HexClad Review 2024. Maken ze de beloftes waar? 

Als je op zoek bent naar een nieuwe koekenpan, ben je misschien de HexClad Hybrid nonstick tegengekomen. Zeker als je weleens door Social Media scrolt! Deze pan is gemaakt met een gepatenteerd proces dat roestvrij staal aan aluminium bindt, waardoor het een van de duurzaamste pannen op de markt is. De HexClad heeft ook een uniek oppervlak in de vorm van een zeshoek dat helpt bij een gelijkmatige warmteverdeling, wat betekent dat je voedsel ook gelijkmatiger zal koken.

Korte samenvatting

De HexClad Hybride Anti Aanbakpannen zijn goed gemaakt, van hoge kwaliteit en kunnen worden gebruikt op alle kookplaten en met alle keukengerei (zelfs metaal). Hoewel de pannen enkele aantrekkelijke kenmerken hebben die ze non stick maken, vonden we niet dat ze beter presteerden dan het gebruik van een andere pan.

Pluspunten

Minpunten

Dus, hoe presteert de HexClad Hybrid? Het zijn fijne pannen en in deze review zullen we dieper ingaan op de kenmerken van deze pan, evenals hoe deze presteert in de keuken. We zullen het ook vergelijken met andere populaire merken koekenpannen om je te helpen beslissen of het de juiste keuze voor jou is.

HexClad Koekenpan

Eigenschappen

Actuele prijzen

Wat is HexClad Cookware?

HexClad Cookware is een nieuw en uniek type kookgerei dat steeds populairder wordt bij thuischefs en professionele koks. HexClad is gemaakt met een gepatenteerd proces dat een roestvrijstalen kooksurface aan een aluminium kern bindt, waardoor het extreem duurzaam en veelzijdig is.

De zeshoekige textuur aan de binnenkant van de pan zorgt ook voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor het ideaal is voor koken op hoge temperaturen. En omdat de aluminium kern aan het roestvrijstalen kookoppervlak is gebonden, is er geen aparte panvoering of coating nodig. Dit betekent dat HexClad Cookware ovenbestendig is tot 260 °C. Dat is erg hoog!

Dus wat maakt HexClad Cookware zo bijzonder? Hier zijn een paar van de  redenen:

 1. HexClad Cookware is extreem duurzaam.
 2. HexClad Cookware is ovenbestendig tot 260 °C.
 3. HexClad Cookware verdeelt de warmte gelijkmatig, waardoor het ideaal is voor koken op hoge temperaturen.
 4. HexClad Cookware is eenvoudig te reinigen en te onderhouden.
 5. HexClad Cookware wordt ondersteund door een levenslange garantie op fabricagefouten.

Als je op zoek bent naar een nieuw en unieke type pannen dat duurzaam, ovenbestendig en eenvoudig te reinigen is, dan is HexClad Cookware de perfecte keuze voor jou.

HexClad biedt verschillende soorten pannen zoals:

 • Koekenpannen
 • Hapjespannen
 • Braadpannen
 • Wokpannen
 • Sauteerpannen
 • Kookpannen
 • Pannenkoekenpannen

In deze review schrijven we voornamelijk over de koekenpannen aangezien deze de meeste voordelen hebben van speciale technologie. Wij hebben twee pannen gekocht uit eigen middelen en zijn niet gesponsord voor deze beoordeling. 

 

Kenmerken van de HexClad pannen

HexClad Wokpan

HexClad is een nieuw type kookgerei dat is gemaakt met een uniek proces waarbij een laag roestvrij staal aan de aluminium kern wordt gebonden. Dit resulteert in kookgerei dat duurzaam, anti aanbak en eenvoudig te reinigen is. HexClad is ook ovenbestendig en kan worden gebruikt op alle soorten kookplaten, inclusief inductie.

Een van de beste kenmerken van de HexClad-koekenpan is dat deze een zeshoekig ontwerp aan de onderkant heeft. Dit ontwerp zorgt voor een betere warmteverdeling en voorkomt dat er hete plekken ontstaan. Het resultaat is gelijkmatig gekookt voedsel dat minder snel aan de pan blijft plakken.

