Beste wokpan inductie. Onze top 5 in 2024

Een inductie wokpan komt voor veel mensen goed van pas. Ondanks dat inductie soms lastig is om op te wokken, zijn er veel wokpannen voor inductie te vinden. Voornamelijk wokpannen met een vlakke bodem zijn goed te gebruiken voor inductie. Wokken op inductie is op die manier alsnog mogelijk. 

Als je pannen wilt kopen voor inductie, is het belangrijk dat de pan magnetisch is. Dit zorgt ervoor dat je op inductie koken kunt. Het vinden van de beste wokpan inductie kan nog best een klusje zijn. Daarom helpen we je met een top 5 met de beste wokpannen voor inductie. 

 

Beste wokpan inductie van 2024

In onze ogen is de Onyx Cookware Wokpan 30 cm de beste inductie wokpan van 2024. De pan heeft een diameter van 30 cm, waardoor je voldoende oppervlakte hebt om wokgerechten te maken. Het is daarbij ook een vrij grote wokpan. Vanzelfsprekend is dat de pan geschikt is voor inductie. 

De pan is gemaakt van aluminium en heeft een zeer sterke anti-aanbaklaag. Het is een goede optie als je een keramische wokpan zoekt met een goede warmteverdeling. Door het gebruik van aluminium is het een lichtgewicht pan. De pan heeft een vlakke bodem, waardoor deze goed op een inductiekookplaat gebruikt kan worden. 

Top 5 beste inductie wokpannen

1. Onyx Cookware™ Wokpan 30 cm

De keramische anti-aanbaklaag van de pan is met een speciale techniek gemaakt. Deze techniek zorgt ervoor dat eten niet aan de pan blijft kleven. Het bijzondere aan deze anti-aanbaklaag ten opzichte van andere mogelijkheden, is dat er ook metalen keukengerei gebruikt kan worden. 

De pannen zijn gemaakt van aluminium met een handvat van roestvrij staal. Dit zorgt ervoor dat de pannen zelfs in de oven gebruikt kunnen worden. Deze pan is niet voor niets de beste wokpan voor inductie. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, waardoor je hem ook op gas kunt gebruiken. 

Een andere reden waarom dit de beste keuze is voor een wokpan, is omdat de pan gemakkelijk schoon te maken is. Dit kan simpel gedaan worden in de vaatwasser. Ook is het mogelijk om de pan simpel met de hand af te wassen. Door de antiaanbaklaag blijft er niks aan de pan plakken, wat het schoonmaken veel makkelijker maakt. 

Pluspunten

Minpunten

ONYX COOKWARE™ HYBRIDE ANTIAANBAK WOKPAN 30CM

Eigenschappen

Actuele prijzen

2. Demeyere Alu Pro 5 Ceraforce wok - 30 cm

De Demeyere Alu Pro 5 Ceraforce wok verdient zijn plek binnen onze top 5 beste wokpannen. Het is de perfecte wokpan als je op zoek bent naar een inductie wokpan met een mooie grootte. Door de grootte is het mogelijk om grote gerechten in de wokpan klaar te maken. 

De pan is gemaakt van aluminium en bevat een keramische anti-aanbaklaag. Deze aanbaklaag is te gebruiken tot een hitte van 230 graden Celsius. Doordat de grepen van rvs gemaakt zijn, is het mogelijk om de pan ook in de oven te plaatsen. Ook dit is niet aan te raden met een temperatuur boven de 230 graden Celsius. 

De duurzame pan heeft een platte bodem, waardoor de warmte vanuit de keramische kookplaat makkelijk over te brengen is tot de pan. Hierdoor kan de warmte gelijkmatig verdeeld worden over het oppervlak van de pan. Dit is een prettige manier van koken. Daarbij is de pan geschikt voor verschillende warmtebronnen. 

Het is mogelijk om de pan in de vaatwasser te doen. De fabrikant raadt echter aan om met de hand af te wassen. Dit kan de levensduur van de pan flink verlengen. Verder zit er een keramische aanbaklaag in, die het schoonmaken erg simpel maakt. Eten koekt namelijk niet aan in deze inductie pannen. 

