Beste pannen merken. Onze top 5 in 2024

Een topkwaliteit pan is de sleutel tot kooksucces. Het juiste kookgerei maakt koken leuker en gemakkelijker. Onze lijst met de beste 5 merken voor 2024 bevat pannen die opvallen door hun warmteverdeling en sterkte. Ze passen bij verschillende manieren van koken. Of je nu graag bakt, braadt, suddert of nieuwe gerechten uitprobeert, deze merken hebben kwaliteit voor zowel hobbykoks als professionals. Het zijn niet altijd de duurste pannen maar hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Waarom goede pannen een must zijn in elke keuken

Het is cruciaal om goede pannen te kiezen, zeker voor wie graag kookt. Ze maken koken leuker en zorgen voor betere maaltijden. Ik leg uit waarom investeren in kwaliteit loont.

Verbeterde warmteverdeling

Goede pannen verdelen de warmte gelijkmatig, wat belangrijk is. Materialen als gietijzer en koper zijn hier goed in. Ze zorgen ervoor dat je eten overal even goed gaart.

Gietijzeren pannen zijn hiervoor een goed voorbeeld. Ze verdelen de warmte heel goed. Dat betekent perfecte resultaten bij bakken en braden.

Aluminium is ook goed in het verdelen van de warmte maar kan niet gebruikt worden om te bakken. Daarom hebben aluminium pannen altijd een antiaanbaklaag of hebben een laagje roestvrij staal.

warmteverdeling

Duurzaamheid en Investering

Een kwaliteitspan gaat lang mee, zelfs bij dagelijks gebruik. Pannen van topmerken als WMF en Fissler zijn echt een investering. Ze blijven mooi en presteren goed, ook na jaren.

Gietijzer en (roestvrij) staal zijn heel duurzaam. Sommige kunnen zelfs worden doorgegeven aan de volgende generatie. Dat bewijst hun kwaliteit.

Een pan met een antiaanbaklaag zal altijd slijten. Sommigen sneller dan anderen maar er komt altijd een dag dat de antiaanbaklaag niet meer zijn werk doet.

Verschillende soorten pannen voor verschillende bereidingen

Verschillende gerechten vragen om verschillende pannen. Neem bijvoorbeeld suddergerechten. Die maken we het best in een zware gietijzeren braadpan. Soms heb je voor het snelle werk een roestvrijstalen pan nodig. Ze zijn perfect om groenten te sauteren.

Koperen pannen zijn een luxe. Ze zijn ideaal voor fijnere gerechten, omdat ze de warmte zo goed vasthouden. Een basiskeukenuitrusting telt meestal 4-5 pannen. Die zijn veelzijdig en duurzaam. Let wel op waar je de pannen voor gebruikt en of ze in de oven en vaatwasser kunnen.

Tip: we hebben een apart artikel met welke pannen je echt nodig hebt (en welke niet).

Beste pannen merken: Onze top 5 van 2024

In 2024 zijn enkele pannenmerken écht top. Ze zijn uitstekend in kwaliteit, duurzaamheid en veelzijdigheid. Laten we eens kijken naar onze top 5 merken van het jaar.

Onyx

Onyx Cookware Soeppan op kookplaat
Onyx Cookware Soeppan op kookplaat

Onyx Cookware is vrij nieuw, maar al zeer geliefd. Het merk biedt pannen met innovatieve technologie. Deze Deense pannen zijn zeer duurzaam en presteren goed. Ze werken op elke kookplaat en verdelen warmte uitstekend.

Ze lijken sterk op de HexClad pannen maar zijn een stuk vriendelijker geprijst.

BK

BK Superior collecite op het aanrecht
BK Superior collecite op het aanrecht

BK is een beroemd Nederlands pannenmerk dat meer dan 170 jaar bestaat. De pannen zijn bekend vanwege hun stevige kwaliteit. Ze hebben diverse soorten pannen die passen bij verschillende kookstijlen, met alle warmtebronnen compatibel. Alle BK pannen zijn vrij van PFAS. Je hebt roestvrij stalen pannen, stalen pannen, geëmailleerde pannen en pannen met een keramische antiaanbaklaag. Ze staan vooral bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn erg bekend in het midden-segment.

Tip: lees meer over de beste BK koekenpannen.

Le Creuset

Staub of Le Creuset

Le Creuset, een bekend Frans merk, is er sinds 1925. Ze zijn beroemd om hun gietijzeren pannen van topkwaliteit. Le Creuset pannen zijn duurzaam, mooi en geschikt voor veel kookmethodes. Je kunt ze krijgen in allerlei leuke kleuren en fleuren de keuken helemaal op. Le Creuset behoort tot de beste braadpannen.

Tefal

Tefal Renew ON Keramische Koekenpan 32 cm met gebakken eitje
Tefal Renew ON Keramische Koekenpan 32 cm met gebakken eitje

Tefal staat voor betaalbare kwaliteit. De pannen zijn gemakkelijk in gebruik en geschikt voor elke keuken. Dit Franse merk is perfect voor wie goed kookgerei zoekt dat niet duur is.

