Beste hapjespan. Onze top 5 in 2024

Een goede hapjespan is een must-have in de keuken. Je kunt veel verschillende gerechten bereiden in een hapjespan en het past telkens beter bij de ‘Nederlandse’ manier van koken in één grote hapjespan. Een hapjespan is eigenlijk een hybride pan, een samenvoeging tussen verschillende soorten pannen. Het heeft het bakoppervlakte van een koekenpan maar de hoogte van een wokpan en lijkt daarmee op een grote, brede sauteerpan. Omdat hapjespannen populair zijn, is er meer dan genoeg keuze en op deze pagina vind je onze top 5 beste hapjespannen.

De beste hapjespan van 2024

De Onyx Cookware Hybride Hapjespan is de beste hapjespan die wij hebben getest. Deze hapjespan is gemaakt van rvs staal en heeft een hybride anti-aanbaklaag. De hybride laag is PFAS vrij en zorgt ervoor dat eten niet aanbakt maar ook dat bijvoorbeeld vlees een goede korst krijgt. Deze nieuwe technologie is gebruiksvriendelijk, vergt geen speciaal onderhoud en geeft uitstekende bakresultaten. Het handvat is gelast op de hapjespan waardoor je een glad kookoppervlak hebt, zonder onderbrekingen van rivets (dat knopje). 

De hapjespan is verkrijgbaar in 24 cm, 28 cm en 32 cm en heeft twee handgrepen. Er is ook een 26 cm versie en de heeft een steel in plaats van 2 handgrepen. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie en de oven. Je moet deze hapjespan kopen als je op zoek bent naar gemak en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Hoe wij producten testen 

Bij Pankopen.nl testen wij al sinds 2017 allerlei pannen. We testen pannen grondig op warmtegeleiding, duurzaamheid, veelzijdigheid en onderhoud. We zorgen ervoor dat de aanbevolen pannen uitblinken in gelijkmatige warmteverdeling, hoogwaardige materialen, geschiktheid voor verschillende warmtebronnen en gemakkelijk onderhoud. Zo garanderen we dat onze lezers de beste keuzes maken voor hun keukenbehoeften. Hier lees je meer.

Beste hapjespan overzicht

Wij vinden de Onyx Cookware hapjespan de beste pan, maar er zijn ook andere goede hapjespannen die wij jou niet willen ontzeggen. Elke persoon is anders en dus kunnen er andere eisen zijn. Hieronder vind je de top 5 beste hapjespannen. Wij hebben van alle pannen de 28 cm versie geselecteerd (en daar zie je ook de prijs van). Dit is de meest gangbare maat maar er zijn van elke hapjespan ook kleinere en/of grotere te koop en soms zelfs een aparte versie met een steel in plaats van een handgreep. Kijk daarom goed rond om te bepalen wat bij jouw keuken eisen past! 

1. Onyx Cookware Hybride Antiaanbak Hapjespan 28 cm

Zoals gezegd staat de Onyx Cookware Hapjespan bij ons op nummer 1. Dat komt vooral door de PFAS-vrije antiaanbaklaag waarin roestvrijstalen honingraat is gegraveerd. Hierdoor is het zelfs mogelijk om metalen keukengerei in de pan te gebruiken! Dat is erg bijzonder en in de praktijk blijkt dit goed te werken. De warmteverdeling is erg goed en is te danken aan de 3-ply technologie. Hierbij loopt de aluminium kern volledig door tot de rand. Hierdoor warmt de hapjespan overal op (en niet alleen op de bodem). Dat maakt het ideaal om wat langere tijd te sudderen, bijvoorbeeld met een glazen deksel (los verkrijgbaar). Wij raden aan om deze erbij te kopen, deze mag niet ontbreken! 

De inhoud is ongeveer 5 liter bij een diameter van 28 cm. Dat is meer dan voldoende om veel gerechten te bereiden die wat meer volume hebben. Als je voor 3 of meer personen kookt, is dat ook de juiste maat. Voor 2 of minder is een diameter van 24 cm voldoende in jouw keuken. Wij zijn zeer overtuigd van deze hapjespan en raden deze aan voor mensen die op zoek zijn naar veel gemak en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Pluspunten

Minpunten

Onyx Cookware Hapjespan in de oven

Eigenschappen

Actuele prijzen

2. Le Creuset Les Forgees Provencaals Hapjespan

De Le Creuset Les Forgees Provencaals Hapjespan met deksel is de beste die wij hebben getest maar heeft een vrij fors prijskaartje. Het is gemaakt van aluminium met een antiaanbaklaag volledig vrij van PFAS. De deksel van deze pan is gemaakt van rvs met glas en voelt stevig aan. Deze versie met deksel heeft handgrepen maar er is ook een versie met steel maar dan zonder deksel (beide PFAS vrije pannen). De 28 cm is geschikt voor 3 personen of meer met 5,4 liter en de 24 cm voor 2 of 1 persoon. Vanwege de aluminium body warmt de pan snel en gelijkmatig op en door deze pannen met anti-aanbaklaag is er weinig boter of olie nodig. 

