Beste wokpan gas. Onze top 6 in 2024

De wokpan is één van de meest gebruikte pannen. Voor het wokken van verschillende gerechten, is een wokpan essentieel om te hebben. Deze pannen zijn in verschillende vormen en maten te vinden. Dit maakt het soms wat lastig om de juiste optie te vinden. 

Een wokpan kan van verschillende materialen gemaakt worden en kan meestal op verschillende warmtebronnen gebruikt worden, waaronder inductie. In sommige gevallen is hier een specifieke inductie wokpan voor nodig. Gelukkig kun je ook kiezen voor een pan die geschikt voor alle warmtebronnen is.

 

Beste wokpan gas

Onyx Cookware™ Wokpan 30 cm

In onze ogen is de Onyx Cookware Wokpan 30 cm de beste wokpan van 2024. Deze wokpan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. De pan bestaat uit drie verschillende lagen. Aan de buitenkant is het een rvs koekenpan, maar binnenin zit aluminium en een keramische coating. 

Het bijzondere aan deze pan is dat je metalen kookgerei kunt gebruiken zonder dat je de antiaanbaklaag van de pan aantast. Met normale keramische pannen moet je hier wel op letten. Als je een wokpan kopen wilt, is dit de beste keuze. Als wokpan van 30 cm heb je ook genoeg ruimte om lekker in te wokken. 

Top 5 beste wokpannen voor gas

1. Onyx Cookware™ Wokpan 30 cm

Doordat de Onyx Cookware Wokpan 30 cm gemaakt is met een keramische antiaanbaklaag, is het erg makkelijk om hem weer schoon te krijgen. De meeste vuiltjes zijn al snel weg te krijgen en de pan kan in de vaatwasser gezet worden. Hierdoor is het in onze ogen direct de beste gezonde wokpan. 

Naast dat de pan zo in de vaatwasser gezet kan worden, kun je gerechten ook afronden in de oven. De pan kan zonder problemen in de oven gezet worden. De wokpan is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een wokpan met een platte bodem die veelzijdig in te zetten is. 

De wokpannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, waardoor ze ook een geschikte wokpan voor inductie zijn. Het is een grote wokpan. De wokpan heeft een diameter van 30 cm, waardoor de meeste gerechten makkelijk in de pan gemaakt kunnen worden. 

Pluspunten

Minpunten

ONYX COOKWARE™ HYBRIDE ANTIAANBAK WOKPAN 30CM

Eigenschappen

Actuele prijzen

2. Ken Hom Classic Wok 32cm

De Ken Kom Classic Wok 32cm is een grote wok met een klassiek ontwerp. Het is een stalen wokpan, waardoor de warmte van de warmtebron snel overgedragen kan worden op het voedsel. Voor het gebruiken van hoge hitte tijdens het klaarmaken van gerechten is de pan ideaal. De pan is zo dun mogelijk gemaakt, zodat de warmte efficiënt overgebracht kan worden. 

De pan is uitgerust met een vlakke bodem, waardoor deze geschikt is voor alle warmtebronnen. De pan is geschikt voor inductie, door middel van de platte bodem. Doordat de wokpan van staal is gemaakt, is deze volledig vrij van PFAS. Hierdoor komen er geen giftige stoffen vrij tijdens het gebruik op hoog vuur. 

Als je op zoek bent naar de beste wokpan, is dit de beste stalen wokpan. Doordat de wokpan is gemaakt van hoogwaardig staal, kan deze tegen grote hitte en is het mogelijk om metalen kookgerei in de pan te gebruiken. Het is een duurzame wokpan die je generaties door kunt geven. 

Een klein nadeel van de pan is dat deze niet in de vaatwasser kan. Daarnaast is het niet aan te raden om zeep te gebruiken tijdens het afwassen. Hierdoor beschadig je de natuurlijke antiaanbaklaag en kan de pan gaan roesten. Ondanks dat is de wokpan een uitstekende keuze voor de beste gas wokpan.

Pluspunten

Minpunten

Ken Hom Classic Wok 32 cm

Eigenschappen

Actuele prijzen

3. Le Creuset Les Forgées Wokpan 26 cm

De Le Creuset Les Forgées Wokpan 26 cm is een geschikte wokpan van aluminium. Het is een handige wokpan met deksel. De glazen deksel zorgt ervoor dat je tijdens het koken makkelijk naar je gerecht kunt kijken. Door het gebruik van aluminium, is de pan licht van gewicht en geleidt deze de warmte uitstekend. Dit zorgt ervoor dat de pan goed warm kan worden. 

Deze wokpan is geschikt voor alle warmtebronnen. Het is dus ook een wokpan inductie. Het is ook direct de beste wokpan met deksel. Door de diep gebogen randen en de platte onderkant, is het mogelijk om de pan voor iedere warmtebron te gebruiken. Dit maakt het een uitstekende wokpan met deksel. Het is een veelzijdige wokpan die voor verschillende mogelijkheden te gebruiken is. 