Demeyere

DEMEYERE CLASSICO 3 op Inductieplaat

Demeyere is een Belgische specialist in roestvrij stalen kookgerei. Ze produceren één van de beste roestvrij stalen koekenpannen en kookpannen van de wereld. Als je een Demeyere koekenpan overweegt, raden we altijd aan om een 3 laagse koekenpan te kopen. Die zijn echt goed.

Tip: als je meer wil weten raden we aan om te kijken bij de beste Demeyere koekenpan.

Waarop letten bij het kiezen van de beste pannen merken

Het kiezen van het beste pannenmerk vraagt om aandacht. Denk na over wat je nodig hebt en wat past bij jouw kookdag. We bespreken enkele belangrijke punten.

Kwaliteit van materialen

Pannen variëren in materialen zoals gietijzer, aluminium en koper. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. Gietijzeren pannen zijn bijvoorbeeld heel sterk. Koper geleidt hitte uitstekend. Roestvrijstaal is weer perfect voor wie graag de vaatwasser gebruikt. En antiaanbaklagen bieden gemak.

Geschiktheid voor warmtebronnen

Niet elke pan werkt op elke kookplaat. Let dus goed op of de pan past bij jouw fornuis. Dit is belangrijk voor hoe goed de pan zijn warmte overdraagt. Hierbij gaat het niet alleen om het type warmtebron maar ook om de afmeting. Vooral bij inductie wil je dat de pan perfect aansluit bij de grootte van de kookzone.

Type antiaanbaklaag

Denk na over welke antiaanbaklaag jij wilt en óf je een antiaanbaklaag wil. PFAS-vrije en keramische pannen zijn veilig en gezond. Traditionele antiaanbaklagen zijn handig, maar kunnen niet te goed tegen hoge temperaturen. En pannen van gietijzer of plaatstaal worden vanzelf beter in het bakken als je ze vaker gebruikt. Er ontstaat namelijk een natuurlijke antiaanbaklaag. Bij roestvrij staal heb je géén antiaanbaklaag. Dat vraagt een speciale manier van bakken.

Extra eigenschappen zoals vaatwasserbestendigheid

Sommige pannen hebben handige extra’s. Vaatwasserbestendigheid maakt schoonmaken makkelijker. En pannen die ook in de oven kunnen, zijn erg praktisch.

Let op alle genoemde zaken bij je keuze voor nieuwe pannen. Kies zorgvuldig zodat ze goed passen bij je kookgewoonten. Zo wordt koken nog leuker en makkelijker.

Andere populaire pannenmerken

Na onze top 5 beste pannen merken komen er nog veel meer goede merken. Ze zijn perfect voor iedereen die van koken houdt. Ook voor professionele koks.

Enkele bekende merken zijn:

GreenPan

GreenPan maakt pannen die goed zijn voor gezonde kookopties. Hun pannen hebben een speciale, veilige laag. Dit betekent geen schadelijke stoffen in je eten.

Ze zijn ideaal voor wie graag rekening houdt met het milieu.

Staub

Staub uit Frankrijk is expert in gietijzeren pannen. Hun pannen houden de warmte goed vast. Ze zijn heel sterk en perfect voor verschillende gerechten.

Staub pannen maken je keuken ook nog eens mooier.

Zwilling

Demeyere pannen

Zwilling is een bekend merk uit Duitsland. Ze maken stevige pannen van roestvrij staal. Hun pannen zijn creatief en geschikt voor verschillende kookstijlen.

Zoals Demeyere, GreenPan, Staub en Zwilling hebben ieder hun voordelen. Ze zijn allemaal topkwaliteit en goed voor in de keuken. Of je nu professionele pannen, roestvrijstalen pannen, gietijzeren pannen of gezonde pannen zoekt, deze merken zijn perfect.

Andere merken

Andere bekende merken zijn:

 • De Buyer – Stalen pannen
 • WMF – Roestvrij stalen pannen
 • Skottsberg – Stalen pannen
 • GreenChef – Keramische pannen
 • Ocina – Gietijzeren pannen
 • HexClad – Hybride pannen
 • Ballarina – Algemeen
 • BergHOFF – Roestvrij stalen pannen
 • Blaumann – Algemeen
 • Brabantia – Algemeen
 • Boska – Algemeen
 • MOA – Gietijzeren pannen
 • Sola – Algemeen

Conclusie

Het vinden van de beste pannen merken voor 2024 is belangrijk. Je moet letten op kwaliteit, duurzaamheid en prijs. Onze top 5 bevat merken als Le Creuset en Tefal. Deze merken bieden verschillende voordelen, zoals hoge duurzaamheid en betaalbare kwaliteit.

Onyx staat bovenaan vanwege zijn duurzaamheid en kwaliteit.

Alle pannen werken goed op allerlei warmtebronnen, inclusief inductie. let op het materiaal. Aluminium, staal, roestvrij staal en keramiek hebben elk hun voordelen.

We hebben zorgvuldig gekeken naar tests, beoordelingen en prijskwaliteit. Goede pannen zijn belangrijk, of je nou vaak kookt of een chef bent. Investeer in kwaliteit voor een betere kookervaring. Met deze gids maak je de beste keuze.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Pan Kopen
Logo
Shopping cart