Beste pannenset. Onze top 9 in 2024

Het kan zijn dat je iemand bent die graag kookt of dat je maar af en toe in de keuken staat om een makkelijke maaltijd te maken. Goede pannen kunnen een groot verschil maken in de ervaring die je hebt in de keuken. Daarom is het altijd goed om eens te kijken naar een nieuwe pannenset. Op die manier weet je zeker dat je straks met veel plezier in de keuken staat. 

Het beste is om verschillende pannen in je kast te hebben staan. Zo zorg je ervoor dat je voor elke gelegenheid een pan hebt die je kunt gebruiken. Onze keuze 2024 is op 9 verschillende sets gevallen die allemaal aan onze eisen voldoen. De 10 beste pannensets zie je normaal voorbij komen, maar wij hebben gekozen om een top 9 te maken, omdat dit echt de beste sets zijn die je op dit moment kunt krijgen. 

 

 

Dit is de beste pannenset van 2024

Onyx cookware™ Pannenset

Een Onyx cookware™ Pannenset zijn pannen van hoge kwaliteit. We kunnen wel zeggen dat het één van de beste pannensets van 2024 is. De pannen zijn geschikt voor inductie, maar ook voor gas. Het maakt dus niet uit of je koken op inductie fijner vindt of dat je liever op gas kookt. 

De pannen zijn van roestvrij staal materiaal gemaakt en ze zijn ovenbestendig. Je kunt in deze pannen zelfs direct kaas smelten, zonder dat je hier per se olie of boter voor nodig hebt. Dit komt door het ontwerp van alle pannen die in deze set zitten. 

Overzicht beste pannenset

Natuurlijk is de Onyx Pannenset niet de enige set en zijn er veel meer opties! Bekijk de onderstaande mogelijkheden:

 1. Onyx Cookware Pannenset 8 delig
 2. Tefal Duetto 5-delige kookset
 3. BK Flow Cool Black Glas kookpannenset
 4. Zwilling Simplify 66870-005-0 Pannenset
 5. Tefal Ingenio Easy Cook & Clean Pannenset
 6. GreenPan Mayflower pannenset – 5-delig
 7. BK Q-linair Master Pannenset
 8. Westinghouse Speciale Editie
 9. Brabantia Cooking Pleasure set – 5 delig

Beste pannensets beschreven

Onyx cookware™ Pannenset

De Onyx cookware™ Pannenset is een complete set voor in je keuken. Het grootste voordeel van deze nieuwe pannen is het feit dat ze te gebruiken zijn op gas, keramisch of inductie. Inclusief inductie is soms nog wel lastig te vinden, maar deze pannen zijn gemaakt om op alle mogelijke manieren te gebruiken. De pannen hebben ook een antiaanbaklaag, waardoor ze makkelijk schoon te houden zijn. In de set vindt je de volgende pannen:

 • Koekenpannen 24 en 28 cm
 • Kookpannen 20, 24 en 28 cm
 • Sauteerpan 26 cm 
 • Wokpan 30 cm 
 • Sauspot 18 cm

Dit zijn verschillende soorten pannen die je zeker vaak gebruikt. De pannenset voor thuis heeft een milieuvriendelijke coating en daarnaast kun je zonder risico metalen voorwerpen gebruiken in de pan. Dit is veilig, omdat er geen krassen zullen ontstaan. Dit zijn dus hoogwaardige pannen en deze pannen in de vaatwasser zetten is ook geen enkel probleem!

Het zijn duurzame pannen die ze hybride noemen. Ze hebben namelijk antiaanbak eigenschappen en de duurzaamheid van een roestvrij stalen pan. Onyx cookware™ is een opkomend pannenmerk waar je zeker pannen kunt kopen, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de kwaliteit. 

