Beste pannenset inductie. Onze top 10 in 2024

Een goede pannenset inductie vinden is niet makkelijk. In 2023 zijn zoveel verschillende soorten sets te vinden, dat je niet weet welke je moet kiezen. Voor het koken op inductie moet je rekening houden. met verschillende dingen. Daarom hebben wij een top 10 beste pannensets voor inductie voor je gemaakt. 

 

Beste inductie pannenset

Onyx cookware™ Pannenset Inductie

De Onyx cookware™ Pannenset Inductie is de beste pannenset inductie. Het is een 5 delige pannenset die ideaal is om koken op inductie makkelijker te maken. Deze pannen werken in combinatie met alle warmtebronnen. Zo kun je ze ook prima gebruiken voor gas wanneer dit nodig is. 

Het zijn de beste pannen voor inductie omdat de warmte ideaal wordt verdeeld. We merken dat tijdens het koken de pannen ideaal warm blijven. De pannen kunnen daarom ook ideaal in de oven. De pannen zijn gemaakt van plaatstaal. Ze zijn dus niet al te duur. De pannen zijn ook PFAS vrij. 

Overzicht beste pannenset voor inductie

1. Onyx cookware™ Pannenset Inductie

Zoals hierboven al even genoemd is de Onyx cookware™ Pannenset Inductie een ideale pannenset voor inductie. Het zijn de beste inductie pannen die jij je kunt wensen. De pannen hebben een anti-aanbaklaag (versterkt met rvs), maar ze zijn wel PFAS vrij. Hierdoor zijn de 5 pannen prima voor je gezondheid. Daarnaast zijn de pannen vaatwasserbestendig. Je kunt de nieuwe pannen dus prima in de vaatwasser zetten, zonder dat dit een probleem is. 

Verder is het geen enkel probleem om ijzeren kookgerei in de pan te gebruiken. Bij oude pannen zie je vaak dat dit krassen veroorzaakt. Dit is met deze pannen niet aan de orde. De pannen kunnen gewoon gebruikt worden in combinatie met kookgerei van metaal. Hier zullen geen krassen door ontstaan. In de set zitten 5 verschillende pannen: 3 kookpannen van 20, 24 en 28 cm, 2 koekenpannen van 24 en 28 cm. Er zijn ook genoeg andere sets verkrijgbaar dus kijk zeker verder!

Pluspunten

Minpunten

Onyx cookware™ rvs Pannenset 5 Delig

Eigenschappen

Actuele prijzen

2. Zwilling Simplify 5 Delige Pannenset

De Zwilling Simplify 5 Delige Pannenset is een pannenset die inclusief inductie is. Je kunt de pannen voor alle mogelijke warmtebronnen gebruiken. Je krijgt vijf verschillende pannen die gemaakt zijn van RVS. Ze zijn zeer geschikt voor inductie, omdat ze ook wat zwaarder zijn. Hierdoor schuiven de pannen niet alle kanten op. De speciale pannen hebben een uniek afgietsysteem. Hierdoor kun je de pannen leeg gieten, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er iets uit valt. Dit is ideaal als je aardappels of groenten aan het koken bent. Je krijgt er glazen deksels bij die je kunt vastdraaien. 

Als je ze op de inductie kookplaten plaatst, merk je ook direct dat de pannen de ideale grootte hebben. In deze set vind je 4 kookpannen van 16, 20, 20 en 24 cm. Daarnaast zit er nog een saus pan in de set van 16 cm. De pannen hebben een maataanduiding die je ideaal kunt zien door de glazen deksels. De prachtige pannen kunnen in de oven gebruikt worden, waardoor de pannen zeer geschikt zijn voor alle mogelijke opties. Als je op zoek bent naar de beste pannen voor inductie, komen deze sterk in de buurt. Ze kunnen namelijk ook nog eens in de vaatwasser gezet worden. 

Pluspunten

Minpunten

Zwilling Simplify 66870-005-0 Pannenset

Eigenschappen

Actuele prijzen

3. Tefal Duetto 5-delige kookset

De Tefal Duetto 5-delige kookset is een andere zeer goede en redelijk goedkope pannenset. Het is één van de beste inductie pannensets van 2023. Voor jouw inductie kookplaat zijn ze zeer geschikt, maar ze zijn ook geschikt voor alle andere warmtebronnen. Zo kunnen alle pannen in deze set prima in de oven gebruikt worden. Ze zijn van RVS gemaakt, waardoor het erg stevige pannen zijn. Naar onze ervaring zijn ze niet té zwaar, maar ook niet té licht. Het gewicht van deze pannen is ideaal voor een inductie kookplaat. Ze schuiven namelijk niet heen en weer, maar je kunt ze wel makkelijk optillen.