Doordat aluminium een goed materiaal voor een wokpan is, wordt deze lekker snel warm en is hij bestand tegen grote hittes. In de wokpan zit een sterke antiaanbaklaag, waardoor het eten niet zomaar aan de pan blijft plakken. Deze antiaanbaklaag is zo sterk dat het mogelijk is om metalen keukengerei in de pan te gebruiken. 

Met een diameter van 26 cm krijg je voldoende oppervlakte om lekker te wokken. De handgreep is gemaakt van RVS, waardoor deze stevig is. Door het materiaal kan deze wel warm worden tijdens het gebruik op gas. Als je de wokpan schoon wilt houden, is dit geen enkel probleem. Vuil komt snel van de pan af. 

Pluspunten

Minpunten

Le Creuset Les Forgées Wokpan 26 cm

Eigenschappen

Actuele prijzen

4. Tefal Renew ON Keramische Wokpan 28 cm

De Tefal Renew ON Keramische Wokpan is een wokpan van topkwaliteit met een diameter van 28 cm. De pan heeft een keramische coating, waardoor deze wokpan een geweldige keuze is als je een veelzijdige pan zoekt. Het is een goede aluminium wokpan, waardoor het gewicht van de pan niet zo groot is. 

Door de keramische coating van de pan blijft er niks aan de bodem vastplakken. De wokpan is echt een goede keuze als je houdt van koken op gas. Naast gas is het ook mogelijk om de pan te gebruiken voor alle andere warmtebronnen. Op die manier zit je niet vast aan één warmtebron voor het gebruik van je wokpan. 

De pan bevat de speciale Thermal Signal techniek. Hiermee kleurt de pan rood als de ideale temperatuur om te beginnen met wokken is bereikt. Hierdoor kun je het beste uit de wok halen. De wok heeft een diameter van 28 cm, waardoor je lekker veel ruimte hebt om lekkere gerechten te wokken. Door de extra diepte is het mogelijk om nog meer in de pan kwijt te kunnen. 

Het is erg makkelijk om deze wokpan te onderhouden. Door de keramische laag krijg je de pan snel schoon. Ook is het mogelijk om de pan eenvoudig in de vaatwasser te plaatsen. Verder is het gewoon mogelijk om de pan met warm water en zeep af te wassen. 

Pluspunten

Minpunten

Tefal Renew ON Keramische Wokpan 28 cm

Eigenschappen

Actuele prijzen

5. Tefal Virtuoso Wokpan 28 cm

De Tefal Viruoso Wokpan 28 cm is de ideale roestvrijstalen wokpan. Doordat het een RVS wokpan is, is het mogelijk om de pan snel op te warmen en veel warmte door de pan heen te laten komen. De wokpan is niet alleen geschikt voor het maken van wokgerechten, maar ook voor het bakken van ander eten, zoals aardappels of vlees. 

Doordat er voor RVS gekozen is, is het mogelijk om op heel hoge temperaturen te wokken. Door de platte bodem kan de pan op iedere warmtebron gebruikt worden. Daarnaast is de pan erg stabiel, maar wel wat aan de zware kant. 

De Virtuoso Wokpan is erg makkelijk schoon te maken. Dit kun je doen door hem met de hand af te wassen, maar deze pannen zijn ook geschikt voor in de vaatwasser. Wel is het aan te raden om vooral met de hand af te wassen, aangezien de pan hierdoor een stuk mooier blijft. 

De wokpan is uitgerust met een extra dikke bodem. Deze bodem zorgt ervoor dat de pan extra lang meegaat en de warmte wat langer vasthoudt. Hierdoor wordt de warmte gelijk over de pan verdeeld. Dit biedt de basis voor een hoogwaardige wokpan. 

Pluspunten

Minpunten

Tefal Virtuoso Wokpan 28 cm

Eigenschappen

Actuele prijzen

6. Chefarone Gietijzeren Wokpan 30CM

De Chefarone Gietijzeren Wokpan is de juiste wokpan als je op zoek bent naar een grote wokpan van gietijzer. Door het gebruik van gietijzer is de pan wat aan de zware kant, maar ook erg stevig. Daarnaast houdt de wokpan de warmte erg goed vast. Voor het wokken van verschillende gerechten komt dit goed van pas. 

Het prettige aan de wokpan is dat hij een vlakke bodem heeft. Dit zorgt ervoor dat hij geschikt is voor alle warmtebronnen. Ook voor inductie is het mogelijk om deze pan te gebruiken. Naast dat de pan op hoog vuur gebruikt kan worden, is het ook mogelijk om hem in de oven te plaatsen. Hierbij is het wel belangrijk om het houten handvat los te schroeven. 

De wokpan is uitgerust met een uitstekende antiaanbaklaag van emaille. Deze zorgt ervoor dat de pan op hoge temperaturen niet aankoekt én biedt het voordeel dat de pan resistent is voor hele hoge temperaturen. Ook zorgt de coating ervoor dat de warmte beter verdeeld wordt door de pan. 