Pluspunten

Minpunten

ONYX COOKWARE™ HYBRIDE ANTIAANBAK MIX KEUKENSET - 8-DELEN

Eigenschappen

Actuele prijzen

Tefal Duetto 5-delige kookset

Het merk Tefal kent bijna iedereen wel voor een pannenset. Deze set is geschikt voor alle warmtebronnen. Zo kun je hem prima gebruiken als pannenset inductie, maar ook voor op je gaskookplaat. De pannen zijn van roestvrij staal materiaal gemaakt en ze zijn van duurzaam materiaal gemaakt. Deze pannen kun je zien als rvs pannen, omdat de bodem van rvs en aluminium is gemaakt. 

De pannen hebben een glazen deksel, zodat je er goed doorheen kunt kijken. Het kopen van een pannenset is niet lastig als je voor deze 5-delige pannenset gaat. De set is eventueel ook verkrijgbaar met 10 pannen. Deze pannen kunnen daarnaast prima in de oven, waardoor ze van alle gemakken voorzien zijn. Alleen de deksel kan niet mee in de oven. De volgende set pannen zitten in de set

 • Steelpan 15 cm
 • Kookpan 18, 20 en 24 cm
 • Soeppan 22 cm

Al deze pannen komen natuurlijk met een deksel. Deze pannen in de set hebben ideale handvatten die goed stevig vastzitten. Daarnaast hebben de vijf pannen een speciale afgietdeksel, waardoor je nooit meer hoeft te knoeien tijdens het afgieten van bijvoorbeeld water. 

Pluspunten

Minpunten

Tefal Duetto 5-delige kookset

Eigenschappen

Actuele prijzen

BK Flow Cool Black Glas pannenset

De BK Flow Cool Black Glas kookpannenset is ook een ideale pannenset. Dit is een 4-delige pannenset die met glazen deksels komt. Zo kun je goed zien wat er in de pan gebeurt. Daarnaast is het een zwarte pannenset, waardoor het unieke pannen zijn. De pannen zijn vaatwasserbestendig, waardoor je ze niet met de hand hoeft af te wassen. Het wordt wel aangeraden om ze met de hand af te wassen, om de zwarte coating zo lang mogelijk te behouden. 

De deksels van sommige pannen kunnen er nog weleens afschieten, maar daar heb je met deze pannen geen last van. Je kunt het deksel namelijk vast draaien. Hierdoor kun je al het water veilig afgieten, door het afgietsysteem. De set heeft daarnaast stevige grepen, waardoor je de pannen goed vast kunt houden als je bijvoorbeeld aan het afgieten bent. De pannenset zwart is bedoeld voor alle type warmtebronnen. De pannenset bevat de volgende dingen:

 • Steelpan 16 cm
 • Kookpannen 16, 18 en 20 cm

Uiteraard worden de deksels meegeleverd. De pannenset wordt geleverd met 4 pannen, maar je kunt ook de set met 5 pannen kiezen. Het is één van de beste merken pannenset, omdat het een pannenset met afgietsysteem is. Het is niet de meest uitgebreide pannenset. 

Pluspunten

Minpunten

BK Flow Cool Black Glas

Eigenschappen

Actuele prijzen

Goedkoopste bij:

bol.com (€259,90)

Zwilling Simplify 5 Delige Pannenset

De Zwilling Simplify 66860-005-0 pannenset een RVS pannenset die komt met glazen deksels. De juiste pannen kiezen is lastig, maar deze set heeft direct 5 pannen. De pannenset bestaat uit 5 pannen die allemaal een maataanduiding hebben. Hierdoor weet je precies hoeveel water je bijvoorbeeld in de pan moet doen. Deze pannen zijn daarnaast geschikt voor alle warmtebronnen. Het maakt dus niet uit of je inductiekookplaten hebt, want deze set kun je daar prima voor gebruiken. 

Verder is elke pan vaatwasser veilig, waardoor je hier ook niet achteraan hoeft. De pannen hebben een prima sandwichbodem, waardoor vlekken in de pan niet zo snel zullen ontstaan. Ook deze pannen hebben weer een handig afgietsysteem, waardoor je nooit meer onveilig het water hoeft af te gieten. Dit is ideaal als je een goedkope pannenset zoekt met een goed afgietsysteem. De volgende pannen zitten in de set:

 • Steelpan 16cm
 • Kookpan 16, 20 en 24 cm
 • Lage kookpan 20cm

De pannen beschikken over fijne handgrepen, waardoor je de pan nooit zomaar laat vallen. De handgrepen hebben een goed design, waardoor je de hitte niet op de handgrepen kunt voelen. Kun je de pannen in de oven zetten? Ja zeker.  Je kunt een pan van deze set prima in de oven zetten. Dit moet wel zonder deksel. 

