Beste elektrische hapjespan. Onze top 5 in 2024

Een elektrische hapjespan is super makkelijk om gerechten warm te houden en uit te serveren op feestjes. Je kunt er niet alleen simpele gehaktballetjes in opwarmen maar ook hele gerechten in voorbereiden zoals paella, Indiase curries en nasi. Vanwege de grootte is het zeker bij bezoek handig omdat je grote volumes kan bereiden. Op deze pagina vind je de 5 beste elektrische hapjespannen waarbij we rekening houden met de verschillende soorten elektrische hapjespannen. Eet smakelijk!

Tip: Vind je het ook prima om het (inductie)fornuis te gebruiken? Bekijk dan onze beste hapjespannen

 

De beste elektrische hapjespan van 2024

De beste elektrische hapjespan is de Tristar Elektrische Hapjespan PZ-2964 van 40 centimeter. Met een vermogen van 1500 watt heb je meer dan genoeg power om verschillende gerechten te verwarmen én te bereiden. Het is een echte multifunctionele elektrische hapjespan, want je krijgt een handige vakverdeler erbij. Zo houd je het eten gescheiden van elkaar tijdens het warmhouden. Het sudderen verloopt met gelijkmatige warmte, net zo goed als een gewone pan. De antiaanbaklaag is goed en zorgt ervoor dat eten niet blijft plakken. De deksel is stevig en is gemaakt van glas zodat je het eten goed in de gaten kan houden. We vinden het jammer dat de thermometer geen graden celcius aanduidt maar stapsgewijs oploopt van 1 naar 5. Met de thermometer zagen wij wel dat de pan verwarmd kan worden tot 270 graden en daarmee meer dan warm genoeg kan worden. 

De hapjespan is goed schoon te maken, ook de glazen deksel. De handgrepen blijven koel. Er zijn eigenlijk weinig dingen die de Tristar PZ-2964 fout doet en is daarom één van de beste elektrische pannen die wij hebben getest. Wij raden deze elektrische hapjespan aan voor mensen die ‘gewoon’ een hapjespan nodig hebben. Hij doet weinig verkeerd en heeft een acceptabele prijs. Je kunt kiezen tussen een 30 cm en een 40 cm versie.

Beste elektrische hapjespan overzicht

Als je een hapjespan wilt kopen heb je best wel wat keuze. De meeste elektrische hapjespannen worden ook wel een partypan genoemd maar ze hebben meer functies dan alleen aan grote groepen eten serveren. De juiste pan vind je hieronder:

1. Tristar Elektrische Hapjespan PZ-2964 40 cm

Zoals gezegd vinden wij de Tristar PZ-2964 één van de betere met de beste kwaliteit. Als je een elektrische pan gaat kopen wil je over het algemeen 3 dingen. Een grote pan, die gemakkelijk opwarmt en goed schoon te maken is. Aan al deze aspecten voldoet deze traditionele hapjespan. Een nadeel is wel dat je de pan niet kan afnemen van het elektrische deel. Om het gemakkelijk schoon te maken kun je het beste een beetje sop in de pan gieten en de pan opwarmen. Vervolgens kun je de pan gemakkelijk uitpoetsen met een sponsje. Bij de meeste pannen zit het onderstel overigens vast aan de hapjespan. 

Daarnaast is het belangrijk om een hapjespan te kopen met een goede deksel. Wij vonden de deksel prettig in gebruik en de knop bleef lang koel genoeg. Volgens ons is het de beste keuze en de ideale pan voor feesten en partijen!

2. Tristar Elektrische Hapjespan PZ-9145 40 cm

De Tristar PZ-9145 is sterk vergelijkbaar met de PZ-2964. Toch zijn er een aantal verschillen die we willen benoemen. De hoogte is namelijk 2 centimeter hoger. Je kunt dus meer kwijt in deze hapjespan. Dus als je een hapjespan kopen wilt vanwege het opwarmen van eten, is dit een goede optie. Zeker ook omdat de maximale temperatuur minder hoog kan (wij meten 240 graden ongeveer). Hapjespannen hebben meerdere functies maar de functionaliteit van deze is vooral het opwarmen van voedsel. Daarvoor is deze pan geschikt. 

Verder zijn de overeenkomsten vrij gelijk. Je krijgt een trapsgewijze thermostaat en de pan heeft een vermogen van 1500 watt. Vooral door de hoogte is het een echte xxl hapjespan maar er is ook een versie met een diameter van 30 cm. Dan heb je toch iets meer ruimte in je keuken. De anti-aanbaklaag zorgt er goed voor dat het eten niet aanbakt. Deze elektrische hapjespan biedt vooral door de hoogte veel ruimte om eten op te warmen en dat is dus één van de grote voordelen. De deksel en het onderstel zijn verder redelijk gelijkwaardig. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat het vooral voor opwarmen is en minder om echt hapjes te bereiden. Is dat voldoende en zoek je vooral gemak van koken, dan is dit een goede keuze voor een elektrische hapjespan. 