Een ander geweldig kenmerk van de HexClad-koekenpan is dat deze aan één kant een schenktuit heeft. Hierdoor is het eenvoudig om vloeistoffen uit de pan te gieten zonder deze te hoeven kantelen. De schenktuit heeft ook een ingebouwde zeef, zodat je vloeistoffen kunt afgieten zonder het voedsel uit de pan te halen.

De HexClad-koekenpan is ook gemaakt met een constructie van drie lagen. De aluminium kern zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling, terwijl de buitenste laag van roestvrij staal duurzaam en eenvoudig te reinigen is. De gebonden constructie zorgt ervoor dat de HexClad-koekenpan niet vervormt of doorhangt in de loop van de tijd.

De HexClad-koekenpan is een uitstekende keuze voor iedereen die een duurzame, anti aanbak koekenpan wil die eenvoudig te gebruiken en te reinigen is. HexClad is ideaal voor het koken van eieren, pannenkoeken, gegrilde kaas sandwiches en meer.

Hoe wij producten testen 

Bij Pankopen.nl testen wij al sinds 2017 allerlei pannen. We testen pannen grondig op warmtegeleiding, duurzaamheid, veelzijdigheid en onderhoud. We zorgen ervoor dat de aanbevolen pannen uitblinken in gelijkmatige warmteverdeling, hoogwaardige materialen, geschiktheid voor verschillende warmtebronnen en gemakkelijk onderhoud. Zo garanderen we dat onze lezers de beste keuzes maken voor hun keukenbehoeften. Hier lees je meer.

HexClad vs. roestvrij staal

HexClad cookware bestaat uit twee soorten materialen, namelijk rvs (roestvrijstaal) en antiaanbaklaag. De meeste koekenpannen hebben maar één soort materiaal aan de bakoppervlakte en daarom maken we een vergelijking tussen HexClad en de twee materialen. We vergelijken eerst met een roestvrijstalen koekenpan. Beide hebben hun eigen unieke set voordelen en nadelen die ze ideaal maken voor verschillende soorten koken. Dus, welke is geschikt voor jou?

Roestvrij staal (en gewoon staal) is het meest populaire type kookgerei in de professionele keuken. Het is duurzaam, geleidt goed warmte en is relatief eenvoudig te onderhouden. Het is echter ook een van de duurdere opties. HexClad is een nieuwere vorm van kookgerei dat is gemaakt van een laag roestvrij staal gebonden aan een laag aluminium. Dit creëert een materiaal dat duurzamer is dan roestvrij staal. HexClad heeft ook een uniek antiaanbakoppervlak dat het ideaal maakt voor het koken van delicate voedingsmiddelen zoals eieren en vis. Je kunt overigens in een rvs koekenpan ook delicate etenswaar bakken maar dat vereist wel wat meer vaardigheden. Daarom raden we eerder een HexClad pan aan. Daarentegen is een volledig rvs koekenpan wél volledig krasbestendig. 

Dus, wat is beter? HexClad of roestvrij staal? Het hangt echt af van je persoonlijke voorkeuren. Als je op zoek bent naar de meest duurzame en gemakkelijke optie, dan is HexClad de weg te gaan. Als je echter de klassieke uitstraling en het gevoel van roestvrij staal verkiest, dan is dat nog steeds de betere keuze.

 

Eenvoudiger schoon te maken dan roestvrij staal

Met een rvs koekenpan kun je dus beter bakken dan met een hybride pan. Maar als we kijken naar het onderhoud, is een HexClad koekenpan toch écht veel beter. Je kunt deze koekenpannen namelijk op dezelfde manier schoonmaken én schoonhouden als een koekenpan met antiaanbaklaag.

Een rvs koekenpan krijg je na de eerste keer bakken nooit meer écht schoon. Alhoewel dat geen belemmering is voor de hygiëne, vinden veel mensen het idee niet prettig. Met de HexClad pannen heb je daar geen last van.

 

HexClad vs. antiaanbak en keramische pannen

Als je bent zoals de meeste mensen, heb je waarschijnlijk een paar antiaanbakpannen in je keuken. Ze zijn geweldig voor het koken van eieren en het maken van pannenkoeken, maar als het gaat om serieus koken, zijn ze minder geschikt. Bijvoorbeeld vlees bakken gaat een stuk minder gemakkelijk. Je krijgt dan niet de juiste korst op het vlees bijvoorbeeld.

