaarde.
 10. Proef en pas aan: Proef je soep regelmatig tijdens het kookproces en pas de kruiden aan indien nodig. Het aanpassen van zout, peper of andere kruiden zorgt voor een perfect uitgebalanceerde smaak.
 11. Bonustip! Kook met liefde:  Koken is een kunst en soep bereiden is geen uitzondering. Kook met liefde en aandacht voor detail om de meest hartverwarmende en smaakvolle soepen te creëren.

Door deze tips te volgen, maak je niet alleen gebruik van de functionele voordelen van een soeppan, maar til je ook de culinaire ervaring naar een hoger niveau.

Grote soeppan 20 liter

In de beste soeppannen van 2024 zitten helaas geen écht grote soeppannen. Met een inhoud van maar liefst 11 liter hebben we het grootste wel gezien en dat is eigenlijk ook groot genoeg voor 95% van de thuiskoks. Heb je toch groter nodig, kun je de Haushalt soeppan overwegen. Goedkoop en toch goed. 

We raden een grote soeppan af als je het niet nodig hebt. De meeste warmtebronnen hebben moeite om zo’n groot volume op te warmen en te koken. 

Haushalt Soeppan 20 liter

Handige accessoires bij een soeppan

Een soeppan is natuurlijk niets zonder goede keukengereedschap. Hieronder vind je handige accessoires voor bij een soeppan:

 1. Soeplepel: Een grote, diepe soeplepel is essentieel om soep gemakkelijk te serveren zonder te morsen. Kies er een met een comfortabel handvat en gemaakt van hittebestendig materiaal.
 2. Deksels: Investeer in deksels die goed passen op je soeppannen. Hierdoor kun je de warmte beter vasthouden en voorkom je spatten tijdens het koken.
 3. Opscheplepel met uitgietfunctie: Voor soeppannen zonder handige tuit is een opscheplepel met een uitgietfunctie handig. Hiermee kun je soep eenvoudig en zonder morsen serveren.
 4. Siliconen ovenwanten: Aangezien soeppannen vaak grote hoeveelheden hete vloeistof bevatten, zijn siliconen ovenwanten ideaal om brandwonden te voorkomen bij het hanteren van de pan.
 5. Kruiden infuser: Voor het eenvoudig toevoegen van verse kruiden aan je soep, kun je een kruiden infuser gebruiken. Hiermee kun je de smaken infuseren en later gemakkelijk verwijderen.
 6. Soepkommen: Kies voor diepe, brede soepkommen om comfortabel te genieten van je heerlijke zelfgemaakte soepen. Zorg ervoor dat ze hittebestendig zijn.
 7. Onderzetters: Plaats hittebestendige onderzetters op tafel om de hete soeppan neer te zetten zonder schade aan het oppervlak te veroorzaken.
 8. Roerlepel: Een lange roerlepel is handig om ingrediënten in de soeppan te mengen en te roeren tijdens het kookproces.
 9. Schuimspaan: Gebruik een schuimspaan om ongewenst schuim of vet van de bovenkant van je soep te scheppen voor een heldere bouillon.
 10. Thermometer: Voor nauwkeurige controle van de temperatuur van je soep, vooral handig bij het bereiden van bouillons en stoofschotels.
 11. Serveerlepel: Een elegante serveerlepel is handig als je je soep op een feestelijke manier wilt presenteren.
 12. Opslagcontainers: Voor het bewaren van overgebleven soep is het handig om geschikte opslagcontainers te hebben. Kies containers die veilig kunnen worden gebruikt in de koelkast of vriezer.

Door deze accessoires aan je soeppan-uitrusting toe te voegen, wordt het bereiden, serveren en genieten van heerlijke soepen een nog aangenamere ervaring.

Soeppan op fornuis

Conclusie

In de zoektocht naar de beste soeppan van 2024 zijn verschillende opties overwogen, waarbij de Onyx Cookware Hybride Soeppan (8,2L) als ultieme keuze naar voren komt. Met zijn veelzijdigheid, antiaanbaklaag en optimale warmteverdeling biedt deze soeppan meer dan alleen de mogelijkheid om heerlijke soepen te bereiden. Voor elk budget en type kok zijn er echter alternatieven, zoals de Royalty Line® Soeppan Inductie (10,5L) als de beste budgetkeuze en de Demeyere Classico 3 soeppan (7L) voor liefhebbers van klassieke duurzaamheid.

De BK Q-Linair Master Glas Soeppan (7,5L) wordt aanbevolen vanwege zijn unieke dekselontwerp, terwijl de Ninja Foodi Soeppan (7,6L) als een persoonlijke favoriet opvalt vanwege zijn krasvaste antiaanbaklaag en extra functionaliteit. De conclusie benadrukt dat alle genoemde soeppannen geschikt zijn voor inductie, met speciale aandacht voor de Onyx Cookware en de Ninja Foodi vanwege hun hittebestendigheid.

Naast de voordelen van een goede soeppan, zoals veelzijdigheid, grote capaciteit, warmteverspreiding en duurzaamheid, worden enkele nadelen belicht, waaronder beperkt kookoppervlak, opslagruimte en gewicht. Onderhoudstips om de levensduur van de soeppan te verlengen en handige gebruikerstips voor het bereiden van smaakvolle soepen worden ook besproken.

Tot slot worden handige accessoires aanbevolen om de soeppan-ervaring te verbeteren, waaronder een soeplepel, deksels, een opscheplepel met uitgietfunctie, siliconen ovenwanten en meer. Het artikel sluit af met de nadruk op het belang van koken met liefde en aandacht voor detail om de meest hartverwarmende en smaakvolle soepen te creëren.

 

Veelgestelde vragen over een soeppan

Het ideale aantal liters voor een soeppan hangt af van de huishoudelijke behoeften. Over het algemeen wordt een soeppan van 6 tot 9 liter als normaal beschouwd, terwijl grotere gezinnen wellicht een pan van 10 tot 15 liter verkiezen.

Een goede soeppan heeft stevige handgrepen, een goed sluitende deksel en een dikke bodem voor een gelijkmatige warmteverdeling. Een antiaanbaklaag voegt veelzijdigheid toe. Voorbeelden van goede soeppannen zijn de Onyx Cookware Hybride Soeppan en de Royalty Line® Soeppan Inductie.

Een soeppan is een hoge kookpan, vaak gemaakt van roestvrij staal of gietaluminium, ontworpen voor het bereiden van soepen en andere gerechten met een grote inhoud. Door de hoge zijkanten is het ideaal voor het koken van grote hoeveelheden vloeistof.

Een gemiddelde maat voor een soeppan ligt tussen de 6 en 9 liter. Dit biedt voldoende capaciteit om soep te bereiden voor 6 tot 10 personen, afhankelijk van de gewenste portiegrootte.

Naast soepen zijn soeppannen veelzijdig en geschikt voor het bereiden van stoofschotels, curry’s, risotto’s, braden en zelfs popcorn. De toevoeging van een antiaanbaklaag verbreedt de culinaire mogelijkheden.

De kosten van een soeppan variëren afhankelijk van het merk, materiaal en extra functies. Een hoogwaardige soeppan kan variëren van €50 tot €200, terwijl budgetopties rond de €30 kunnen beginnen.

Een soeppan schoonmaken vereist meestal directe actie na gebruik. Spoel de pan af met warm water en een zachte spons om vastgekoekte resten te voorkomen. Vermijd agressieve schuurmiddelen en gebruik handafwas voor een langere levensduur.