Pluspunten

Minpunten

Zwilling Simplify 66870-005-0 Pannenset

Eigenschappen

Actuele prijzen

Tefal Ingenio Easy Cook & Clean Pannenset

De Tefal Ingenio Easy Cook & Clean pannenset is ook zeker een andere beste pannenset 2024. Het is een beste pannenset voor gas, maar niet voor inductie. Deze set is namelijk niet te gebruiken op een inductieplaat. Het zijn aluminium pannen, al zou je denken dat het keramische pannen zijn. Je krijgt bij de pannenset drie deksels. Deze kun je ideaal afwisselen per pan.

Deze pannen hebben allemaal afneembare grepen, waardoor je ze altijd van de pan af kunt halen. Dit zorgt ervoor dat je de pan bijvoorbeeld in de koelkast kan zetten wanneer dit nodig is. Verder is een pan van deze set bestand tegen maar liefst 10 kg aan gewicht als het om de handvatten gaat. Zo weet je zeker dat er voldoende in de pannen kan. De 5 delige set bestaat in totaal uit de volgende dingen:

 • Koekenpannen 24 en 28 cm
 • Steelpannen 16 en 20 cm
 • Hapjespan 24 cm
 • 2 verwijderbare handgrepen

Deze set is een stapelbaar ontwerp, waardoor je de pannen allemaal op een goede manier in elkaar kan zetten. Dit neemt aan het einde van de rit veel mindere ruimte in de kast in. Vooral voor kleine woningen is dit ideaal. Daarnaast heeft elke pan een veilige antiaanbaklaag, waardoor je zeker weet dat je eten veilig bereid wordt. 

Er is ook nog een 10 delige en 13 delige set.

Pluspunten

Minpunten

Tefal Ingenio Easy Cook & Clean Pannenset

Eigenschappen

Actuele prijzen

GreenPan Mayflower pannenset 5 delig

De GreenPan Mayflower pannenset is een 5 delige set die van aluminium gemaakt is. Elke pan in deze set is PFAS vrij en ze hebben een non-stick coating. Deze set is geschikt voor alle warmte bronnen. Het is dus zeker een beste pannenset voor inductie. Als je een pan in de oven wilt zetten, dan is dit ook geen enkel probleem. Zorg ervoor dat de pannen geen deksel hebben en dan kun je ze prima in de oven zetten. 

Elke pan heeft een Thermolon™ keramische anti-aanbaklaag. Het is dus een keramische pannenset. De pannenset geschikt voor de vaatwasser? Helaas niet. Deze pannen kun je alleen met de hand afwassen. Het is wel goed om hier rekening mee te houden, want anders kun je de pannen beschadigen. Bovendien zijn de pannen niet het enige wat er in deze set zit. De volgende dingen zitten er in de set:

 • Koekenpan 28 cm
 • Kookpannen 18, 20 en 24 cm
 • Steelpan 16 cm
 • Vergiet
 • Spatel
 • Pastalepel
 • Opscheplepel
 • Opscheplepel met gleuven 

Het enige wat je nodig hebt om lekker te koken, is deze set! Het schoonmaken van de pannen gaat ook makkelijk door de keramische anti-aanbaklaag. Verder heeft deze set een energiebesparende bodem, waardoor je nooit te veel energie verbruikt. Dit zorgt ervoor dat je aan het einde van de rit dus eigenlijk geld bespaart door deze set te kopen. Door de juiste pannenset te kiezen wordt dit allemaal mogelijk. 