Pluspunten

Minpunten

Demeyere Alu Pro 5 Ceraforce wok 30 cm

Eigenschappen

Actuele prijzen

3. Le Creuset Wokpan Les Forgées TNS 26 cm

De Le Creuset Wokpan is een vrij kleine wokpan met een diameter van 26 cm. Als je een wokpan inductie kopen wilt, is dit een goede keuze. De bodem van de pan is vlak gemaakt, waardoor de pan snel op kan warmen op inductie. Als je de juiste wokpan zoekt, kan dit een goede keuze zijn. 

De pan is gemaakt van aluminium met een standaard anti-aanbaklaag. Door het gebruik van aluminium is de pan licht van gewicht, waardoor hij makkelijk te gebruiken is. Door het gebruik van rvs voor de steel, is het mogelijk om de pan ook in de oven te gebruiken. 

Door de antiaanbaklaag blijven er nauwelijks resten achter in de pan. Dit zorgt ervoor dat het schoonmaken van de pan erg simpel is. Het is mogelijk om deze wokpannen in de vaatwasser te plaatsen. De producent zegt ook dat de pan bestand is tegen metalen keukengerei. 

Pluspunten

Minpunten

Le Creuset Les Forgées Wokpan 26 cm

Eigenschappen

Actuele prijzen

4. BK Easy Induction Ceramic wok 30 cm

De BK Easy Induction Ceramic wok is de perfecte inductie wokpan, aangezien de wok geschikt is voor alle warmtebronnen. Het is een wokpan met platte bodem, wat ervoor zorgt dat de inductie kookplaat makkelijk warmte over kan brengen. Door het gebruik van keramiek is de pan ook volledig vrij van PFAS. 

De keramische aanbaklaag zorgt ervoor dat er niet zoveel in de pan blijft plakken. Het gebruik van aluminium zorgt ervoor dat de pan erg licht van gewicht is. Hierdoor wordt het schudden met de pan een heel stuk makkelijker. Voor wokpannen is dit meestal een groot voordeel. 

De wokpan is geschikt voor alle warmtebronnen, maar wordt vooral aangeraden als je inductie hebt. De wokpan van BK kan in de oven gebruikt worden, maar het wordt niet aangeraden om dit te doen met een temperatuur boven de 160 graden Celsius. De wokpan is niet alleen geschikt voor inductie, maar kan ook op gas gebruikt worden. 

Door de keramische anti-aanbaklaag is het erg makkelijk om de pan schoon te krijgen. Het is daarom ook mogelijk om de pan in de vaatwasser te doen. Om de pan zo lang mogelijk mee te laten gaan, is het verstandig om met de hand af te wassen. 

Pluspunten

Minpunten

BK Easy Induction Ceramic wok 30 cm

Eigenschappen

Actuele prijzen

5. Tefal Virtuoso – Wokpan – Ø28 cm

De Tefal Virtuoso is een goede rvs wokpan. Doordat de pan van rvs is gemaakt, hoef je geen rekening te houden met de temperatuur die je gebruikt. Met koken op inductie kan dit een groot voordeel zijn. De bodem van de wok is plat, waardoor het mogelijk is om de pan op inductie te gebruiken. 

Met een diameter van 28 cm is het mogelijk om de pan voor verschillende gerechten te maken. Door het gebruik van rvs als materiaal voor de pannen, zijn ze wel wat zwaarder. Dit is echter een groot voordeel voor inductie. De steel is ook gemaakt van rvs, waardoor de pan makkelijk in de oven gezet kan worden. Vooral als je op hoge temperaturen wilt wokken, is het ideaal om hier gebruik van te maken. 

Als je op zoek bent naar de beste wokpan, is deze wokpan één van de beste opties waar je voor kunt kiezen. Vanwege de geschiktheid voor grote hitte, is het mogelijk om goed te wokken in deze pan. Ook voor het maken van andere simpele gerechten is deze pan erg geschikt, al is het wel belangrijk om de pan goed te onderhouden. 

Het is mogelijk om de pan in de vaatwasser te zetten. Als je de pan zo lang mogelijk wilt gebruiken, is het aan te raden om met de hand af te wassen. Als je te maken hebt met aangekoekte stukjes, kun je de pan het beste even laten weken. 

Meer weten? Het koekenpan-formaat hebben wij uitgebreid getest. Bekijk hier de foto’s, video’s en lees er meer over in mijn volledige Tefal Virtuoso koekenpan rvs review.