Deze hapjespan is geschikt voor inductie en alle andere warmtebronnen en mag ook in de oven. Dat maakt deze hapjespan van alle markten thuis. De anti aanbak eigenschappen zijn goed en de coating zal niet snel krassen achterlaten. Wij vinden dat de warmte beter wordt vastgehouden dan de Onyx, maar daar betaal je wel een hogere prijs voor. Wij raden deze hapjespan vooral aan voor mensen die absoluut de beste hapjespan willen kopen en dat de prijs minder van belang is.

Pluspunten

Minpunten

Le Creuset - Les Forgees - Provencaalse Hapjespan

Eigenschappen

Actuele prijzen

3. BK Easy Induction Ceramic Hapjespan

Deze BK is een echte inductie hapjespan. Dat komt omdat de aluminium bodem is versterkt met staal zodat de magneten van de inductieplaat goed verbinding kunnen maken. Deze keramische hapjespan met deksel met keramische coating is volledig PFAS vrij. Er is alleen een versie met steel en die ligt goed in de hand en voelt stevig aan. Het handvat is gemaakt van bakeliet en mag daarom tot 160 graden Celsius in de oven (en niet warmer). Door het gebruik van de steel in plaats van handgrepen, heeft deze BK hapjespan veel weg van een wokpan maar dan met een vlakke grote bodem. Over grootte gesproken… het is een hapjespan met een diameter van 24 of 28 centimeter. 

Eén steel heeft heeft ook nadelen. Als de pan vol zit, dan is het zwaar om met één hand op te tillen. Wij raden dan aan om een ovenwant eronder te stoppen. Verder is het een veelzijdige pan en heeft het, net als alle hapjespannen, een groot bakoppervlakte. Door het gebruik van een keramische anti-aanbaklaag heb je maar weinig olie of boter nodig en is de pan geschikt voor de vaatwasser. Wij raden deze hapjespan aan voor mensen die bijvoorbeeld hun wokpan willen vervangen of met de 28 cm toch een iets kleiner maatje willen. 28 cm heeft hier namelijk een capaciteit van 4,6 liter.

Pluspunten

Minpunten

BK Easy Induction Ceramic hapjespan met deksel Ø

Eigenschappen

Actuele prijzen

4. DeBuyer Mineral B Element Hapjespan

Laten we eerlijk zijn, een hapjespan zoals deze van DeBuyer is niet voor iedereen geschikt. Dat komt omdat deze is gemaakt van staal. Het is dus geen hapjespan met anti-aanbaklaag. Deze hapjespan wordt geleverd zonder coating en die moet je zelf ontwikkelen door vaak in te oliën en regelmatig te gebruiken. Heb je dat trucje eenmaal door dan is dit één van de beste PFAS-vrije hapjespannen. En dan nu over op de goede kwaliteiten, want die zijn er zeker! Een hapjespan van staal kan op zeer hoge temperaturen bakken. Hierdoor is deze uitermate geschikt voor het aanbraden, afdichten en grillen van vlees en kip. Het staal loopt in één keer door op de randen waardoor de pan overal goed heet kan worden (pas op het het handvat). Omdat ingrediënten snel ‘afgedicht’ worden door de hoge temperatuur, blijven vitaminen, mineralen en smaken goed in het voedsel bewaard.

En wist je dat staal in principe onverwoestbaar is? Menig pan op deze pagina zal je toch ooit een keer moeten vervangen. Een stalen DeBuyer niet (bij goed onderhoud natuurlijk)!  Een DeBuyer hapjespan mag niet ontbreken in deze lijst om deze reden. Wij raden deze PFAS-vrije hapjespan aan voor mensen die wat ervaring hebben met koken en bereid zijn om een stapje verder te gaan met het experimenteren met nieuwe bakmaterialen. Eenmaal gewend aan stalen pannen, wil je nooit meer iets anders!