Pluspunten

Minpunten

GreenPan Mayflower pannenset 5 delig

Eigenschappen

Actuele prijzen

BK Q-linair Master Pannenset

De BK Q-linair Master Pannenset is een q-linair master glas pannenset. De set is geschikt voor alle warmtebronnen, waardoor je deze pannen overal op kunt gebruiken. Ze zijn vaatwasserbestendig, waardoor je niet aan de slag hoeft met je handen. Daarnaast heeft elke pan een handmatige afgietfunctie, waardoor je hier geen vergiet nodig hebt. Dit is ideaal als je vaak iets moet afgieten. 

De RVS deksels die je bij de set krijgt, hebben allemaal een warmtevasthoudende functie. Op die manier gaat er nooit teveel warmte verloren. Het zijn roestvrij edelstalen pannen die een sandwichbodem hebben. Op die manier weet je zeker dat een pan uit deze set snel opwarmt. De pannenset is de beste set als je op zoek bent naar een set die ook nog eens duurzaam is. De volgende dingen kun je vinden in de set:

 • Kookpannen 16, 18 en 20 cm
 • Steelpan 16 cm

Elke pan uit deze set kan ook in de oven. Op die manier zijn de pannen multifunctioneel te gebruiken. De pannen snel van de oven naar het fornuis verplaatsen is dan geen enkel probleem. De pannen bevatten veel kwaliteit, waardoor ze als zwaar kunnen worden ervaren. 

Pluspunten

Minpunten

BK Q-linair Master Pannenset

Eigenschappen

Actuele prijzen

Westinghouse Speciale Editie

De Westinghouse Speciale Editie is een grote set die uit 14 delen bestaat en uit 8 pannen. Als je deze pannenset wilt hebben, dan kun je meerdere pannen verwachten. De pannenset past ideaal in je kast, omdat ze makkelijk op te stapelen zijn. Daarnaast zijn aluminium pannen met een metalen deksel. Voor elke pan krijg je er ook een deksel bij, zodat het een echte complete set is. 

Door de pannen te kopen weet je dat je maar weinig olie of boter hoeft te gebruiken. Dit komt door de duurzame anti-aanbaklaag. Daarnaast heeft elke pan een cool-touch handgreep, waardoor de handgrepen nooit te heet worden. Zoek naar de beste pannenset, dan is dit er wel eentje die daar tussen past. Ze zijn namelijk eenvoudig te reinigen en de pannen geschikt voor de vaatwasser, maar om ze zo mooi mogelijk te houden is het beter om ze met de hand af te wassen. Dit vind je in deze set:

 • Braadpannen 24 en 28 cm
 • Hapjespan 32 cm
 • Wokpan 30 cm
 • Koekenpannen 24 en 28 cm
 • Steelpannen 18 en 20 cm

De meeste pannen hebben geen mooie uitstraling, maar deze zijn er op gemaakt om een strak design te hebben. Op die manier kun je ze prima op het fornuis laten staan, omdat ze er niet zo lelijk uit zien.

Pluspunten

Minpunten

Westinghouse Speciale Editie 14 delige pannenset

Eigenschappen

Actuele prijzen

Goedkoopste bij:

bol.com (€329,95)

Brabantia Cooking Pleasure set 5 delig

De Brabantia Cooking Pleasure set is een andere set die ideaal is voor in je keuken. Het kiezen van een pannenset wordt met deze set niet moeilijk. De pan is gemaakt van aluminium met een glazen deksel. Ze komen in een prachtige zwarte kleur, zodat je geen koperen pannenset in je kast hoeft te hebben staan. Pannen voor iedereen vinden is soms best lastig, maar deze set is ervoor gemaakt om de hitte gelijkmatig te verdelen. 

Daarnaast zijn de grepen en de deksels hittebestendig. Op die manier weet je zeker dat jij je nooit kunt verbranden door deze set. Verder heeft elke pan een goede anti-aanbaklaag, zodat je altijd aan de slag kunt met het bakken van de lekkerste dingen in de pan. Dit is een beste pannenset inductie, want je kunt hem op elke soort warmtebron gebruiken. De volgende dingen vind je in de set:

 • Koekenpannen 20 en 28 cm
 • Kookpannen 20 en 24 cm
 • Steelpan 18 cm

Deze set kun je niet in de vaatwasser zetten. Dus je zal hem zelf met de hand af moeten wassen. Het materiaal is niet al te zwaar, waardoor je de pannen direct van het ene op het andere fornuis kunt tillen, zonder dat dit te zwaar is. Dat is natuurlijk altijd een groot voordeel. 