De pannen hebben allemaal een glazen deksel dat meegeleverd wordt. Hierdoor kun je de maataanduiding in de pannen goed zien. De set bevat 1 braadpan 16 cm, 3 kookpannen 18, 20, 24 en 1 hoge pan 22 cm. De pannen komen met de deksels, maar alles kan in de vaatwasser gezet worden. Je hoeft deze dus niet met de hand af te wassen. De pannen zijn bestand tegen hitte tot 260 graden. Ze hebben een zeef deksel, waardoor je op een eenvoudige manier het water uit de pannen kunt laten lopen. Hier heb je geen vergiet voor nodig. 

Pluspunten

Minpunten

Tefal Duetto 5-delige kookset

Eigenschappen

Actuele prijzen

4. GreenPan Mayflower pannenset 5 delig

De GreenPan Mayflower pannenset 5 delig is een pannenset met aluminium pannen. Als je een pannenset inductie koopt, zijn deze pannen zeker ideaal. Aluminium is een vrij licht materiaal. Hierdoor merkten we direct dat de pannensets inductie die van dit materiaal zijn gemaakt erg licht zijn. Je kunt ze dus erg makkelijk verplaatsen en dit is een erg groot voordeel. De pannen met de hand afwassen hoeft niet per se, maar de pannen in de vaatwasser zetten is niet altijd een aanrader. Dit komt door de coating die dan sneller slijt. 

De pannen hebben een gezonde thermolon™ en je krijgt in de set niet alleen 5 pannen. Je krijgt ook 5 accessoires. Je krijgt verschillende soorten pannen. Zo krijg je 3 kookpannen van 18, 20 en 24 cm. Daarnaast krijg je 1 koekenpan van 28 cm en 1 steelpan van 16 cm. Zo heb je een hele set compleet. Ze zijn erg geschikt voor koken op inductie en door de accessoires die je erbij krijgt, hoef je eigenlijk geen producten bij de pannen te kopen. Zo krijg je er bijvoorbeeld een plastic spatel en een opscheplepel bij. 

Pluspunten

Minpunten

GreenPan Mayflower pannenset 5 delig

Eigenschappen

Actuele prijzen

5. BK Q-linair Master Pannenset

De BK Q-linair Master Pannenset zijn pannen die geschikt voor inductie koken zijn. Het is een rvs pannenset voor inductie waarbij ook de pannendeksels van rvs zijn gemaakt. Wij hebben gemerkt dat hierdoor de warmte goed vastgehouden wordt. De deksels sluiten ook goed aan op de pannen. De bodem van de pannen bestaat uit een sandwichbodem, waardoor de pannen erg snel op temperatuur zijn. Hierdoor kunnen ze ook prima in oven gebruikt worden. Het handige afgietsysteem zorgt ervoor dat de pannen snel leeg gegoten kunnen worden. Binnen enkele seconden heb je dan alleen nog de groenten in de pan zitten. 

De set bevat verschillende soorten inductiepannen. Je krijgt drie kookpannen van 16, 18 en 20 cm. Verder krijg je er een steelpan bij van 16 cm. Welke pannen je ook uit deze set gebruikt, ze kunnen gewoon in de vaatwasser gezet worden. Ze zijn PFAS-vrij, waardoor het een zeer gezonde keuze is om voor deze pannen te kiezen. De bk pannenset inductie is gemaakt van duurzaam materiaal. De pannen zijn verder halogeen, waardoor je hier ook niet meer naar hoeft om te kijken. De rvs pannen kunnen ideaal zijn om in te koken. De pannen zijn ontworpen om de warmte lang vast te houden.

Pluspunten

Minpunten

BK Q-linair Master Glas rvs pannenset 4 Delig

Eigenschappen

Actuele prijzen

6. WMF Function 4 Pannenset Inductie

De WMF Function 4 Pannenset Inductie is een pannenset die ideaal is voor inductie en in de oven zijn de pannen ook ideaal. Het is een prijzige set die hoort bij een premium merk. Deze set is beschikbaar in twee verschillende kleuren. Zo zit er voor iedereen wel wat tussen. De pannen hebben een handige maataanduiding, waardoor deze pannen ideaal te gebruiken zijn. De pannen hebben ook glazen deksels, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de maataanduiding. Je merkt direct dat de pannen geschikt zijn voor elke warmtebron. Dit merk je aan de gelijkmatige warmteverdeling die voor verschillende gerechten van groot belang zijn. De pannen zijn gemaakt van hoogwaardig RVS, waardoor de warmteverdeling mogelijk wordt gemaakt.