3. Bestron elektrische Hapjespan 28,5 cm

De Bestron Elektrische hapjespan is onze keuze als je voor een relatief kleine hapjespan wil gaan. Er is overigens ook een Bestron Elektrische XXL Hapjespan te koop van 40 cm (en die is prima) maar de prestaties worden goed bij de 28,5 cm die wij aanraden. Waarom? Het heeft namelijk dezelfde watt en kan een temperatuur halen van 220 graden celcius. Dat is opzich niet zoveel maar omdat het vermogen op een relatief klein oppervlak wordt geconcentreerd, is er genoeg vermogen om echt gerechten te bereiden met gemak en precisie. De bijgeleverde glazen deksel maakt het dan compleet. 

Als je dus een niet al te grote elektrische pan wil kopen, is dit een goede keuze. Ook deze heeft een trapsgewijze thermometer met 5 stappen waarmee je de temperatuur kunt instellen. Dankzij de antiaanbaklaag blijft eten niet plakken (ook niet na veelvuldig gebruik) en de pan zorgt voor een gelijkmatige verwarming. 

Een echte aanrader voor de kleine(re) keukens en voor mensen die graag echt iets willen bereiden in deze elektrische hapjespan. 

Swiss Pro+ Multifunctional grill pan XXL SP-PP46

Goedkoopste bij:

bol.com (€49,95)

4. Swiss Pro+ Elektrische Hapjespan 46 cm

Een elektrische hapjespan is al niet klein maar deze hapjespan is een grote overtreffende trap! Met 46 centimeter is het de grootste die wij konden vinden (en nog van goede kwaliteit was). Door deze hapjespan aan te schaffen, weet je zeker dat je voldoende eten op tafel zet. Verder is deze hapjespan vrij standaard. Met een vermogen van 1500 watt en een maximale temperatuur van 250 graden celclius is het ideaal om eten op te warmen. De antiaanbaklaag doet goed zijn werk waardoor je voedsel niet aan de bodem blijft plakken. 

Daarnaast blijft de pan goed warm met de grote hoeveelheden eten. De deksel is gemaakt van glas en roestvrij staal. Je hoeft dus niet de deksel op te tillen om het eten te controleren. Dat maakt het eenvoudig in gebruik. Ook de handvatten zijn groot genoeg en eigenlijk niet anders dan anders. Het enige nadeel is ook zijn voordeel, het is een grote hapjespan. Als dat iets is wat je juist zoekt, is dit de juiste keuze.

5. Dessini Regina Elektrische Pan

Je hebt verschillende soorten elektrische pannen en als we kijken naar vorm is dit een bijzondere! De meeste pannen zijn rond maar deze zijn vierkant. Met een afmeting van 30 bij 30 centimeter is het ook relatief klein en door de vormgeving past het op veel tafels. De handvatten blijven goed koel en de glazen deksel biedt deze hapjespan een goede functionaliteit. Het heeft ook het vermogen om te kunnen bakken en braden. Waar je op moet letten is het toevoegen van voedsel, als dit koud is, daalt de temperatuur van de pan vrij vlug. Dat komt omdat de pan vrij licht is! 

Kies deze elektrische hapjespan vooral voor de vormgeving. Het is een goede pan maar als de vormgeving niet noodzakelijk is, kies dan een andere.

Dessini Regina elektrische pan

Goedkoopste bij:

bol.com (€29,99)

Een elektrische hapjespan

Een elektrische hapjespan is een veelzijdige keukenapparatuur waarmee je diverse gerechten kunt bereiden. Deze pan, voorzien van een elektrisch verwarmingselement, elimineert de noodzaak van een fornuis. Het heeft instelbare temperatuur controles, waardoor je nauwkeurige verhitting kunt regelen voor het braden, bakken of sudderen van voedsel. Met een anti-aanbaklaag vergemakkelijkt het koken en reinigen. Bovendien hebben sommige modellen extra functies, zoals een deksel voor stoomkoken. Elektrische hapjespannen zijn handig voor feestjes, familiebijeenkomsten of dagelijks gebruik, omdat ze efficiënt en draagbaar zijn. Ze vormen een moderne aanvulling op de keuken, die snel en gemakkelijk diverse gerechten kan bereiden.