Pluspunten

Minpunten

Brabantia Cooking Pleasure set - 5 delig

Eigenschappen

Actuele prijzen

Goedkoopste bij:

bol.com (€185,00)

Waar moet je op letten bij het kopen van de beste pannenset van 2024?

Bij het kopen van een set waar een hoop pannen in zitten zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. De beste koekenpannen vind je namelijk niet in elke set terug. Daarom is het goed om op alle mogelijke dingen te letten bij het aanschaffen van een set. Zo kun je het beste rekening houden met de volgende dingen om een goede set te kunnen kopen:

 • Hoeveel pannen zitten er in de set? 
 • Is de set duurzaam?
 • Zitten er extra’s bij in de set? 
 • Is de set betaalbaar in verhouding met de hoeveelheid die je krijgt?
 • Is de set geschikt voor elke warmtebron of in ieder geval voor de warmtebron die jij gebruikt?
 • Van welk materiaal is de set gemaakt?
 • Heeft de pan handgrepen en zijn deze bijvoorbeeld hittebestendig?
 • Krijg je deksels bij de set of zitten deze er niet bij?
 • Welke anti-aanbaklaag is er gebruikt en hebben de pannen wel een anti-aanbaklaag?

Door naar al deze punten te kijken, kun je erachter komen of de set iets voor jou is en of hij tot de top 10 beste pannensets behoort, in ons geval tot de top 9 beste sets. 

 

Losse pannen of toch een complete set?

Het kan best lastig zijn om te bepalen of je voor losse pannen wilt gaan of voor een complete set. Daarom hebben we de voor en nadelen voor je op een rij gezet, zodat de keuze makkelijker wordt. 

 

Voordelen van een complete pannenset

Er zitten heel wat verschillende voordelen aan het feit als je een complete set koopt. Wij hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet, zodat ze overzichtelijk blijven:

 1. Je bespaart vaak een hoop kosten door een set te kopen. Je hoeft dan niet elke pan individueel te betalen
 2. De set bestaat uit pannen die allemaal bij elkaar passen, hierdoor kun je ze bijvoorbeeld makkelijk stapelen en opbergen
 3. Meestal zijn de sets zo ontworpen dat je bijvoorbeeld deksels op meerdere pannen kunt gebruiken. Een set is dan ook een voordeel omdat alles te combineren is. 
 4. Met een set zorg je er ook voor dat je een complete pannenset hebt waarmee je alles kunt koken wat je wilt. Zo kun je elke kooktechniek gebruiken die je wilt

Elke set heeft natuurlijk verschillende eigenschappen. Het is altijd goed om deze naast elkaar te leggen. Meestal heb je gewoon een erg groot voordeel aan een set, omdat dit je gewoon soms honderden euro’s kan besparen. Dit is voor een hele hoop mensen de doorslaggevende factor. 

 

Nadelen van een complete pannenset

Bij elk voordeel kun je natuurlijk ook enkele nadelen hebben. Dit moet je natuurlijk goed tegenover elkaar zetten om de juiste afweging te kunnen maken. Als je een complete set koopt, dan zijn dit de nadelen:

 1. Je hebt direct een hele hoop ruimte wat je moet afstaan, omdat je de hele set kwijt moet
 2. Wanneer je wat minder te besteden hebt, kan af en toe een losse pan soms beter uitkomen dan een hele set kopen
 3. Meestal kun je geen aanpassingen aan de pannen doen. Hierdoor zit je altijd vast wat je eenmaal gekocht hebt. 

Dit zijn eigenlijk de enige nadelen die er zijn aan een set kopen. Het is altijd goed om je eigen voors en tegens op een rijtje te zetten en dan een goede afweging te maken. 