Pluspunten

Minpunten

DeBuyer Mineral B Element Hapjespan

Eigenschappen

Actuele prijzen

5. Tefal Renew Black Keramische Hapjespan

Een hapjespan is niet goedkoop en tot nu toe was de minimale prijs ongeveer 65 euro. Deze Tefal Renew On Keramische hapjespan is de beste hapjespan onder de 40 euro en dus onze budget keuze. Deze Tefal hapjespan is vrij licht en dat is mede te danken aan de enige maat. Er is alleen een hapjespan 24 cm beschikbaar. Door de relatief dunne wand heeft deze hapjespan toch voldoende inhoud met zo’n 4,8 liter. Toch voldoende voor 3 a 4 personen. Deze keramische hapjespan is gemaakt voor alle warmtebronnen inclusief inductie. Je krijgt er tevens een deksel 24 cm bij.

Dat deze hapjespan goed geprijsd is, is één van de grote voordelen. Hier staat wel wat tegenover. Gebruik geen harde voorwerpen in de pan (zoals metalen vorken) en was de pan met handwas af en laat de pan rustig opwarmen en afkoelen. Dit zijn overigens standaard adviezen maar zeker bij een budget hapjespan achten wij dit erg belangrijk om de levensduur te ‘verlengen’. Dus… Ben je op zoek naar de beste hapjespan voor in jouw keuken maar wil je zeker niet te veel betalen, dan is deze optie zeker het overwegen waard! 

Pluspunten

Minpunten

Tefal Renew Black Keramische Hapjespan

Eigenschappen

Actuele prijzen

Een hapjespan

Een hapjespan is een veelzijdige kookpan met een brede, platte bodem en lage zijwanden, ontworpen voor het bereiden van diverse hapjes en gerechten. Deze pan is ideaal voor het snel aanbraden, bakken en roerbakken van kleine porties voedsel zoals groenten, vlees of vis. Door de ruime bodem is er voldoende oppervlakte om ingrediënten gelijkmatig te garen, terwijl de lage zijkanten het eenvoudig maken om voedsel om te scheppen. De hapjespan is doorgaans voorzien van een anti-aanbaklaag voor gemakkelijke reiniging en wordt vaak gebruikt voor het serveren van tapas, kleine hapjes of bijgerechten tijdens gezellige bijeenkomsten en feestjes.

 

Verschillende soorten hapjespannen

Er zijn verschillende soorten hapjespannen en dat komt vooral omdat het eigenlijk niet echt duidelijk is wat precies een hapjespan is. Het heeft de hoogte van een wokpan of sauteerpan, het bakoppervlakte van een koekenpan en de rechtopstaande wanden van een sauteerpan. Omdat het niet precies duidelijk is, ontstaan er verschillende soorten hapjespannen:

 • Met handgrepen: vooral handig als je de pan op tafel wil zetten en dat is waar een hapjespan ooit voor was bedoeld; hapjes op tafel zetten!
 • Met steel (handvat): hiermee wordt het al eerder een wokpan. De rechtopstaande wanden maken het echter niet gemakkelijk om de ‘wok toss’ toe te passen (het flippen van eten door met de pan te schudden). 
 • Met of zonder deksel: niet alle hapjespannen beschikken over een deksel. Dat is bij veel gerechten ook niet noodzakelijk! 

Daarnaast is er ook nog materiaalgebruik. De meeste hapjespannen beschikken over een keramische antiaanbaklaag (die vrij is van PFAS) maar er zijn wat uitzonderingen zoals het gebruik van staal of rvs.

Welke hapjespan moet jij kopen? Kijk vooral wat je ermee wil maken. Is het als een soort van vervanging van een wokpan, dan is met een steel veel fijner. Gaat het meer richting een braadpan, dan is met 2 handgrepen de betere optie. Een deksel vinden wij persoonlijk een leuke bijkomstigheid maar niet een must. Bovendien kun je een deksel altijd achteraf nog kopen. Er zijn genoeg universele deksels te koop! Ook voor de beste hapjespannen van 2024 op deze pagina.  

