Beste braadpan voor vlees. Onze top 5 in 2024

Is team vlees aanwezig?! Veel soorten vlees maak je natuurlijk het lekkerste door het lang te laten garen in een braadpan. Voor de beste braadpannen van 2024 ben je aan het juiste adres en op deze pagina vind je de types die uitblinken in het braden en vervolgens langzaam laten garen (sudderen, stoven) van vlees. Je kunt deze braadpannen natuurlijk ook gebruiken voor andere type gerechten en andere doeleinden maar op deze pagina focussen we ons op het bereiden van vlees. 

 

Beste braadpan voor vlees van 2024

De beste braadpan voor vlees is de Onyx Cookware Hybride Braadpan. Dat komt omdat deze naast het braden van vlees ook erg goed is in allerlei andere taken zoals bakken en koken. De anti-aanbaklaag is hybride, wat betekent dat het zowel een PFAS vrije laag bevat als rvs. Vooral rvs gaat erg goed samen met vlees waardoor het snel en gelijkmatig dichtschroeit. Het oppervlakte van de pan is ook groot genoeg om grote stukken vlees te plaatsen. Daarnaast is deze Onyx Cookware braadpan erg licht en dat is handig als je weleens de pan moet verplaatsen van het fornuis naar de oven en naar de eettafel. Daar staat wel tegenover dat deze veelzijdige pan niet de beste keuze is als je de warmte erg lang vastgehouden moet worden. Daarvoor is een gietijzeren pan perfect. 

We raden deze pan volledig aan als je iets flexibeler wil zijn en de braadpan voor meerdere opties wil gebruiken in de keuken.

Beste braadpan voor vlees overzicht

Hieronder vind je onze top 5 beste braadpannen voor vleesgerechten. De prijzen die je ziet zijn van de 28 centimeter-versie. Vaak zijn er ook andere formaten te koop dus klik zeker verder voor meer informatie!

Wil je wat algemenere braadpannen bekijken? Bekijk dan onze beste braadpannen.

1. Onyx Cookware Hybride Braadpan

Op zoek naar de beste braadpan? Die ook nog eens veel andere mogelijkheden biedt? Dan kun je gerust de Onyx Cookware Braadpan kopen. Hij is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en natuurlijk kun je de pan in de oven zetten. Naast de hybride antiaanbaklaag bezit deze ronde braadpan ook een sandwich laag over de gehele pan (en niet alleen de bodem). Dat zorgt ervoor dat de warmte van de pan goed verdeeld wordt en gelijkmatig blijft. Zeker bij grote gerechten wil je dat het overal even gaar wordt!

Deze 28 cm braadpan kan zelfs in de oven tot 260 graden celcius, wat vrij hoog is voor een braadpan met antiaanbaklaag. Het is ook gemakkelijk schoon te maken omdat de pan is gemaakt van rvs en antiaanbaklaag. Hierdoor mag de braadpan ook in de vaatwasser, alhoewel wij altijd aanraden om de braadpan het beste met de hand af te wassen zodat je de pan lang kan gebruiken. 

Het is de juiste braadpan voor mensen die veelzijdigheid verkiezen boven de klassieke braadpan.

Pluspunten

Minpunten

Onyx Cookware Hybride Braadpan Inductie

Eigenschappen

Actuele prijzen

2. Le Creuset Faitout Gietijzeren Braadpan Kersenrood 

Deze Le Creuset braadpan is geschikt voor inductie en alle andere warmtebronnen. Het is één van de beste gietijzeren braadpannen en de pan is geschikt voor in de oven. Gietijzeren pannen zijn vrij zwaar maar deze is nog vrij licht. Dat komt door de plaatstalen deksel en de relatief dunne bodem en zijwand. Ondanks dat het materiaal dunner is, zijn de prestaties erg goed. Niet voor niets is de Le Creuset Faitout Braadpan één van de best verkochte braadpannen in Europa. Het is een pan van hoge kwaliteit maar ook een behoorlijk prijskaartje.