 

Voordelen van losse pannen

Uiteraard zitten er ook wel enkele voordelen aan het feit als je gewoon losse pannen gaat kopen. Een losse pan kan soms handig zijn. Daarom hebben we ook hier enkel voordelen voor je klaar gezet:

 1. Losse pannen zijn vaak goedkoper dan een hele set
 2. Een losse pan kun je bij een set halen als er bijvoorbeeld een bepaalde pan mist
 3. Wanneer je verschillende eisen hebt voor een pan, kan een losse pan dan handig zijn. Zo heb je meer keuze en zit je niet vast aan een pannenset
 4. Natuurlijk bespaar je ook een hoop ruimte door een losse pan te kopen. Zo hoef je niet een hele set op te bergen
 

Nadelen van losse pannen

Er zitten ook een hoop nadelen aan het feit wanneer je een losse pan gaat kopen. Dit zijn de nadelen aan losse pannen:

 1. Als je steeds losse pannen gaat kopen, dan ben je aan het einde van de rit veel duurder uit dan met een set
 2. Alle pannen passen niet bij elkaar als je steeds andere pannen gaat kopen
 3. Niet alle opties die bij de andere pannen komen die passen op dezelfde pan
 4. Je hebt nooit de mooie uitstraling van een set wanneer je alleen maar losse pannen hebt 
 

Wat koop je met een complete pannenset?

Als je een volledige pannenset koopt, dan koop je altijd pannen. Het ligt aan de set wat er precies in zit. De ene set heeft bijvoorbeeld wel een wokpan en de andere set juist niet. Het is goed om altijd even na te kijken wat er precies in de set zit. Meestal zitten de volgende dingen in een set:

 • Een koekenpan
 • Een kookpan
 • Een steelpan
 • Optioneel: een wokpan
 • Optioneel: een grillpan
 • Optioneel: een sauspan

Voordat je een set gaat kopen, kun je altijd eerst lezen wat er precies in de set zit. Op die manier weet je wat je te wachten staat. 

 

De juiste pannenset voor de juiste warmtebron

Het is zeer belangrijk dat je de juiste pannenset weet uit te kiezen voor de juiste warmtebron. Niet alle pannen kunnen op een inductieplaat worden gebruikt. Daarom is altijd het eerste wat je moet doen is controleren waar een pan op gebruikt kan worden. Dit staat altijd bij de productomschrijving, zodat je precies weet of een product bij je past of dat je er niets aan hebt. 

Er zijn bepaalde stappen om erachter te komen voor welke warmtebron je pannen moet kiezen. Hieronder kun je via het stappenplan erachter komen voor welke set set je het beste kunt kiezen:

 1. Bekijk thuis welke vorm van warmte je hebt. Zo weet je voor welke pannen je moet gaan. Anders kun je misschien alsnog de verkeerde set kopen
 2. Bekijk altijd in de productomschrijving of de set pannen bevat die met jouw soort warmtebron werken. Als er bij de set staat dat hij voor alle warmtebronnen geschikt is, dan zit je eigenlijk altijd goed
 3. Sommige pannen zijn van een bepaald materiaal gemaakt. Het is goed om te kijken naar het soort materiaal om te weten of je de pannen kunt gebruiken. 
 4. Wanneer je toch niet zeker weet om wat voor een soort materiaal het gaat, dan is het aan te raden om de fabriek te bellen waar de pannen vandaan komen. Op die manier kun je voorkomen dat je een miskoop begaat

Aan de hand van deze stappen weet je altijd om wat voor een soort warmtebron het gaat. Als je zeker wilt weten dat de pannenset ook daadwerkelijk fijn in gebruik is, dan kun je altijd nog de reviews lezen. 

 

Welke merken hebben de beste pannensets

Er zijn een hele hoop verschillende merken die pannensets verkopen. Zo hebben we bijvoorbeeld het merk Tefal of Onyx cookware™ behandeld, maar er zijn natuurlijk nog veel meer merken. Zo heb je Greenpan, Scanpan, Calphalon, Habonne, BK of Le Creuset. Dit zijn ook allemaal zeer goede merken. 