 

Kenmerken van een goede hapjespan

Een goede hapjespan is essentieel in de keuken en past perfect bij de veelzijdige ‘Nederlandse’ kookstijl. Deze hybride pan combineert het bakoppervlak van een koekenpan met de hoogte van een wok en de brede vorm van een sauteerpan. In onze zoektocht naar de beste hapjespan hebben we de Onyx Cookware Hybride Hapjespan als nummer 1 gekozen. Hier zijn vijf kenmerken waarop we hebben gelet bij het selecteren van de beste hapjespannen voor 2024:

 1. Anti-aanbaklaag met nieuwe technologie: De Onyx Cookware Hybride Hapjespan heeft een PFAS-vrije hybride anti-aanbaklaag, waardoor voedsel niet blijft plakken en een perfecte korst ontstaat. Deze technologie maakt het gebruik van metalen keukengerei mogelijk zonder schade.
 2. Duurzaamheid en onderhoudsgemak: Gemaakt van roestvrij staal, biedt de hapjespan uitstekende duurzaamheid en vereist minimaal onderhoud. Het gelaste handvat zorgt voor een glad kookoppervlak zonder onderbrekingen.
 3. Verschillende formaten en handgrepen: Beschikbaar in diverse maten (24 cm, 28 cm, 32 cm) en met twee handgrepen, biedt de Onyx Cookware hapjespan flexibiliteit en geschiktheid voor verschillende keukens en warmtebronnen, inclusief inductie en de oven.
 4. Prijs-kwaliteitverhouding: De hapjespan van Onyx Cookware biedt uitstekende bakresultaten en gebruiksgemak tegen een redelijke prijs, waardoor het een goede investering is voor elke keuken.
 5. Alternatieve keuzes voor verschillende behoeften: Hoewel de Onyx Cookware onze topkeuze is, hebben we ook andere opties beoordeeld, waaronder de hoogwaardige Le Creuset Les Forgees Provencaals Hapjespan, de inductie geschikte BK Easy Induction Ceramic Hapjespan, de stalen DeBuyer Mineral B Element Hapjespan voor gevorderde koks, en de betaalbare Tefal Renew Black Keramische Hapjespan als budgetoptie.

Voor elke kookliefhebber biedt onze top 5 hapjespannen van 2024 verschillende opties om aan specifieke behoeften en voorkeuren te voldoen. Ontdek de veelzijdigheid van deze pannen en geniet van moeiteloos koken en serveren met de beste hapjespan voor jouw keuken.

 

Voordelen van een hapjespan

Een goed uitgeruste keuken vereist de juiste pannen, en de hapjespan is een ware alleskunner die zijn plaats opeist in het culinaire repertoire. Met zijn unieke combinatie van een breed bakoppervlak, lage zijwanden en veelzijdigheid biedt de hapjespan een elegant antwoord op de dynamiek van de hedendaagse keuken. Laten we deze multifunctionele pan vergelijken met zijn tegenhangers – de koekenpan, wokpan en sauteerpan – en ontdekken waarom de hapjespan de ideale keuze is voor elke thuiskok. Van gelijkmatige warmteverdeling tot praktisch serveren op tafel, duik in de wereld van de hapjespan en verrijk je kookervaring.

Algemene voordelen:

 1. Veelzijdigheid: Een hapjespan biedt veelzijdigheid door het brede bakoppervlak en de lage zijwanden. Hierdoor is het geschikt voor diverse kooktechnieken, zoals bakken, braden, roerbakken en sudderen.
 2. Geschikt voor diverse gerechten: De hapjespan is ideaal voor het bereiden van verschillende gerechten, van kleine hapjes tot grotere eenpansmaaltijden. Het is een hybride pan die de eigenschappen van een koekenpan, wokpan en sauteerpan combineert.
 3. Makkelijk omscheppen: Dankzij de lage zijwanden van de hapjespan is het eenvoudig om voedsel gemakkelijk om te scheppen. Dit is handig bij roerbakken en sauteren.
 4. Geschikt voor tafelgebruik: Hapjespannen zijn ontworpen om gerechten direct van fornuis naar tafel te brengen, waardoor het een stijlvolle en praktische keuze is voor gezellige diners en feestjes.
 5. Gelijkmatige warmteverdeling: De hapjespannen, zoals de Onyx Cookware Hybride Hapjespan, bieden vaak een gelijkmatige warmteverdeling over het gehele oppervlak, wat zorgt voor consistente kook resultaten.

Voordelen tegenover koekenpan:

 1. Diepere zijwanden: In tegenstelling tot een koekenpan heeft een hapjespan diepere zijwanden, wat het gemakkelijker maakt om gerechten met meer volume te bereiden.
 2. Meer capaciteit: Hapjespannen hebben over het algemeen een grotere capaciteit dan koekenpannen, waardoor ze geschikt zijn voor het bereiden van maaltijden voor meerdere personen.