Bij het aanbraden van vlees (want daar gaat het hier om), vinden wij het handig dat de braadpan is gemaakt van geëmailleerd gietijzer met een lichte kleur. Hierdoor zie je goed waar de pan vies wordt en goed schoongemaakt moet worden. Het zorgt ervoor dat de levensduur van de pan wordt verlengd. Geëmailleerd gietijzer wordt trouwens gezien als het beste materiaal en daar zijn wij het eigenlijk wel mee eens. Deze pan is geschikt voor alle warmtebronnen, waaronder inductie. En door de wat dunnere laag, is de pan snel opgewarmd. Je hebt deze pan in alle kleuren en formaten. 

Dat deze braadpan geschikt is voor het braden en stoven van vlees mag wel duidelijk zijn. Koop deze pan vooral als je een leven lang wil doen met de pan en regelmatig soepen en stoofmaaltijden maakt.

Pluspunten

Minpunten

Le Creuset Faitout Braadpan

Eigenschappen

Actuele prijzen

Goedkoopste bij:

bol.com

3. Staub Gietijzeren Braadpan

Samen met Le Creuset is Staub het beste merk onder de braadpannen. Deze Staub ronde braadpan is misschien wel de beste pan op de markt, zeker voor vlees. Daar zitten een aantal redenen aan vast. Allereerst is het een behoorlijk zware braadpan. Het kan dus de warmte optimaal verdelen en de temperatuur in de pan blijft stabiel. Ook de bodem van de pan is behoorlijk dik. Als je veel vlees in één keer bakt, daalt normaal gesproken de temperatuur van de braadpan vanwege het toevoegen van een koud(er) ingrediënt. Met een dikke bodem zul je zien dat de temperatuur in de binnenkant van de pan niet zal dalen! De tweede reden is de antiaanbaklaag. Deze is een stuk minder glad dan de Le Creuset, alhoewel ook deze pan is gemaakt van geëmailleerd gietijzer. Hierdoor krijg je een betere korst op het vlees. Als laatste heeft de deksel picots puntjes. Hierdoor wordt de damp opgevangen en gelijkmatig over de pan verdeeld in plaats van langs de randen. Hierdoor blijft het vlees en kip lekker sappig en omdat de braadpan continu besprenkeld wordt.

Wist je dat deze pan ook in de oven kan? En dat deze pan geschikt voor alle warmtebronnen is? Best handig toch! Je kunt deze braadpan in alle formaten krijgen. Grote braadpan, kleine braadpan en zelfs een ovale braadpan is mogelijk. Bovendien zijn er verschillende kleuren verkrijgbaar. Gietijzer wordt gezien als het beste materiaal voor een braadpan en dat begrijpen wij goed. het gewicht van de pan is eigenlijk het enige nadeel maar als je dat accepteert is het kopen van een braadpan als deze een goede beslissing!

Pluspunten

Minpunten

Staub Gietijzeren Braadpan

Eigenschappen

Actuele prijzen

4. MOA Braadpan Gietijzer

De MOA Braadpan is de budgetvriendelijke optie in deze categorie. Deze braadpan is geschikt voor alle warmtebronnen dus inductie koken is geen probleem. Ook kan deze in de oven worden gebruikt. Het kopen van de beste braadpan is vaak een dure onderneming. De MOA valt dan nog reuze mee! Deze MOA braadpan bevat zelfs dezelfde technologie in de deksel als de veel duurdere Staub en het werkt ook goed! Er is helaas geen braadpan van 28 cm verkrijgbaar maar wel 26 cm en 30 cm. De 26 cm pan heeft een inhoud van 5,7 liter, wat meer dan genoeg is overigens! Bovendien is de pan vaatwasserveilig maar wij zouden dat niet aanraden. Dat komt omdat het belangrijk is dat de pan volledig droog is voordat deze opgeborgen wordt. In de vaatwasser is dat niet altijd het geval en kan er wat roest ontstaan.

