Gaat u genieten van een heerlijke vakantie op de camping met uw tent of caravan? In dit artikel geven we u enkele tips voor het samenstellen van praktisch, ruimte en gewicht besparende keukengerei en camping pannenset. Wat zelf koken op de camping zonder al te veel te moeten improviseren is wel zo lekker en gezellig!

Waarom camping pannen meenemen?

Wanneer u op vakantie gaat, zal u vast herkennen dat u altijd ruimte te kort komt in uw koffers, tassen en kasten van de caravan. Vooral pannen nemen veel ruimte in beslag en zijn vaak zwaar en lomp. Het kan dan helpen om goed in elkaar passende en lichtgewicht pannen mee te nemen op vakantie. Zo benut u optimaal de ruimte en kunt u toch meerdere pannen meenemen. Bekijk hier het aanbod aan camping pannensets.

Waar moet u op letten bij de aanschaf?

Let er bij de aanschaf van uw pannenset op dat de pannen licht van gewicht zijn. Wist u dat er bijvoorbeeld pannen zijn waarbij u de handgrepen kunt inklappen? De pannen nemen daardoor nog minder ruimte in beslag? Ook een beschermhoes voor de pannen is handig, zodat de pannen tijdens het vervoer niet beschadigd raken. Belangrijk is ook dat pannen om te koken gemaakt zijn van Roestvrij staal (RVS), dit is sterk, lichtgewicht materiaal, dat niet snel beschadigd, tegen een stootje kan en goed de warmte geleidt.

Welk keukengerei is nog meer handig op de camping?

Wellicht heeft u ook weleens van de skottelbraai gehoord? Dit is een oven, grill en barbecue in één. U bereidt op de skottelbraai zowel pizza’s als pannenkoeken, eieren en vlees. Of een dutch oven voor het bereiden van maaltijden boven open vuur of op hete kolen? Let op deze pannen zijn wel zwaar en groot. Denkt u naast pannen ook aan spatels, branders en een vergiet? En natuurlijk een lichtgewicht koelbox om alles vers en koel te houden?

Wij wensen u alvast veel kampeer- en kookplezier toe!

1 Comment
  • Marnix
    says:

    Als backpacker beaam ik: beter even investeren in fatsoenlijke kookgerei, dat maakt je reis aan het eind van de dag als je honger hebt stukken aangenamer!

Geef een reactie