Voordelen tegenover wokpan:

 1. Breder bakoppervlak: Terwijl een wokpan vaak een ronde bodem heeft, biedt een hapjespan een breder, plat bakoppervlak, waardoor het gemakkelijker is om ingrediënten gelijkmatig te verdelen.
 2. Geschikt voor sauteren: Anders dan een wokpan, is een hapjespan geschikt voor sauteertechnieken dankzij de bredere bodem en lagere zijkanten.

Voordelen tegenover sauteerpan:

 1. Lagere zijwanden: Een hapjespan heeft over het algemeen lagere zijwanden dan een sauteerpan, wat handig is voor het eenvoudig omscheppen van voedsel.
 2. Meer geschikt voor tafelgebruik: Hapjespannen zijn vaak ontworpen om van het fornuis naar de tafel te gaan, terwijl sauteerpannen mogelijk minder geschikt zijn voor direct serveren.

 

Tips bij het kopen van een hapjespan

Bij het kiezen van de perfecte hapjespan is aandacht voor details essentieel. Hier zijn vijf tips om je te begeleiden bij het maken van een weloverwogen keuze en het vinden van de ideale aanvulling voor jouw keukenarsenaal:

 1. Materiaal en anti-aanbaklaag: Kies voor duurzaam materiaal zoals roestvrij staal en let op een hoogwaardige anti-aanbaklaag, bijvoorbeeld PFAS-vrij, voor moeiteloos koken zonder aanbranden en gemakkelijk schoonmaken.
 2. Handgrepen en steel: Controleer of de hapjespan handige handgrepen heeft of een steel, afhankelijk van je voorkeur. Handgrepen zijn handig voor tafelservice, terwijl een steel een wok-achtige ervaring biedt.
 3. Warmtebron en ovenbestendigheid: Verifieer of de hapjespan geschikt is voor jouw type kookplaat (gas, elektrisch, inductie) en of hij veilig in de oven kan. Flexibiliteit in warmtebronnen vergroot de veelzijdigheid.
 4. Grootte en capaciteit: Bedenk welke maat het beste past bij jouw kookbehoeften. Een gangbare maat is 28 cm, maar kleinere of grotere opties zijn beschikbaar. Stem de capaciteit af op het aantal personen waarmee je kookt.
 5. Prijs en kwaliteit: Let op de prijs-kwaliteitverhouding. Investeer in een hapjespan die lang meegaat en voldoet aan jouw verwachtingen. Goedkopere opties kunnen prima zijn, maar let op duurzaamheid en prestaties.

 

Tips voor onderhoud van een hapjespan

Hapjespan onderhouden

Een goed onderhoud van je hapjespan verlengt niet alleen de levensduur, maar verbetert ook de kookprestaties. Volg deze vijf eenvoudige tips om jouw hapjespan in topconditie te houden, van het schoonmaken tot het dagelijkse gebruik.

 1. Zachte reiniging: Gebruik zachte borstels of sponzen om krassen op de anti-aanbaklaag te voorkomen. Vermijd agressieve schuurmiddelen die de coating kunnen beschadigen.
 2. Matig hittegebruik: Vermijd het gebruik van extreem hoge hitte. Matige temperaturen behouden de anti-aanbakprestaties en voorkomen schade aan de pan.
 3. Houten of siliconen keukengerei: Gebruik houten of siliconen keukengerei om krassen op de anti-aanbaklaag te voorkomen. Metalen voorwerpen kunnen schade veroorzaken.
 4. Handwas aanbevolen: Hoewel sommige hapjespannen vaatwasserbestendig zijn, is handwas vaak beter voor de anti-aanbaklaag. Hierdoor behoud je de kwaliteit langer.
 5. Goede opslag: Stapel pannen met zachte beschermers tussen hen om krassen te voorkomen. Berg ze op een droge plaats op om corrosie te vermijden en behoud de panprestaties.

 

Handige producten bij een hapjespan

Verrijk je keukenarsenaal met handige producten en accessoires die perfect samengaan met jouw hapjespan. Van spatels tot deksels, ontdek 4 items die je kookervaring zullen verbeteren en het gebruik van je hapjespan nog gemakkelijker maken.

