Beste rvs pannenset. Onze top 5 in 2024

Ben jij op zoek naar de beste rvs pannenset voor in jouw keuken? Dan ben je hier zeker goed! Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste rvs pannenset, zodat je hier niet meer naar hoeft te zoeken. De beste rvs pannensets hebben wij hier voor je op een rijtje gezet, zodat ze makkelijk te vinden zijn. Dit is toch ideaal? 

 

Beste rvs pannenset van 2024

Onyx cookware™ rvs Pannenset 5 Delig

Laten we maar direct met de deur in huis vallen. Naar onze ervaring is de Onyx cookware™ rvs Pannenset 5 Delig de beste pannenset rvs. Uiteraard bestaat deze set uit rvs pannen. Ze zijn dus gemaakt van roestvrij staal, waardoor ze een geruime tijd meegaan. Daarnaast is de set volledig PFAS vrij, waardoor je zeker weet dat ze goed voor je gezondheid zijn. 

Doordat er 5 verschillende rvs pannen in de set zitten, hoef je geen extra pannen bij te kopen. De roestvrijstalen pannen verdelen de warmte ideaal, waardoor alles op een gelijkmatige manier warm wordt. Dit is ideaal voor het koken. Het zijn zeer hoogwaardige pannen die van de beste kwaliteit zijn gemaakt. 

Overzicht beste rvs pannenset

1. Onyx cookware™ rvs Pannenset 5 Delig

Zoals hierboven al even genoemd vinden wij de Onyx cookware™ rvs Pannenset 5 Delig de beste pannenset van rvs. De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, waardoor hij ook geschikt voor inductie is. Dit is ideaal als je op verschillende warmtebronnen wilt koken of als je gewoon graag wilt dat je de 5-delige set eventueel mee kunt nemen als dit nodig is. 

Deze pannen zijn vaatwasserbestendig, waardoor de rvs pannen niet hoeft af te wassen. De set bestaat uit 5 pannen: drie kookpannen 20, 24 en 28 cm en twee koekenpannen van 24 en 28 cm. Zo heb je alle pannen in één keer in huis. De warmteverdeling in deze pannen is ideaal, waardoor je op een fijne manier kunt koken.

De set heeft een hybride anti-aanbaklaag. Dit is dus zeker gezond, omdat er geen PFAS in aanwezig zijn. De deksels zitten niet bij in de set, maar kun je apart bij kopen. De glazen deksels sluiten ideaal aan op de pannen. 

Pluspunten

Minpunten

Onyx cookware™ rvs Pannenset 5 Delig

Eigenschappen

Actuele prijzen

2. Zwilling Simplify 5 Delige Pannenset

De Zwilling Simplify 5 Delige Pannenset is een andere zeer goede pannenset rvs. De rvs pannen hebben een zeef in hun deksel, waardoor ze op een makkelijke manier te gebruiken zijn. Uit onze ervaring blijkt dat rvs niet al te zwaar is, waardoor je de pan makkelijk ook als zweef kunt gebruiken. Dit is ideaal voor veel mensen. De pannenset van rvs is bedoeld om je van gemak te voorzien. Alle deksels zitten al bij de set. 

Het is één van de beste rvs pannensets van 2023, doordat de pannen voor alle warmtebronnen zijn bedoeld. Hierdoor merk je direct gelijkmatige warmteverdeling en voorkomt dit dat er delen in de pan sneller warm worden dan andere delen. Tijdens het koken hoef je dus niet bang te zijn dat de pannen niet goed warm worden. Het duurzame roestvrij staal zorgt ervoor dat de pannen goed warm worden en blijven. 

Het is een fraaie set die ook te gebruiken is voor inductie. Rvs pannen hebben fijne handvatten, waardoor je ze makkelijk op kunt tillen. Ze kunnen ook prima in de vaatwasser, waardoor je bijvoorbeeld de rvs koekenpannen niet hoeft af te wassen. De volgende pannen zitten in deze set: drie kookpannen van 16, 20 en 24 cm, een braadpan van 20 cm en een steelpan van 16 cm.

Pluspunten

Minpunten

Zwilling Simplify 66870-005-0 Pannenset

Eigenschappen

Actuele prijzen

3. Smile rvs pannenset 7 Delig

De Smile rvs pannenset 7 Delig is een andere zeer goede pannenset voor inductie, maar ook voor elke andere warmtebron. Deze rvs pannen kunnen namelijk overal op gebruikt worden. Dit komt door de duurzaamheid en het feit dat ze van roestvrij staal zijn gemaakt. De pannen geschikt voor inductie? Zeker weten! Daar hoef je dus niet achteraan als je deze pannenset in de kast hebt staan.

Dit is een set van Bol.com die 5 verschillende pannen bevat. De set bevat de volgende pannen: sauspan, 3 kookpannen en 1 kookpot. Ze zijn allemaal gemaakt van rvs en je krijgt er glazen deksels bij. Deze zijn ideaal om te gebruiken, omdat je er goed mee af kunt gieten. We hebben gemerkt dat ze ook makkelijk schoon te maken zijn. 

