Pannen met een keramische coating zijn erg populair geworden. Hier vertellen we je waarom dit zo is. We leggen de voordelen uit van deze pannen en vertellen je over een van de beste merken volgens ons: Greenpan. Greenpan is een Belgisch bedrijf en wereldspeler op het gebied van keramische pannen. Zij zijn begonnen met het maken van dit soort pannen, waar nu bijna iedereen mee kookt.

Keramische pannen

Iedere koekenpan is voorzien van een coating, een antiaanbaklaag die er voor zorgt dat je eten niet aanbakt. Vroeger was teflon hiervoor erg populair, maar met heeft ontdekt dat bij deze pannen bij verhitting op hoge temperaturen giftige dampen vrij komen. Daarom zijn ze bij Greenpan op zoek gegaan naar een alternatief. De keramische coating genaamd Thermolon is hiervan het resultaat.

Voordelen greenpan keramische pannen

Daar waar teflon kan verdampen en giftig is, blijft Thermolon bij hoge temperaturen beter intact. Het voornaamste voordeel is echter dat de coating geen schadelijke stoffen voor mens en milieu bevat. Deze is namelijk gemaakt op een product dat is afgeleid van zand, en is daarom helemaal natuurlijk. Daarnaast hebben deze pannen nog tal van andere voordelen die we voor je op een rijtje hebben gezet:

  • De coating heeft een erg goede afstotende werking. Hierdoor bakt je eten niet aan.
  • Als gevolg hiervan heb je minder olie of boter nodig. Dit is wel zo gezond!
  • Omdat je eten niet aanbakt, krijg je de pan ook veel makkelijker schoon. Dat scheelt weer afwaswerk.
  • De Thermolon geleidt de warmte veel beter dan traditionele coatings. Daarom kun je op een lager vuur koken, en dus energie besparen!
  • Deze betere geleiding zorgt er ook voor dat de pan de warmte gelijkmatiger verdeeld over de gehele pan. Hierdoor gaart voedsel door de gehele pan even snel.
  • De pan is geschikt voor alle warmtebronnen.
  • Doordat de antiaanbaklaag niet loslaat, gaat de pan bovendien veel langer mee.

Greenpan

Naast het feit dat ze bij Greenpan erg goede pannen fabriceren, is het ook nog eens een bedrijf met oog voor het milieu. De pannen zijn figuurlijk groen: ze worden op een duurzame manier geproduceerd. Bij het productieproces worden zo veel mogelijk gerecycled roestvrij staal en aluminium gebruikt en wordt er weinig  CO2 uitgestoten. Dit alles bij elkaar maakt de Greenpan koekenpan een uitstekende keuze voor wie groen en makkelijk wil koken! Greenpan pannen koop je hier.

Geef een reactie