Een nieuwe braadpan kan vrij prijzig zijn. De MOA braadpan laat zien dat dit niet het geval hoeft te zijn. Wij raden deze braadpan dan ook aan voor mensen die geen fortuin willen besteden. 

Pluspunten

Minpunten

MOA Gietijzeren Braadpan

Eigenschappen

Actuele prijzen

Goedkoopste bij:

bol.com

5. BK Fortalit Braadpan

De BK Fortalit braadpan is geen gietijzeren of rvs pan maar een plaatstalen pan met een geëmailleerd laag. De BK Fortalit is de beste braadpan als je een klein budget hebt én een veelzijdige pan wil kopen. En wist je dat deze pan ook geschikt voor alle warmtebronnen is? Zelfs de oven! Vroeger was dit de standaard braadpan voor huisvrouwen die geen zware (gietijzeren) braadpan wilden. 

De Fortalit serie staat erom bekend dat je heel veel verschillende kooktechnieken kan toepassen, zoals koken, sauteren, bakken en braden. Met deze braadpan maak je dus meer dan alleen soepen en stoofgerechten! We raden deze braadpan daarom aan als je de Onyx Cookware Braadpan te duur vindt, maar wel op zoek bent naar een veelzijdige optie.

Pluspunten

Minpunten

Eigenschappen

Actuele prijzen

Een braadpan voor vlees

Voor veel mensen is vlees het belangrijkste stukje eten bij een maaltijd. Niet zo gek dat een braadpan voor vlees zo populair is! Een braadpan voor vlees is overigens niet alleen geschikt om vlees in te braden en stoven, maar ook andere gerechten en ingrediënten. 

 

Kenmerken

Een goede braadpan voor vlees heeft vaak een dikke bodem en dikke zijwanden. Hierdoor blijft de warmte goed in de pan en kun je de braadpan in de oven plaatsen op lage temperatuur zodat het vlees langzaam doorgaart. Gietijzer (dan wel geëmailleerd) is vaak het beste materiaal omdat  deze eigenschappen altijd aanwezig zijn. Het nadeel is wel dat dit zware pannen zijn en verder weinig functie hebben naast braden en stoven. Er zijn wel semi-braadpannen die ook geschikt zijn zoals die van Onyx en BK maar het vereist wel wat meer techniek van de thuiskok.

 

Tips om een goede braadpan voor vlees te kopen

Dus je bent klaar om een goede braadpan voor vlees te kopen? Hier zijn 5 tips zodat jij de beste braadpan voor vlees zelf kunt selecteren:

 1. Materiaal: Kies voor een braadpan gemaakt van hoogwaardig materiaal zoals gietijzer of roestvrij staal. Deze jongens geleiden de warmte gelijkmatig, wat betekent dat je stoofvlees overal een knapperige korst krijgt. Een geëmailleerde laag zorgt ervoor dat de pan langer mee gaat en onderhoud minder van je vraagt.
 2. Deksel: Check of de pan een goed sluitende deksel heeft. Hierdoor blijft de stoom binnen en wordt je vlees extra sappig. Zo wordt elke hap een feest. Picots (noppen) is een pré en de knop op de deksel moet stevig zijn en liefst wat dikker dan dunner.
 3. Grootte: Bedenk hoeveel vlees je meestal braadt. Een pan die groot genoeg is voor je favoriete braadstuk, maar niet zo groot dat je keukenkastjes uitpuilen, is de sweet spot. Je kunt eventueel ook een ovale braadpan kiezen!
 4. Schoonmaken: Ga voor een pan met een goede anti-aanbaklaag of een gladde binnenkant. Dat maakt schoonmaken een fluitje van een cent, en je houdt meer tijd over om van je culinaire creaties te genieten. Je hebt ook gietijzeren pannen met een gepolijste buitenkant. Dat glimt lekker en houdt goed schoon maar is ook wel wat gevoeliger voor stoten.
 5. Budget bewust: Kwaliteit hoeft niet altijd de hoofdprijs te kosten. Vergelijk prijzen, lees reviews en kijk of er kortingen of aanbiedingen zijn. Zo scoor je een geweldige braadpan zonder je spaarvarken kapot te slaan.