Per merk verschilt natuurlijk wat ze aanbieden. Er zijn ook nog andere merken in Nederland. Het is goed om altijd zelf even te kijken wat je eisen zijn en welke merken het beste bij je eisen passen. 

 

Tips om jouw pannenset te onderhouden, ook voor inductie

Het onderhouden van een pannenset is ontzettend belangrijk. Anders kun je ervoor zorgen dat je een dure set koopt en je hem vervolgens na een jaartje niet meer tevreden mee bent. Daarom hebben wij enkele tips voor je op een rijtje gezet voor het onderhouden van je pannen. Zo weet je zeker dat de set een geruime tijd mee gaat:

 • Probeer altijd de pannen zo snel mogelijk schoon te maken. Zo voorkom je dat er eventueel resten in de pan achterblijven
 • Zet niet zomaar de pan altijd in de vaatwasser. Soms is het gewoon beter om de pannen even met de hand af te wassen 
 • Na het afwassen moeten de pannen goed drogen. Zo kun je voorkomen dat er eventueel roest ontstaat bij gietijzeren- of stalen pannen
 • Bekijk bij het wegzetten van je pannen altijd dat je geen krassen veroorzaakt. Leg er bijvoorbeeld een pannenbeschermer tussen, zodat je zeker weet dat de pannen geen schade oplopen 
 • Bekijk altijd de fabrieksinstructies, zodat je precies weet hoe je de pan het beste kunt onderhouden 
 • Zorg ervoor dat je keukengerei gebruikt die ook in de pan gebruik mag worden
 • Roestvrijstalen en gietijzeren pannen moeten af en toe ingevet worden. Koperen pannen hoeft dit niet bij

Door deze tips op te volgen wordt het een stuk makkelijker om de pan op een goede manier te onderhouden. De set gaat op deze manier het langste mee en je voorkomt hiermee schade aan de pannen. Dit is de beste manier die je hebt om je pannenset goed te onderhouden.

 

Beste accessoires voor jouw pannenset

Bij een pannenset kun je natuurlijk ook een hele hoop accessoires kopen. Op die manier zorg je ervoor dat je keuken in één klap helemaal compleet is. Uiteraard krijg je bij de meeste sets al bijvoorbeeld de deksel van de pannen erbij, maar er zijn nog zoveel meer handige dingen die je kunt gebruiken om de set eigenlijk compleet te maken:

 • Spatel: Een spatel is altijd makkelijk om te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld door de sausjes heen roeren
 • Pannenlikker: Om echt alles uit een pan te halen om bijvoorbeeld op je bord te krijgen heb je een pannenlikker nodig
 • Universele deksel: Een universele deksel is ideaal om te hebben, omdat je de deksel dan op elke pan kwijt kunt
 • Spatdeksel: Door een spatdeksel te gebruiken kun je ervoor zorgen dat je nooit meer spetters op de muur of op je fornuis hebt liggen
 • Ovenwanten: Ovenwanten kun je natuurlijk altijd makkelijk gebruiken om hete pannen aan te pakken en ook om de pan in de oven te kunnen zetten
 • Opscheplepels: Om je eten uit een pan op te kunnen scheppen kun je natuurlijk altijd wel een opscheplepel gebruiken
 • Pannenbeschermer: Pannenbeschermers zijn ideaal om te voorkomen dat de pannen beschadigd worden als jij ze opbergt
 • Pannenonderzetter: Om een hete pan op tafel te kunnen zetten heb je een onderzetter nodig om kringen te voorkomen

Er zijn vast ook nog wel andere dingen die je kunt gebruiken naast je pannenset. Het is altijd handig om zelf nog even rond te kijken wat je graag gebruikt in of rondom de pan. Zo zorg je ervoor dat je de beste ervaring uit een pannenset kunt halen. 

Conclusie

Kies de beste pannenset van 2024 op basis van je specifieke behoeften en voorkeuren.