 

Kenmerken van een goede elektrische hapjespan

Een hapjespan heeft verschillende kenmerken die het een veelzijdige en handige keukentool maken. Ten eerste heeft het doorgaans een brede, platte bodem voor gelijkmatige warmteverdeling. Vaak is de pan voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor koken en schoonmaken eenvoudiger worden. Verder heeft een hapjespan meestal hoge zijwanden om spatten te voorkomen en voldoende ruimte te bieden voor het braden, bakken of sudderen van voedsel. Elektrische hapjespannen hebben instelbare temperatuurcontroles, waardoor je de kooktemperatuur nauwkeurig kunt regelen. Sommige modellen hebben ook een glazen deksel voor eenvoudig monitoring en stoomkookfuncties. Deze kenmerken maken de hapjespan geschikt voor diverse kooktechnieken.

 

Voordelen van een elektrische hapjespan

Een elektrische hapjespan biedt verschillende voordelen:

 1. Veelzijdigheid: Deze pan is geschikt voor diverse kooktechnieken zoals bakken, braden, sudderen en stoven, waardoor je verschillende gerechten kunt bereiden.
 2. Temperatuurcontrole: Het elektrische verwarmingselement geeft nauwkeurige temperatuurregeling, waardoor je de kooktemperatuur eenvoudig kunt aanpassen aan het gerecht dat je bereidt.
 3. Portabiliteit: Omdat het geen fornuis nodig heeft, is het handig voor gebruik op verschillende locaties, zoals bij feestjes, picknicks of kamperen.
 4. Anti-aanbaklaag: De meeste elektrische hapjespannen zijn voorzien van een anti-aanbaklaag, wat koken vergemakkelijkt en het schoonmaken vereenvoudigt.
 5. Efficiëntie: Het elimineert de noodzaak van extra pannen of apparatuur, waardoor je efficiënter kunt koken en minder afwas hebt.
 6. Geschikt voor grote hoeveelheden: Door de ruime afmetingen is het ideaal voor het bereiden van gerechten voor grotere groepen of familiebijeenkomsten.

 

Nadelen van een elektrische hapjespan

Ondanks de voordelen hebben elektrische hapjespannen enkele nadelen in vergelijking met traditionele hapjespannen voor gebruik op een fornuis:

 1. Beperkte mobiliteit: Elektrische hapjespannen vereisen een stopcontact, wat de mobiliteit beperkt in vergelijking met traditionele pannen die op elk fornuis kunnen worden gebruikt.
 2. Langere opwarmtijd: Elektrische hapjespannen hebben vaak een langere opwarmtijd in vergelijking met directe warmtebronnen zoals gas of elektrische kookplaten.
 3. Minder controle over temperatuur: Sommige koks geven de voorkeur aan directe controle over de warmtebron, wat lastiger is bij elektrische hapjespannen waarbij de temperatuurregeling via een stekker verloopt.
 4. Gewicht en omvang: Elektrische hapjespannen kunnen zwaarder en omvangrijker zijn, wat opslag en hantering bemoeilijkt in vergelijking met traditionele pannen.
 5. Kwetsbaarder bij storingen: In geval van een stroomstoring of defect in het elektrische systeem kan een elektrische hapjespan niet worden gebruikt, terwijl een traditionele pan op een fornuis nog steeds bruikbaar is.
 6. Duurder in aanschaf: Elektrische hapjespannen zijn vaak duurder in aanschaf dan reguliere pannen die op een fornuis worden gebruikt.

Hoewel elektrische hapjespannen handig zijn, moeten deze nadelen in overweging worden genomen bij het kiezen tussen de twee opties. Het hangt af van persoonlijke voorkeuren en kookbehoeften.

Elektrische hapjespan met pizza

Tips bij het kopen van een elektrische hapjespan

Bij het kopen van een elektrische hapjespan zijn hier enkele tips om rekening mee te houden:

 1. Grootte en capaciteit: Overweeg de afmetingen van de pan en zorg ervoor dat deze groot genoeg is voor de hoeveelheid voedsel die je doorgaans bereidt. Denk aan de capaciteit in liters.
 2. Temperatuurregeling: Controleer of de elektrische hapjespan instelbare temperatuurcontroles heeft. Dit is vooral handig voor het nauwkeurig kunnen aanpassen van de warmte bij verschillende gerechten.
 3. Anti-aanbaklaag: Kies een pan met een hoogwaardige anti-aanbaklaag om koken te vergemakkelijken en schoonmaken te vereenvoudigen.
 4. Deksel: Controleer of de pan wordt geleverd met een goed passend deksel. Sommige modellen hebben een glazen deksel, waardoor je het kookproces kunt volgen zonder het deksel op te tillen.
 5. Vermogen: Let op het vermogen van de elektrische hapjespan, aangegeven in watt. Een hoger wattage kan snellere opwarming betekenen.
 6. Extra functies: Sommige pannen hebben extra functies zoals stoomkoken, warmhoudmodus of programmeerbare timers. Overweeg of deze functies nuttig zijn voor jouw kookbehoeften.
 7. Materiaal en bouwkwaliteit: Controleer de bouwkwaliteit en het materiaal van de pan. Roestvrijstalen of duurzame materialen zijn vaak een goede keuze voor langdurig gebruik.
 8. Makkelijk schoon te maken: Kies een model dat eenvoudig te reinigen is. Afneembare onderdelen en vaatwasmachinebestendigheid kunnen het onderhoud vereenvoudigen.
 9. Merk en reviews: Onderzoek verschillende merken en lees reviews van andere gebruikers om een idee te krijgen van de prestaties en duurzaamheid van het product.
 10. Prijs-kwaliteitverhouding: Vergelijk prijzen en overweeg de functies in relatie tot de prijs om een goede prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Door deze overwegingen in acht te nemen, kun je een elektrische hapjespan kiezen die past bij jouw kookbehoeften en voorkeuren.