 

Tips voor het onderhoud van een braadpan voor vlees

Een braadpan kan een leven lang mee gaan bij goed onderhoud. Hier zijn 5 tips:

 1. Droog ‘m goed af: Na het afwassen, droog je braadpan goed af met een theedoek. Zo voorkom je roestvorming en blijft ‘ie als nieuw.
 2. Vet ‘m in de watten: Geef je pan af en toe een dun laagje olie. Dat beschermt ‘m tegen roest en houdt de anti-aanbaklaag happy. Dit is alleen noodzakelijk bij een gietijzeren braadpan zonder geëmailleerde laag!
 3. Zeg nee tegen de vaatwasser: Vermijd de verleiding om je braadpan in de vaatwasser te stoppen. Handwas is de way to go voor een langere levensduur.
 4. Let op het keukengerei: Gebruik houten of siliconen spatels. Metalen keukengerei kan krassen veroorzaken en dat willen we niet. Bescherm die anti-aanbak magie!
 5. Opslag met zorg: Stapel je pannen niet op elkaar zonder bescherming. Leg eventueel een papiertje tussen elke pan om krassen te voorkomen. Een blije braadpan is een langlevende braadpan!

Houd deze tips in je achterhoofd, en je braadpan gaat je eindeloos veel smakelijke avonturen bezorgen!

 

Tips voor het bereiden van vlees in jouw gloednieuwe braadpan

En misschien wil je nog wat tips om het lekkerste vlees te bereiden in een braadpan? Hier zijn er 5!

 1. Temp Check: Laat je vlees op kamertemperatuur komen voordat je het in de pan gooit. Koude stukken vlees kunnen de temperatuur van de pan verlagen, en dat willen we niet. Als je veel vlees hebt, is het handig om in etappes te bakken in plaats van alles in één keer.
 2. Sear it Right: Begin met een goede sear (aanbraden). Verhit je pan goed, voeg wat olie toe en leg dan je stuk vlees erin. Een knapperig korstje geeft extra smaak aan je creatie.
 3. Slow & Low: Voor smeuïg vlees, ga je voor een lage en constante temperatuur. Laat het pruttelen op een zacht vuurtje. Geduld wordt beloond met malsheid!
 4. Flavor Boost: Geef je vlees een smaakboost met specerijen, knoflook of verse kruiden. Voeg ze toe aan de pan voor die extra kick. Smaken gaan hand in hand met een goede braadpan. Oh, en vergeet het zout niet!
 5. Rust is een must: Laat je vlees rusten nadat het uit de pan komt. Zo blijven de sappen behouden en wordt het vlees extra sappig. Een paar minuten geduld, en dan is het feest aan tafel!

Eet smakelijk! 🍖✨

 

Handige accessoires voor bij een braadpan voor vlees

 1. Vleestang: Een stevige vleestang is een must. Hiermee flip je je sappige steaks zonder het smakelijke korstje te beschadigen. Let wel op dat de tang van zacht materiaal is zodat het de pan niet beschadigd!
 2. Vlees Thermometer: Om de perfecte gaarheid te bereiken, is een vleesthermometer je geheime wapen. Nooit meer raden of het van binnen nog rosé is of al naar ‘well done’ neigt. Precisie in de keuken, dat is wat we willen!
 3. Siliconen spatel: Je moet toch ergens mee kunnen roeren toch? Met een siliconen spatel kom je overal in de pan en beschadig je de antiaanbaklaag niet. Daarnaast kun je er gemakkelijk de pan mee uitschrapen.
 4. Siliconen kwast: Smeer je vlees in met marinades of sauzen zonder gedoe. Een siliconen kwast is gemakkelijk schoon te maken en gaat lekker lang mee. Geen borstelharen in je lekkere gerecht!
 5. Hittebestendige ovenwanten: Als je pan van het fornuis naar de oven gaat, wil je geen hete verrassingen. Investeer in goede ovenwanten om je handen te beschermen terwijl je culinaire meesterwerken tot in de perfectie bereidt.