De set bestaat uit vijf verschillende pannen: vier kookpannen van 16, 20, 20 en 24 cm en een steelpan van 16 cm. De pannen hebben een uniek afgietsysteem. Dit is ideaal als je regelmatig wat af moet gieten. De handgrepen zijn naar onze mening ideaal. De handgrepen hebben namelijk extra comfort. Hierdoor hou je ze makkelijker vast en glijden ze bijvoorbeeld niet snel uit je handen. Daarnaast hebben de pannen een maataanduiding. Hierdoor kun je altijd aflezen wat er precies in de pan zit. Dit kan in vele situaties erg handig zijn voor in de keuken. 

Pluspunten

Minpunten

WMF Function 4 Pannenset - 5 Delig

Eigenschappen

Actuele prijzen

7. Sola Juvia Pannenset Inductie

De Sola Juvia Pannenset Inductie is een ideale pannenset voor inductie. Bij deze set kun je kiezen of je voor de set gaat met vier pannen of met vijf pannen. De pannen zijn gemaakt van Chroomnikkelstaal 18/10. Dit is een erg duurzaam materiaal. Dit materiaal is ook volledig veilig voor in de vaatwasser. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat bijvoorbeeld de coating van de pannen vergaat. Dit is bij deze pannenset niet het geval. Ook deze pannen hebben een maataanduiding, zodat je precies weet wat er in de pan gaat. Dit scheelt je een hele hoop gedoe met een maatbeker. 

Deze pannen hebben allemaal geïsoleerde grepen, hierdoor zijn het erg veilige grepen om op te kunnen pakken tijdens het koken. Het is één van de beste pannensets inductie, omdat je ook bij deze set een ideaal afgietsysteem krijgt. Elke deksel heeft 2 siliconen pads waardoor je handig en veilig kan afgieten zonder je handen te branden. Daarnaast zijn de deksels van glas gemaakt, waardoor je er op een handige manier doorheen kunt kijken. De pannenset bevat 3 kookpannen van 16, 18 en 20 cm. Daarnaast zit er nog een steelpan van 16 cm in, waardoor de set compleet is. 

Pluspunten

Minpunten

Sola Juvia Pannenset Gas

Eigenschappen

Actuele prijzen

8. Demeyere Classic Pannenset 5-delig

De Demeyere Classic Pannenset 5-delig is een andere zeer goede pannenset die je op een inductie kookplaat kunt gebruiken. Het is de budgetlijn onder het premium merk Demeyere. Deze pannen zijn voor elke warmtebron te gebruiken. Zo kunnen ze ook prima de oven in. Ze zijn gemaakt van RVS, waardoor ze eigenlijk altijd wel goed op hun plek blijven staan. Deze set wordt ook wel de ideale starterset genoemd, omdat er voldoende pannen in zitten om mee vooruit te komen. Daarnaast hebben deze pannen ergonomische grepen, waardoor de pannen fijn in je hand liggen. Als je de pan naar de tafel moet brengen, zal dit op een makkelijke manier kunnen. 

In deze set zitten de volgende pannen: vier kookpotten van 16, 20, 20 en 24 cm en een steelpan van 16 cm. De deksels krijg je ook bij de set. Deze deksels zijn van hetzelfde materiaal gemaakt als de pannen. Hierdoor blijft alle warmte goed in de pan zitten wanneer je er een deksel op zet. De deksels sluiten goed aan op de pan, waardoor er geen kier tussen de pan en deksel te vinden is. Deze pannen hebben een ideale gietrand, waardoor het afgieten van bijvoorbeeld water geen enkel probleem is. De bodem is krasbestending, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor krassen. 

Pluspunten

Minpunten

Demeyere Classic Pannenset - 5 delig

Eigenschappen

Actuele prijzen

9. Royal Swiss Glas RVS 12-delig

De Royal Swiss Glas RVS 12-delig set is een goede pannenset met pannen die koken op een inductie kookplaat leuk maken. De pannen zijn gemaakt van RVS en kunnen voor alle warmtebronnen gebruikt worden. Daarnaast is het geen enkel probleem om deze pannen in de vaatwasser te zetten. De pannen zullen hier niet van beschadigen en komen er altijd goed uit. Deze pannen zijn ervoor gemaakt om erg snel warm te worden en ook weer op een rap tempo af te koelen. Op die manier merk je direct dat de pannen hun werk zeer goed doen.