HexClad is gemaakt met een gepatenteerde hybride antiaanbaklaag die aan de pan is gebonden met een uniek proces. Dit maakt de coating veel sterker en duurzamer dan traditionele antiaanbaklagen. Het betekent ook dat HexClad kan worden gebruikt op alle soorten kookplaten, inclusief inductiekookplaten.

Dus wat betekent dit voor jou? Het betekent dat je eindelijk de prestaties van een hoogwaardige roestvrijstalen pan kunt krijgen met het gemak van een antiaanbaklaag. HexClad is veilig te gebruiken met alle soorten kookgerei, inclusief metalen gebruiksvoorwerpen. En omdat de coating aan de pan is gebonden, zal deze niet gemakkelijk afschilferen of krassen zoals traditionele antiaanbaklagen. En áls het toch afschilfert, dan is het altijd maar één klein honingraat en is de pan daarna nog prima te gebruiken. 

Als je op zoek bent naar het beste van beide werelden, is HexClad de beste keuze. Met zijn hybride antiaanbaklaag is het de perfecte keuze voor serieuze koks die het gemak van een antiaanbakpan willen zonder in te leveren op prestaties.

 

Duurzamer dan antiaanbak

Een andere belangrijke claim die HexClad maakt, is dat het bestand zou zijn tegen slijtage door keukengerei, zelfs metalen spatels, die na verloop van tijd een anti-aanbakpan kunnen beschadigen. Gedurende de maand dat ik HexClad gebruikte, merkte ik geen afschilfering of zichtbare schade aan de beschermde anti-aanbaklaag. Ik sloeg er zelfs een paar keer op met een metalen spatel, maar de opstaande stalen beschermers leken het gevoelige anti-aanbakmateriaal zoals bedoeld te beschermen. Het is dus zeker scratch-resistant maar op de lange termijn raden wij het niet echt aan ondanks dat het dus mag en kan volgens de productbeschrijving. 

 

Onze beoordeling van de HexClad koekenpannen

HexClad Pannenkoekenpan

HexClad presteerde merkbaar minder goed bij het aanbraden dan de marketingtaal op Social Media zou doen vermoeden. Desalniettemin schroeit het nog steeds vlees, vis en groenten beter dicht dan andere anti-aanbakpannen. Het is een van de stevigste anti-aanbakpannen die je waarschijnlijk zult vinden. Dat merkten wij ook bijvoorbeeld met het handvat. Anti-aanbak koekenpannen hebben de kortste levensduur van alle kookgerei voor op het fornuis. Zelfs als je voorzichtig bent door metalen gebruiksvoorwerpen te vermijden, zal het oppervlak onvermijdelijk afbreken en zijn anti-aanbakeigenschappen verliezen.

De HexClad laat zelfs zeer kleverige voedingsmiddelen ongeveer net zo goed los als elke andere anti-aanbakpan, maar het is opmerkelijk stevig en zal waarschijnlijk jaren langer meegaan dan traditionele anti-aanbakpannen. Als anti-aanbakmateriaal je voorkeur heeft voor dagelijks koken, of als je er ruw mee omgaat, waardoor het snel verslijt, zal een HexClad je waarschijnlijk helpen om je pan minder vaak te hoeven vervangen.

Koop HexClad vooral als je wil bakken, braden of sauteren. Daar heeft het écht een meerwaarde en weten we zeker dat je tevreden bent. Voor het koken (bijvoorbeeld aardappels met water), heeft het minder effect en zijn er goedkopere alternatieven.

Het grootste nadeel is de prijs. Er zijn goedkopere alternatieven die sterk vergelijkbaar zijn met Onyx Cookware

HexClad vs Onyx Cookware

ONYX COOKWARE™ HYBRIDE ANTIAANBAK MIX KEUKENSET - 8-DELEN

In de wereld van kookgerei worden HexClad en Onyx vaak met elkaar vergeleken. Beide merken maken hoogwaardige producten die duurzaam zijn, maar welke is de betere investering? En om heel eerlijk te zijn, de kwaliteit, technologie en constructie zijn zeer sterk vergelijkbaar. 