 • Onyx Cookware™ Pannenset wordt aanbevolen als een hoogwaardige optie met veelzijdige kookmogelijkheden, geschikt voor inductie en gas, met een duurzame constructie.
 • Tefal Duetto biedt een 5-delige set geschikt voor diverse warmtebronnen en met handige functies zoals glazen deksels.
 • BK Flow Cool Black Glas kookpannenset is ideaal voor liefhebbers van zwarte pannen, vaatwasserbestendig en voorzien van een uniek afgietsysteem.
 • Zwilling Simplify Pannenset biedt RVS pannen met maataanduidingen en vaatwasserbestendigheid.
 • Tefal Ingenio Easy Cook & Clean Pannenset is geschikt voor gas, met afneembare handgrepen en een stapelbaar ontwerp.
 • GreenPan Mayflower pannenset, met PFAS-vrije en aluminium pannen, biedt een energiebesparende bodem en complete kookaccessoires.
 • BK Q-linair Master Pannenset heeft een handmatige afgietfunctie en warmtevasthoudende RVS deksels.
 • Westinghouse Speciale Editie omvat 14 delen, met aluminium pannen en een duurzame anti-aanbaklaag.
 • Brabantia Cooking Pleasure set in zwart aluminium biedt hittebestendige grepen en gelijkmatige warmteverdeling.

Overweeg bij het kiezen van een pannenset factoren zoals het aantal pannen, duurzaamheid, extra’s, prijs, warmtebroncompatibiliteit, materiaal, handgrepen, deksels en anti-aanbaklaag. Of je nu kiest voor een complete set of losse pannen, weeg de voordelen en nadelen af om de juiste beslissing te nemen. Onderhoud je pannenset zorgvuldig en overweeg handige accessoires zoals spatels, pannenlikkers, universele deksels en meer om je kookervaring te optimaliseren.

Veelgestelde vragen over pannensets

In de meeste pannensets worden kookpannen, koekenpannen en steelpannen meegenomen. Natuurlijk verschilt het per set wat er precies in zit, maar er kunnen ook soeppannen, grillpannen, sauspannen en wokpannen in zitten. Dit valt altijd af te lezen bij de productomschrijving van de set die je wilt kopen. 

Sommige pannen zijn vaatwasserbestendig en sommige niet. Het is goed om dit bij de productomschrijving af te lezen, zodat je het zeker weet.

Hardnekkige vlekken zijn te verwijderen met soda en wat water. Breng soda met water aan de kook en laat dit even staan. Daarna kun de vlekken gaan verwijderen.

Per pannenset kan het verschillen wat voor materiaal er gebruikt is. Over het algemeen wordt bijvoorbeeld aluminium en RVS vaak gebruikt. Pannen kunnen ook van koper, roestvrij staal of gietijzer worden gemaakt. Per set kun je in de productomschrijving aflezen om wat voor materiaal het gaat.

Het wordt nooit aangeraden om zomaar een vork of metalen spatel voor je pannenset te gebruiken. Bij sommige sets kan dit wel, maar raadpleeg altijd de instructies om hierachter te komen. 

Voor een pan kun je vaak een heel leven rekenen. Alleen de antiaanbaklaag bij verschillende pannen vergaat op den duur. Deze laag gaat ongeveer 5 jaar mee.

De Tefal Duetto 5-delige kookset wordt in onze top 9 gezien als de duurzaamste variant. Dit komt door het materiaal en hij is te gebruiken op alle warmtebronnen. 

Volgens onze top 9 is de GreenPan Mayflower pannenset – 5-delig de ideale set zonder PFAS. Dit is voor een hele hoop mensen belangrijk in verband met hun gezondheid. 

De beste pannenset voor inductie is pannenset is Onyx cookware™. Deze set is op iedere warmtebron te gebruiken en daarnaast heeft de set goede warmtebestendige deksels en handvaten.

Het beste merk voor een pannenset is Onyx cookware™. De set is ideaal in zijn gebruik en het merk is op dit moment in opkomst in Nederland. Het is dus zeker een pannenset om aan te raden.