De pannenset is geschikt voor de vaatwasser, dus je hoeft niet met de hand af te wassen. Door de dikke bodem hebben we gemaakt dat de warmtegeleiding van de pan ideaal is, waardoor de pan erg makkelijk zijn werk doet. Ze hebben geen anti-aanbaklaag, dus dit is wel iets wat handig is om op te letten. 

Pluspunten

Minpunten

Smile - 7-delige Pannenset

Eigenschappen

Actuele prijzen

4. BK Q-linair Master Glas rvs pannenset 4 Delig

De BK Q-linair Master Glas rvs pannenset 4 Delig is een andere pannenset rvs die ideaal in zijn gebruik is. Je kunt de pannen bestellen in een set van 4 of 5. Omdat ze uiteraard weer gemaakt zijn van roestvrij staal, is de levensduur behoorlijk lang. Daarnaast gaan deze pannen niet roesten. Dat is een erg groot voordeel. Wij hebben gemerkt dat deze pannen erg makkelijk te reinigen zijn. Zelfs de randjes bij de handgrepen waren makkelijk schoon te krijgen. 

Het voordeel van de grepen van deze pan is het feit dat ze goede houvast geven. De grepen hebben namelijk een ideale vorm voor je hand. Deze set is geschikt voor alle warmtebronnen, hij is dus inclusief inductie. De rvs pannen hebben antikleeflaag, maar ze hebben wel een vergrendelbare deksel. De deksel kun je vast draaien, zodat je zeker weet dat hij vast blijft zitten. 

Je kunt met deze pannen ideaal koken, want de set bestaat uit 3 kookpannen van 16,18 en 20 cm. Daarnaast krijg je nog een steelpan van 16 cm. Je krijgt in totaal dus vier pannen die roestvrije materialen hebben. Je haalt met deze pannen dus zeker kwaliteit in huis. 

Pluspunten

Minpunten

BK Q-linair Master Glas rvs pannenset 4 Delig

Eigenschappen

Actuele prijzen

5. BK Control rvs pannenset 5 Delig

Andere goede pannen van Bol.com zijn de BK pannen. Deze BK Control rvs pannenset 5 Delig is geschikt voor alle warmtebronnen. Op die manier weet je zeker dat de roestvrij staal pannen ideaal zijn voor jouw keuken. De set is ook voor inductie en dit is voor een hele hoop mensen erg belangrijk. De pannen van roestvrij staal moeten namelijk wel juist gebruikt worden. 

De set bestaat uit vijf verschillende pannen. Zo zitten er rvs kookpannen, een koekenpan en een steelpan in. Ze zijn daarnaast ook voor de oven geschikt. De warme is ideaal te verdelen in deze pannen. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Dit is ideaal om de deksel op te tillen tijdens het koken en nog steeds de warmte goed te behouden. De pannen mogen daarnaast ook in de vaatwasser. 

De bijpassende glazen deksels zorgen ervoor dat de pannen ideaal afgesloten kunnen worden. De pannen zijn gemaakt van rvs en de sets hebben ook ideale grepen. Doordat deze pannen geschikt voor alle warmtebronnen zijn, kun je ze ook voor inductie gebruiken. 

Pluspunten

Minpunten

BK Control rvs pannenset 5 Delig

Eigenschappen

Actuele prijzen

Wat is een rvs pannenset?

Een keramische pannenset is natuurlijk heel wat anders dan bijvoorbeeld een Sola rvs pannenset. Daarom is het goed om te kijken wat een rvs pannenset precies inhoudt. De sets die alleen rvs pannen bevatten zijn sets met roestvrijstalen pannen. Deze pannen kunnen dus zo goed als geen roestvorming hebben. 

Waar je tijdens het kookproces soms bang moet zijn voor een roest pan, hoeft dat bij dit soort pannen niet. Daarnaast zijn deze pannen bestand tegen hoge temperaturen. Ze blijven tijdens het koken ook altijd goed op temperatuur. Waar je lang moet wachten bij een andere soort pan voordat ze warm worden, is dit bij rvs meestal niet zo. 

 

Voordelen van een rvs pannenset

Er zitten verschillende voordelen aan het feit als je een rvs pannenset gaat kopen. Hieronder hebben we enkele voordelen voor je op een rijtje gezet voor een wmf pannenset of een ander soort rvs pannenset dit je wilt hebben:

 • Rvs pannen zijn bestand tegen hoge temperaturen, waardoor je ze hiervoor kunt gebruiken
 • Als je de techniek juist hebt, hoef je voor rvs pannen geen anti-aanbaklaag te hebben
 • Als je een set koopt bespaar je een hele hoop geld, doordat je pannen niet los hoeft te kopen
 • Deze pannen zijn vaak allemaal vaatwasserbestendig en halogeen 

Aan het einde van de rit hebben deze pannen een hele hoop voordelen. Het is dus zeker goed om een rvs pannenset te overwegen. 