 

Overeenkomsten tussen HexClad en Onyx Cookware

 • Drielaagse constructie
 • Hybride tussen keramiek en antiaanbak
 • Stevige handgrepen
 • Bakken op hoge temperaturen
 • PFOA-vrij
 • Vele formaten leverbaar inclusief wokpan

 

Verschillen tussen HexClad en Onyx Cookware

 • Buitenkant ook van hybride oppervlakte bij HexClad. Bij Onyx is het rvs.
 • Handvaten. Bij Onyx is ook een afneembaar handvat als optie verkrijgbaar.
 • De handvaten van HexClad zijn met revetjes geklonken, bij Onyx zijn ze gelast. Revetjes zijn sterker maar zitten in de weg met schoonmaken en koken.
 • Onyx biedt hier in Nederland en België een uitgebreider assortiment.

 

HexClad of Onyx, wat is het beste?

Het laatste verschil is de prijs. HexClad is internationaal verkrijgbaar maar concurreren vooral in de Verenigde Staten. Onyx is op Europa gericht en biedt hier in Nederland en België een veel lagere prijs. Zo kost de 30 cm wok van HexClad €169,99 en die van Onyx €89,99. Onyx Cookware heeft daarom onze voorkeur. 

Tip van PanKopen

Wil je nog meer interessante koekenpannen bekijken? Lees dan verder op de beste koekenpan

Veelgestelde vragen over HexClad kookgerei

Als je overweegt HexClad Cookware aan te schaffen, heb je misschien wat vragen over het product. Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen over HexClad Cookware:

HexClad is een zeldzaam, gepatenteerd hybride pan dat het beste van roestvrij staal en anti-aanbakoppervlakken combineert. Het zeshoekige ontwerp aan de buitenkant van het kookgerei zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en voorkomt vastplakken.

HexClad Cookware biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten kookgerei. Ten eerste zorgt het zeshoekige ontwerp aan de buitenkant van het kookgerei voor een gelijkmatige warmteverdeling. Ten tweede maakt de combinatie van roestvrij staal en anti-aanbakoppervlakken het kookgerei duurzamer en gemakkelijker schoon te maken. Ten slotte is het kookgerei oven- en vaatwasserbestendig.

De afmetingen van HexClad kookgerei variëren afhankelijk van het stuk. Verkrijgbaarheid in Nederland is echter laag. Een goed alternatief is Onyx Cookware met vergelijkbare technologie. 

HexClad pannen zijn vaatwasserbestendig, maar je kunt het ook met de hand wassen met warm water en zeep. Gebruik bij handafwas een niet-schurende spons of doek om krassen te voorkomen.

HexClad kookgerei is veilig te gebruiken op alle kookplaten, inclusief gas, elektrisch en inductie. Het kan ook in de oven.

Ja, HexClad pannen zijn vaatwasserbestendig. De coating is ontworpen om bestand te zijn tegen de hoge temperaturen en agressieve reinigingsmiddelen in vaatwassers.

HexClad pannen zijn gemaakt met een gepatenteerd proces dat roestvrij staal aan een dikke aluminium kern bindt. Hierdoor is het 50% duurzamer dan traditioneel roestvrij staal kookgerei, maar toch licht van gewicht. Het materiaal is stevig en zal niet snel deuken of beschadigen.

HexClad beweert PFAS-vrij te zijn, wat een gezondere optie zou zijn voor anti-aanbak kookgerei. Het bedrijf gebruikt een fluorpolymeer (soort PTFE) coating, maar claimt dat deze geen PFAS bevat. Het is echter vermeldenswaardig dat de Amerikaanse toezichthouder de veiligheid van deze coating nog niet heeft beoordeeld.

Ja, HexClad is veilig in gebruik. Gebruikers melden dat de pannen gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken zijn. Ze zijn geschikt voor inductiekookplaten en voldoen aan de zorgen over non-stick kookgerei.

Wij beoordelen HexClad cookware overwegend positief. Met de unieke hybride constructie van roestvrij staal en non-stick oppervlak biedt het duurzaamheid, gelijkmatige warmteverdeling en veelzijdigheid in de keuken. Wij waarderen de krasbestendigheid en vaatwasmachinebestendigheid als prima in orde. Wel moeten wij erkennen dat de prijs aan de hogere kant ligt en de antiaanbakprestaties zijn goed maar niet buitengewoon. Over het geheel genomen is HexClad geschikt voor gebruikers die waarde hechten aan duurzaamheid en hybride kookmogelijkheden.

Een beter alternatief is Onyx Cookware gezien de betere prijs-kwaliteitverhouding voor dezelfde prestaties.