Met deze accessoires ben je helemaal klaar om de keuken te veroveren en de lekkerste braadpancreaties op tafel te toveren! 🍴✨

 

Conclusie

In 2024 zijn braadpannen niet alleen een must-have voor vleesfanaten, maar ook voor de veelzijdige keukenhelden. De Onyx Cookware Hybride Braadpan wint de kroon als de beste voor vleesliefhebbers. Met zijn hybride anti-aanbaklaag, gemaakt van PFAS-vrij materiaal en roestvrij staal, biedt deze pan niet alleen optimale warmtegeleiding voor een perfecte sear, maar excelleert ook in bakken en koken.

Voor degenen met een voorliefde voor gietijzer, zijn de Le Creuset Faitout en Staub Gietijzeren Braadpannen ongeëvenaard. Hun dikke bodems en zijwanden zorgen voor gelijkmatige warmteverdeling, terwijl de geëmailleerde afwerking het schoonmaken vergemakkelijkt.

Budgetbewust? De MOA Braadpan biedt kwaliteit zonder de bank te breken, terwijl de BK Fortalit Braadpan zich onderscheidt als een veelzijdige, betaalbare optie.

Om je nieuwe aanwinst te laten schitteren, onthoud deze onderhoudstips: droog goed af, geef af en toe een vleugje olie, vermijd de vaatwasser, kies het juiste keukengerei en bewaar met zorg.

En als je klaar bent om de pan op het vuur te zetten, onthoud dan deze kooktips: laat je vlees opwarmen, sear het goed, ga slow & low, geef smaak een boost en laat je vlees rusten.

Laat je braadpan avontuur beginnen – happy cooking! 

 

Tip van PanKopen

Wil je nog meer interessante braadpannen bekijken? Lees dan verder op de beste braadpan

Veelgestelde vragen over braadpannen voor vlees

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen. Heb je daarnaast nog vragen? Neem dan contact met ons op! Wij praten graag over eten en kookgerei!

Beide materialen hebben hun voordelen. Gietijzer behoudt uitstekend warmte, maar emaille voorkomt dat voedsel aan de pan blijft plakken en maakt schoonmaken eenvoudiger. Als je duurzaamheid en traditionele warmtegeleiding wilt, ga dan voor gietijzer. Als gemak en onderhoud belangrijk zijn, is emaille een goede keuze.

De beste braadpan hangt af van jouw behoeften. De Onyx Cookware Hybride Braadpan blinkt uit in veelzijdigheid, terwijl Le Creuset en Staub bekendstaan om hun hoogwaardige gietijzeren braadpannen. Overweeg je budget, gewenste functies en gebruiksgemak bij het kiezen van de beste voor jou.

Een ovale braadpan biedt meer ruimte voor langwerpige stukken vlees, zoals een hele kip of een groot stuk rundvlees. Het langwerpige ontwerp zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling, wat ideaal is voor slow-cooking en braden van grotere porties vlees.

Wat is het verschil tussen een braadpan voor vlees en een normale braadpan?
Een braadpan voor vlees heeft vaak een dikke bodem en zijwanden, wat zorgt voor optimale warmteverdeling. Dit is ideaal voor braden en stoven. Normale braadpannen zijn mogelijk minder geschikt voor langzaam koken. Kies afhankelijk van je kookbehoeften.

Ja, Le Creuset staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit gietijzeren braadpannen. Ze bieden duurzaamheid, uitstekende warmteverdeling en zijn geschikt voor verschillende warmtebronnen. De investering waard voor serieuze koks.

Zeker, Staub is een topmerk in de wereld van gietijzeren braadpannen. Met hun dikke bodems, geëmailleerde afwerking en unieke dekselontwerp presteren Staub pannen uitstekend. Ze zijn duurzaam, behouden langdurig warmte en leveren culinaire resultaten van hoge kwaliteit.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Pan Kopen
Logo
Shopping cart