Het schoonmaken van de pan kan het beste met de hand gedaan worden. De pannen zijn niet geschikt voor in de vaatwasser. Daarnaast is het met gietijzer niet altijd handig om te kiezen voor zeep, aangezien de natuurlijke antiaanbaklaag hierdoor verdwijnt. 

Pluspunten

Minpunten

Chefarone Gietijzeren Wokpan 30 cm

Eigenschappen

Actuele prijzen

Een wokpan voor gas

Een wokpan voor gas kan een goed idee zijn als je graag wilt wokken. Deze pannen zijn prettig in gebruik en zijn erg veelzijdig. Het vinden van een professionele wokpan wordt met deze lijst met de beste wokpannen een stuk makkelijker. 

Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, is het mogelijk om met een wokpan voor gas veel gerechten te maken en op hoge hitte te wokken. Hierdoor kun je de beste Aziatisch geïnspireerde wokgerechten maken of gewoon simpele krieltjes wokken. Meestal is gas de meest geschikte warmtebron voor wokken, aangezien de hitte direct bij de pan komt, wordt dit als de beste optie gezien. 

Als je een wokpan voor gas wilt kiezen, is het wel belangrijk om op de hoogte te zijn van de voor- en nadelen. Er zitten namelijk een aantal voordelen en nadelen aan deze pannen. 

 

Voordelen

  • De wok kan erg heet worden: Gas is de meest geschikte warmtebron voor het overdragen van hitte aan een wokpan. Met gas kun je de warmte makkelijk bijstellen. Daarnaast zie je zelf snel hoe hoog de vlam staat, waardoor je op die manier ook bij kunt stellen. 
  • Makkelijk Aziatische wokgerechten maken: Om echte authentieke Aziatische wokgerechten te maken, is een wokpan gas ideaal om voor te kiezen. Hierdoor kun je een zogenaamde ‘wok hei’ aan je eten krijgen. Dit is een bepaalde smaak die je alleen kunt krijgen door te wokken. 
  • Veelzijdig in gebruik: Je hoeft niet alleen wokgerechten te maken in een wok. Het is ook mogelijk om simpel aardappelen of vlees te bakken in een wok. 
  • Eten is snel klaar: Door de hoge temperatuur duurt het niet zo lang voordat je eten klaar is met een wok. 

 

Nadelen

  • Warmte wordt lastig verdeeld: Aangezien gas alleen de onderkant van de pan verwarmt, is het soms lastig om de warmte door de hele pan verdeeld te krijgen. Dit is geen nadeel als je een speciale wokbrander hebt. 
  • Niet warm genoeg: Met een regulier gasfornuis komt het soms voor dat de pan niet warm genoeg wordt om echt goed te kunnen wokken. 

 

5 tips bij het kopen van een wokpan voor gas

Het kopen van een wokpan voor gas kan soms best een klusje zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je wokpan het juiste materiaal heeft. Het materiaal voor een wokpan hangt vooral af van je doelen. Voor een bewegelijke wokpan is aluminium de beste keuze. Voor een zware wokpan is RVS, staal of gietijzer een goed idee. 

Ook is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid personen waar je voor wilt koken. Dit is een belangrijke factor voor de diameter van de pan. Kijk ook naar de onderkant van de wokpan. Hier kun je kiezen tussen een ronde en een platte bodem. In de meeste gevallen komt de platte bodem het beste van pas. 

Verder is het handig om naar de handvatten te kijken. De ene wokpan heeft twee handvatten, terwijl de andere wokpan een steel heeft. Een combinatie van een handvat en een steel komt ook voor. De steel is handig als je graag je eten wilt schudden. Voor het oppakken van de wok zijn de handvatten juist weer handiger. 

Als laatste is het verstandig om te kijken naar de accessoires voor de wokpan. Zo kun je kiezen voor een wokpan met goede deksel. Hierdoor kun je ook stoven in de wokpan. Als je traditioneel wilt wokken, is een Chinese spatel handig om te hebben. Al zijn accessoires niet essentieel, ze kunnen wel handig zijn. 

 

Een gas wokpan onderhouden

Een gas wokpan onderhouden hoeft niet zo lastig te zijn. Het onderhoud van een wokpan kan simpel gedaan worden. In de meeste gevallen is het handig om een wok met de hand af te wassen. Vooral als je kiest voor gietijzer of staal, is het handig om met de hand af te wassen en zeep te voorkomen. Aluminium wokpannen met een antiaanbaklaag of van rvs kunnen meestal gewoon in de vaatwasser. 

Bij woks is het soms ook nodig om ze in te branden. Vooral als je een traditionele wok hebt van staal of gietijzer, is inbranden essentieel. Hiermee creëer je een soort natuurlijke antiaanbaklaag in de pan. 

Tip van PanKopen

Wil je nog meer interessante wokpannen bekijken? Lees dan verder op de beste wokpan