 

Nadelen van een rvs pannenset

Waar er veel voordelen zijn, zijn er vaak ook wel enkele nadelen te vinden. Als je een wmf function 4 pannenset wilt kopen of Onyx Cookware set, het maakt niet uit. Rvs kan altijd enkele nadelen hebben. Hieronder hebben we wat nadelen van een rvs pannenset kopen voor je klaar neergezet:

 • Rvs pannen hebben wat oefening nodig, doordat je een bepaalde techniek nodig hebt. De pannen zijn voorzien van deze techniek, zodat je geen anti-aanbaklaag nodig hebt. Zeker als je gaat bakken in plaats van koken.
 • Rvs pannen worden door vele mensen soms als zwaar gezien

Uiteraard kan het zijn dat je pannen hebt die voorzien van een antiaanbaklaag zijn, dan hoeven deze nadelen niet te gelden. Dit ligt per persoon verschillend. 

 

Tips bij het kopen van een rvs pannen

Om de beste prijs en een goede rvs pannenset te kunnen vinden, hebben wij de beste tips voor je op een rijtje gezet. Op die manier kun jij de beste rvs pannen kopen, zonder hier een hele tijd naar te hoeven zoeken. De tips bij het kopen van een rvs pan zijn altijd goed om erbij te houden: 

 1. Bekijk altijd de maten die de pannen hebben. Elke pannenset, met verschillende pannen er in, heeft verschillende maten. Hij bestaat uit verschillende pannen, dus het is goed om te kijken welke pannen je nodig hebt
 2. Bekijk altijd de rvs pannen op verschillende websites. Op die manier kun je een hoop geld besparen. De ene website vraagt namelijk meer voor de pannen dan de andere website. Het is dus zeker goed om hier rekening mee te houden
 3. Bekijk altijd goed of de rvs pannen voor elke warmtebron geschikt zijn. Anders koop je misschien pannen die niet bij jouw soort warmtebron passen. Het is dus altijd goed om in de instructies van de pannen goed te kijken waar je ze voor kunt gebruiken
 4. Bekijk altijd of er nog extra producten bij de pannenset in zitten. Soms heb je meerdere dingen nodig en een andere keer niet. Als dit dan al in de set zit, hoef je dit niet meer apart te kopen. Dit scheelt je aan het einde van de rit een hoop geld

Door gebruik te maken van deze tips, wordt het veel makkelijker om een goede rvs pannenset te vinden. Dit scheelt namelijk een hoop zoekwerk. 

 

Een rvs pannenset onderhouden

Het is van groot belang dat je een pannenset rvs wel op een goede manier onderhoudt. Op die manier zorg je ervoor dat de pannen het langste mee gaan. Daarom is het goed om te kijken naar de beste manieren van onderhoud. We hebben de beste tips voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet wat je moet doen:

 • Kijk altijd uit met rvs pannen dat ze niet te heet worden. Dit zorgt ervoor dat de pannen kunnen verkleuren en je ze niet meer goed kunt gebruiken. Kijk daarom altijd goed uit met hoe hoog je kookt
 • Zorg ervoor dat je de pannen goed schoonmaakt na gebruik, maar ook goed afdroogt. Op die manier kun je voorkomen dat de pannen op den duur hun kracht verliezen
 • Gebruik geen schurende materialen zoals een schuurspons in de pan. Dit zorgt er namelijk voor dat de pan allerlei verschillende krassen krijgt. Dit is zonde van de rvs pan
 • Haal eten altijd uit de pan. Als je dit erin laat liggen kan dit voor verkleuring zorgen. Voorkom dit door het eten direct te gebruiken

Bekijk altijd goed welke mogelijkheden je hebt en bescherm je pannen waar nodig. Op die manier kun je de levensduur van de pannen aanzienlijk verlengen. 

 

De beste pannenset met rvs 18/8 of 18/10?

Pannensets van rvs hebben soms een materiaalaanduiding van 18/8 of 18/10. Bij 18/8 gaat het om 18% chroom en 8% nikkel. Bij 18/10 gaat het om 18% chroom en 10% nikkel. Beide opties zijn vrij goed om te koken. De beste pannenset is volgens ons Onyx cookware™ rvs Pannenset 5 Delig en deze bestaat uit 18/10. Het hogere nikkelgehalte zorgt ervoor dat het rvs materiaal zeker niet gaat roesten!

 

Conclusie

De Onyx Cookware™ rvs Pannenset 5 Delig, benoemd als de beste van 2023, overtreft met duurzaamheid, gezond koken, en geschiktheid voor diverse warmtebronnen.

De Zwilling Simplify 5 Delige Pannenset valt op door gebruiksgemak en veelzijdigheid.

De Smile rvs pannenset 7 Delig biedt een uitgebreide set met hoogwaardige pannen.

De BK Q-linair Master Glas rvs pannenset 4 Delig imponeert met handig ontwerp en goede warmtegeleiding.

Ook geschikt voor inductie is de BK Control rvs pannenset 5 Delig, met ideale warmteverdeling en praktische glazen deksels.

Deze pannensets combineren kwaliteit, gebruiksgemak, en veelzijdigheid voor een optimale kookervaring.

Tip van PanKopen

Wil je nog meer interessante pannen bekijken? Lees dan verder op de beste pannenset