Deze set bestaat in totaal uit 12 delen. Je krijgt een koekenpan met afdekplaat, sauspan met deksel, braadpan met deksel 18, 20 en 24 cm en twee keer een pannenonderzetters. Als je deze volledige set koopt, heb je dus niets anders meer nodig. Deze pannen hebben ook allemaal een duurzame anti-aanbaklaag, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat iets aankoekt in de pan. Wij hebben gemerkt dat de snelle verwarming helpt bij de kookervaring. Je hoeft niet te wachten tot de pan warm is. Binnen enkele minuten zie je namelijk dat de pan al opgewarmd is. 

Pluspunten

Minpunten

Royal Swiss Glas RVS 12-delig PFAS vrij

Eigenschappen

Actuele prijzen

10. BK Conical+ Kookpannenset – 5 delig – RVS

De beste BK pannenset inductie is misschien wel de BK Conical+ Kookpannenset – 5 delig – RVS. Deze pannen zijn allemaal gemaakt van RVS waardoor ze snel opgewarmd zijn en lang mee gaan. Daarnaast hebben deze pannen ook nog eens perfecte grip door vuurvaste grepen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de grepen warm worden. Je kunt de pannen altijd van het vuur afpakken, zonder dat de grepen warm zijn. Deze pannenset is niet alleen geschikt voor inductie, maar voor alle warmtebronnen. Ze kunnen ook in de oven. 

De kookset kan ook in de vaatwasser gezet worden. Je hoeft dus de pannen niet met de hand af te wassen. Deze pannen hebben ook allemaal een maataanduiding. Op die manier zie je direct hoeveel er precies in de pan zit. In deze set zitten de volgende pannen: drie kookpannen van 16, 18 en 20 cm, een steelpan van 16 cm en een soeppan van 24 cm. Door de ingebouwde sandwichbodem weet je zeker dat je geen lange tijd hoeft te wachten op de pannen. Ze zijn snel warm en kunnen ook op een goed tempo weer afkoelen. 

Pluspunten

Minpunten

BK Conical+ kookpannenset

Eigenschappen

Actuele prijzen

Tips bij het kopen van een inductie pannenset 

Voordat je een inductie pannenset gaat kopen, is het altijd goed om te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Daarnaast zijn er altijd tips die je kunt gebruiken. Dit is precies de reden waarom wij een lijst met tips voor je hebben gemaakt. Op die manier weet je zeker dat je de beste pannenset voor een inductie kookplaat kunt vinden die er is. De volgende tips kun je het beste naar kijken:

  • Bekijk altijd of de pannen gebruikt kunnen worden op een inductieplaat. Dit kun je in de productomschrijving vinden. Kun je dit niet vinden? Dan kun je ervan uit gaan dat de pannen niet geschikt zijn voor inductie.
  • Voordat je een pannenset gaat kopen is het goed om te kijken welke maten je wilt hebben. Alle pannen kunnen een andere maat hebben. Het is dan verstandig om te kijken of je bijvoorbeeld een pannen van 18 cm en/of 24 cm nodig hebt. Bekijk dus ook goed hoe groot jouw kookzones zijn van je inductie kookplaat. 
  • Wil je dat de pannen PFAS vrij zijn of is dit geen enkel probleem voor jou? Anders is het goed om te kijken of de pannen eventueel PFAS vrij zijn.
  • Bekijk altijd of de pannen in de set een anti-aanbaklaag hebben. Misschien wil je wel pannen zonder een anti-aanbaklaag. Hou dit altijd goed in de gaten.

 

De inductie pannen onderhouden 

Wanneer je inductie pannen goed wilt onderhouden, is het goed om te weten hoe je dit het beste kunt gaan doen. Wanneer je pannen niet goed onderhoudt, kan het zijn dat ze niet zo lang mee gaan. Daarom hebben we hieronder enkele tips voor je op een rijtje gezet. Op die manier weet jij straks precies hoe jij je pannen op een juiste manier moet onderhouden:

  1. Wanneer pannen in de vaatwasser kunnen, betekent dit niet altijd dat dit verstandig is. Meestal is het beter om pannen met de hand af te wassen. Dan is het ook handig om zo min mogelijk afwasmiddel te gebruiken. Dit geldt met name voor pannen met een antiaanbaklaag.
  2. Maak je pannen altijd goed droog. Wanneer een pan niet goed droog wordt gemaakt, gaat de kwaliteit uiteindelijk achteruit en kunnen er vlekken ontstaan. Het is dus verstandig om de pannen altijd extra goed droog te maken
  3. We raden altijd aan om tijdens het koken geen ijzeren keukengerei in de pannen te gebruiken. Dit kan ervoor zorgen dat er allemaal krassen ontstaan op de bodem van de pan. Dit zou zonde van de nieuwe pannen zijn van de antiaanbaklaag!
  4. Maak de grepen van een pan goed schoon. Dit zijn plekken waar vaak veel vuil achter blijft, maar waar mensen niet goed schoonmaken. Het is zeer verstandig om dit bijvoorbeeld met een klein borsteltje goed schoon te maken. 