Pluspunten

Minpunten

Tefal Virtuoso Wokpan 28 cm

Eigenschappen

Actuele prijzen

Een wokpan voor inductie

Een wokpan voor inductie is een goede keuze als je een veelzijdige pan zoekt. Ondanks dat inductie meestal het hoofddoel is, zijn de wokpannen ook te gebruiken voor andere warmtebronnen. Daarom is het ideaal om een inductie wokpan te kopen. 

Wokpannen zijn geschikt voor het maken van verschillende gerechten. Zo kun je de pannen gebruiken om echt te wokken, maar het is ook mogelijk om gewoon te bakken en braden in deze pannen. Je kunt kiezen voor een wokgerecht, maar ook voor het bakken van aardappelen of een stukje vlees zijn deze pannen erg geschikt. 

Als je kiest voor een wokpan voor inductie, krijg je wel te maken met een aantal voor- en nadelen. Deze kun je hieronder lezen.

 

Voordelen

  • Snel gerechten klaarmaken: Wokken is een hele snelle manier van eten klaarmaken. Door je eten te wokken, bouw je snel een gerecht in elkaar. Door dit te combineren met inductie, bespaar je energie en zijn je gerechten snel klaar. 
  • Temperatuur makkelijk bijhouden: Inductie pannen staan bekend om de uitstekende warmteverdeling. Dit in combinatie met het goed bijhouden van de temperatuur maakt dit de wokpan voor inductie koken een goede keuze. 
  • Het is een veelzijdige pan: Je zit niet alleen vast aan het maken van wokgerechten in deze pannen. Je kunt ook kiezen voor het maken van een simpel aardappelgerecht of een stuk vlees in de wokpan. 

 

Nadelen

  • De warmte komt alleen aan de onderkant: Inductie verwarmd alleen de bodem van de pan. Dit zorgt ervoor dat de pan zelf de zijkanten moet verwarmen. Met gas worden ook de zijkanten verwarmd. 
  • Alleen woks met platte bodem: Het is niet mogelijk om woks met een ronde bodem op inductie te gebruiken. Dit komt doordat de pan met een magneet op de inductiekookplaat staat. Een ronde bodem heeft niet voldoende oppervlakte voor. 

 

5 tips bij het kopen van een wokpan voor inductie

Als je een wokpan voor inductie wilt kopen, zijn er vijf handige punten waar je op moet letten. Als eerste is het handig om te kijken naar de grootte. De grootte van de pan heeft vooral een invloed op hoeveel je in de pan klaar kunt maken. Je kunt altijd het beste wat meer in de pan klaar kunnen maken dan te weinig. 

Daarnaast is het handig om te kijken naar de werking op inductie. Het is natuurlijk niet handig als je pan voor inductie niet op inductie werkt. Zorg er daarom altijd voor dat de pan een magnetische werking en een platte bodem heeft. Daarnaast moet de handleiding aangeven dat de pan te gebruiken is voor inductie. 

Als derde is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van de wok. Zo heb je aluminium als je graag een wok met zo min mogelijk gewicht wilt. Als je meer stevigheid zoekt, zijn andere materialen, zoals gietijzer, rvs en staal een goede optie op voor te kiezen. 

De aanbaklaag is ook een punt om naar te kijken. De meeste wokpannen hebben een anti-aanbaklaag, maar daarbij is het wel belangrijk dat deze tegen voldoende warmte kan. Daarnaast is het ook handig om te kijken of de pan wel in de oven kan. 

 

Een inductie wokpan onderhouden

Een inductie wokpan moet goed onderhouden worden. Het onderhouden van zo’n pan is niet lastig om te doen. Het is vooral belangrijk om de pan goed schoon te houden. Dit doe je door de pan goed af te wassen. Bij de meeste wokpannen kan dit in de vaatwasser. Voor de levensduur is afwassen met de hand meestal aan te raden. Heel veel meer is er niet nodig voor goed onderhoud aan de pan. 

Het is vooral belangrijk om goed met een anti-aanbaklaag in de wokpan om te gaan. Dit doe je door de pan niet te heet te verwarmen. Opwarmen kan goed op de hoogste stand gedaan worden, maar voor het bakken en wokken is de hoogste stand meestal niet nodig en zelfs ongewenst om te gebruiken. 

Tip van PanKopen

Wil je nog meer interessante wokpannen bekijken? Lees dan verder op de beste wokpan