 • Siliconen Spatel: voorkomt krassen op de anti-aanbaklaag en maakt het eenvoudig om ingrediënten gelijkmatig te verdelen.
 • Glazen Deksel: houdt de warmte vast en stelt je in staat om het kookproces te controleren zonder de deksel op te tillen.
 • Hittebestendige Ovenwanten: Beschermen je handen bij het verplaatsen van de hapjespan van het fornuis naar de oven met hittebestendige ovenwanten.
 • Panbeschermer Set: Voorkomt krassen op de anti-aanbaklaag door panbeschermers tussen gestapelde pannen te plaatsen bij opslag.

 

Conclusie

Een veelzijdige hapjespan is een onmisbaar element in elke keuken, en onze top 5 hapjespannen voor 2024 bieden een scala aan keuzes. De Onyx Cookware Hybride Hapjespan, met zijn roestvrijstalen constructie en innovatieve PFAS-vrije hybride anti-aanbaklaag, kwam als winnaar uit onze tests. Deze pan biedt niet alleen gebruiksgemak en uitstekende bakresultaten, maar ook een elegante uitstraling dankzij het gelaste handvat en gladde kookoppervlak.

Onze top 5 omvat ook alternatieven voor verschillende behoeften, waaronder de hoogwaardige Le Creuset Les Forgees Provencaals Hapjespan, de inductiegeschikte BK Easy Induction Ceramic Hapjespan, de uitdagende DeBuyer Mineral B Element Hapjespan, en de budgetvriendelijke Tefal Renew Black Keramische Hapjespan.

Bij het kiezen van de perfecte hapjespan is het essentieel om te letten op details zoals materiaal, handgrepen, warmtebroncompatibiliteit en grootte. Met onze vijf tips voor aankoop en vijf onderhoudsrichtlijnen ben je goed op weg naar een weloverwogen keuze en een langdurige culinaire metgezel.

Tip van PanKopen

Wil je nog meer interessante hapjespannen bekijken? Bekijk dan eens een van de volgende pagina’s:

Veelgestelde vragen over een hapjespan

Je kunt overwegen de Onyx Cookware Hybride Hapjespan aan te schaffen, onze topkeuze voor 2024. Deze pan biedt een hybride anti-aanbaklaag, roestvrijstalen constructie en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Een veilige hapjespan is een die een PFAS-vrije anti-aanbaklaag heeft, zoals de Onyx Cookware Hybride Hapjespan. Deze moderne technologie maakt koken met metalen keukengerei mogelijk zonder schadelijke stoffen.

De BK Easy Induction Ceramic Hapjespan is geschikt voor inductie. De versterkte aluminium bodem maakt een goede verbinding met inductiekookplaten, en de keramische coating is PFAS-vrij.

Ja, je kunt een hapjespan als koekenpan gebruiken. De brede bodem en lage zijwanden maken het geschikt voor diverse kooktechnieken, vergelijkbaar met een koekenpan.

Hoewel het niet strikt noodzakelijk is, biedt een hapjespan veelzijdigheid in de keuken. Het is ideaal voor het snel bereiden van kleine porties voedsel en het serveren van hapjes tijdens bijeenkomsten.

De ideale grootte hangt af van je kookbehoeften. Een gangbare maat is 28 cm, maar kies een maat die past bij het aantal personen waarmee je kookt.

Ja, een hapjespan is geschikt voor koken. De brede bodem biedt voldoende ruimte voor het gelijkmatig garen van ingrediënten.

Ja, je kunt braden in een hapjespan. De hoogte van de wanden maakt het mogelijk om vlees goed aan te braden en te laten sudderen.

Als je geen hapjespan hebt, kun je een koekenpan, wokpan of sauteerpan gebruiken als alternatief, afhankelijk van je kookbehoeften.

Ja, stoofvlees kan goed bereid worden in een hapjespan. De pan biedt voldoende ruimte en warmte om stoofgerechten langzaam te laten garen.

Het verschil ligt voornamelijk in de hoogte van de wanden. Een hapjespan heeft lagere zijwanden en is meer geschikt voor snel aanbraden en roerbakken.

Een wok heeft vaak een ronde bodem en hoge zijwanden, terwijl een hapjespan een breder, plat bakoppervlak heeft met lagere zijwanden.

Een koekenpan heeft meestal hogere zijwanden dan een hapjespan, die is ontworpen voor snel omscheppen van voedsel.

Een sauteerpan heeft vaak rechtopstaande zijwanden, terwijl een hapjespan lagere zijwanden heeft en geschikt is voor diverse kooktechnieken.

Ja, bepaalde hapjespannen, zoals de BK Easy Induction Ceramic Hapjespan, zijn geschikt voor inductie, dankzij de versterkte bodem met staal.