 

Tips voor onderhoud van een elektrische hapjespan

Het onderhouden en schoonmaken van een elektrische hapjespan is essentieel voor een langere levensduur en optimaal kookplezier. Hier zijn enkele tips:

 1. Lees de handleiding: Begin altijd met het lezen van de handleiding van de elektrische hapjespan. Hierin vind je specifieke instructies van de fabrikant voor schoonmaak en onderhoud.
 2. Laat de pan afkoelen: Laat de hapjespan altijd volledig afkoelen voordat je begint met schoonmaken. Dit voorkomt schade aan de pan en vermindert het risico op brandwonden.
 3. Verwijder de stekker: Zorg ervoor dat de pan niet is aangesloten op het stopcontact tijdens het schoonmaken om elektrische schokken te voorkomen.
 4. Afneembare onderdelen: Controleer of er afneembare onderdelen zijn die veilig in de vaatwasser kunnen worden gereinigd. Dit maakt het schoonmaakproces eenvoudiger.
 5. Anti-aanbaklaag: Gebruik bij voorkeur houten of siliconen keukengerei om krassen op de anti-aanbaklaag te voorkomen. Harde schuursponsjes kunnen de coating beschadigen.
 6. Handafwas: Als de pan niet vaatwasserbestendig is, was deze dan met de hand in warm zeepsop. Vermijd schuurmiddelen die de anti-aanbaklaag kunnen beschadigen.
 7. Hardnekkige vlekken: Voor hardnekkige vlekken of aangebrand voedsel, week de pan dan in warm water en afwasmiddel voordat je gaat schrobben. Gebruik een zachte spons om krassen te voorkomen.
 8. Exterieur reinigen: Veeg het externe oppervlak van de pan af met een vochtige doek. Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen om krassen te voorkomen.
 9. Bewaar de pan op de juiste manier: Stapel geen andere pannen op de elektrische hapjespan om krassen en beschadigingen te voorkomen.
 10. Controleer de snoeren: Periodiek controleer de staat van het snoer en vermijd het opvouwen of knikken om schade te voorkomen.

Door regelmatig en zorgvuldig schoon te maken en de pan goed te onderhouden, kun je ervoor zorgen dat je elektrische hapjespan in optimale staat blijft en langdurig betrouwbaar presteert.

 

Conclusie

Een elektrische hapjespan biedt veelzijdigheid en gemak bij het bereiden en serveren van diverse gerechten. De Tristar Elektrische Hapjespan PZ-2964 van 40 centimeter wordt benoemd als de beste keuze voor 2024, met zijn krachtige 1500 watt vermogen, handige vakverdeler, gelijkmatige warmteverdeling en goede anti-aanbaklaag. Het model scoort hoog op gebruiksgemak en efficiëntie, met slechts beperkte kritiek op de thermometer en het ontbreken van een afneembaar elektrisch deel.

Bij het kopen van een elektrische hapjespan is het belangrijk om te letten op grootte, temperatuurregeling, anti-aanbaklaag en extra functies. Merk, reviews en prijs-kwaliteitverhouding spelen ook een rol bij het maken van een weloverwogen keuze.

Voor onderhoud is het essentieel om de handleiding te volgen, de pan goed af te laten koelen voor het schoonmaken, afneembare onderdelen indien mogelijk in de vaatwasser te reinigen en voorzichtig te zijn met keukengerei om de anti-aanbaklaag te behouden. Door regelmatig onderhoud blijft de elektrische hapjespan in optimale conditie en biedt hij betrouwbare prestaties.

Tip van PanKopen

Wil je nog meer interessante hapjespannen bekijken? Lees dan verder op de beste hapjespan.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Pan Kopen
Logo
Shopping cart