 

Tip van PanKopen

Wil je nog meer interessante pannen bekijken? Lees dan verder op de beste pannenset

Veelgestelde vragen over inductie pannensets

Vele verschillende soorten pannen kunnen geschikt zijn voor inductie. Een pannenset voor inductie kopen is altijd verstandig, zodat je zeker weet dat hij werkt met inductie. Wil je weten of de pannen je nu hebt of wilt kopen voor inductie? Dit kun je altijd terug vinden in de beschrijving van de pannen. Zo weet je direct of de pannen geschikt zijn.

Een inductiepan heeft vaak een dikkere bodem. De bodem van deze pannen zijn vaak uit verschillende lagen gemaakt. Hierdoor kan de pan gebruikt worden op inductie. Hierdoor kunnen pannen niet kromtrekken op een inductieplaat, maar de warmte wordt toch op een goede manier verdeeld. Daarnaast zijn ze magnetisch zodat de warmte van de inductieplaat wordt overgedragen op de pan.

De meeste inductiepannen kunnen op andere warmtebronnen gebruikt worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een gasfornuis. Dit is niet bij elke pan zo. Het is goed om in de productomschrijving te kijken of dit het geval is. Op die manier zie je direct waar de pan wel en niet voor gebruikt kan worden.

Door in de productomschrijving te kijken van een pan of een pannenset, zie je direct waar een pan voor gebruikt kan worden. Staat dit er niet bij? Dan is het goed om contact op te nemen met de producent. In de meeste gevallen zal je het bij de omschrijving vinden. Als laatste alternatief kun je een magneet tegen de onderkant van de pan houden. Blijft de magneet zitten, dan is de pan geschikt voor inductie. Sommige inductiekookplaten hebben ook een testmodus om te kijken of de pannen geschikt zijn.

Niet alleen bij inductiepannen, maar bij vele pannen is het handig om te kijken naar speciaal keukengerei. Anders kunnen er onnodige krassen ontstaan in de pannen. Zo is het verstandig om te kiezen voor siliconen keukengerei. Dit keukengerei kan er nooit voor zorgen dat er eventuele beschadigingen in de pan ontstaan. Het is dus zeker verstandig om hier naar te kijken.

De gouden regel is; alles met een antiaanbaklaag, van staal of van gietijzer liever niet in de vaatwasser. RVS pannen kunnen prima tegen de vaatwasser. Per pannenset en inductie pan is het verstandig om na te gaan of de pannen in de vaatwasser kunnen. Niet elke pan kan in de vaatwasser. Het beste is om dit even na te gaan in de productomschrijving. Bij de meeste pannen is het beter om ze met de hand af te wassen. Dit is namelijk altijd veiliger dan met de vaatwasser. Als je het dus niet zeker weet kun je het beste kiezen voor het afwassen met de hand.

Een inductieplaat werkt met wisselende magnetische velden. Het is dus eigenlijk geen echte warmtebron. Hierdoor wil je altijd voorkomen dat een inductieplaat snel verhit raakt. De velden zorgen voor snelle warmteontwikkeling, maar hoe warmer het wordt, hoe warmer de pannen ook worden. In alle gevallen is het gewoon verstandig om hier voorzichtig mee om te gaan.

Als je net nieuwe pannen hebt, wil je natuurlijk niet dat er allemaal krassen op de bodem ontstaan. Je kunt hiervoor een inductiematje gebruiken. Deze leg je onder de pannen om allerlei krassen te voorkomen. Zo voorkom je niet alleen krassen op je pannen, maar ook op je inductiekookplaat.

Er zijn heel wat verschillende inductiepannen die kunnen worden gebruikt in de oven. Er zijn ook inductiepannen waarbij dit niet kan. Daarom is het altijd verstandig om dit na te leven in de productomschrijving. Daar staat altijd in aangegeven of de pannen in de oven kunnen of niet.

Net als iedere andere pannenset kun je de pannen op stapelen. Het is dan wel aan te raden om hier pannenbeschermers voor te gebruiken. Deze leg je tussen de pannen in, zodat de pannen elkaar niet raken. Zo kun je bijvoorbeeld krassen voorkomen. Dit scheelt een hele hoop ruimte en daarnaast zijn de pannen ook goed beschermd.