De hapjespan is de ideale pan om uw eenpansgerechten in te bereiden, maar kan ook gebruikt worden als normale pan om te bakken of braden. U kunt moeiteloos een grote hoeveelheid of grote stukken in bereiden door de hoge rand van de pan en het deksel.

Wat is een hapjespan?

Een hapjespan is een pan met een hoge rand en een deksel. Vaak is de hapjespan voorzien van een anti-aanbaklaag. Met een hapjespan maakt u eenvoudig eenpansgerechten zoals een stamppot of chili con carne klaar. Daarnaast kun je een hapjespan net zo gebruiken als een normale koekenpan. Een hapjespan is dus eigenlijk een koekenpan met hoge rand. Je kunt er vlees of vis in bakken of braden. Desgewenst kunt u gerechten met vlees of vis laten stoven. Ook bereidt u hiermee eenvoudig de heerlijkste stamppotten en roerbakschotels. Het is een veelzijdige alleskunner.

Bekijk hier goede hapjespannen.

Waarom een hapjespan gebruiken?

Door de hoge rand bereidt u makkelijk grotere hoeveelheden of stukken in de hapjespan. U kunt uw gerecht omscheppen zonder dat een deel van het gerecht over de pan valt. Ook spetters van vet spatten tegen de rand in plaats van daar over. De hoge rand zorgt er tevens voor dat het vocht en de warmte in de pan blijft. Dit resulteert in minder vetspetters, een gerecht dat sneller warm is en vlees dat super mals van binnen is.

Waar moet een goede hapjespan aan voldoen?

Een hapjespan is rond of afgerond vierkant, heeft een hoge rand met meestal een glazen deksel en lang handvat. De afmeting van een hapjespan is meestal Ø24 of Ø26 cm, de pan heeft een iets dikkere bodem dan een normale koekenpan en doorgaans een antiaanbaklaag. Er zijn ook hapjespannen die in de oven gebruikt kunnen worden (zonder anti-aanbaklaag maar gemaakt van ander materiaal).

Bent u op zoek naar een goede hapjespan die u kunt gebruiken om te bakken en om heerlijk eenpansgerecht in te bereiden? Dan is de hapjespan uitermate geschikt voor u. Het is een veelzijdige koekenpan, maar dan met een handige hoge rand. BK en Tefal zijn bekende merken die goede en mooie hapjespannen verkopen.

Geef een reactie