Een goede pan kopen is niet eenvoudig. Veel mensen vragen ons advies over welke pan goed is en welke ze het beste bij ons kunnen kopen. In dit artikel geven we u advies, tips en informatie waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwe pan. Wij helpen u graag bij het vinden van een pan die voldoet aan uw wensen en eisen.

Klik hier voor het totale assortiment pannen

Geschikt voor gebruik warmtebron

Belangrijk is om een pan te kopen die geschikt is voor de warmtebron waarop je hem wilt gebruiken. De meeste mensen koken op één van de volgende warmtebronnen:

  • Elektrisch (wordt langzaam warm en koelt langzaam af)
  • Gas (geeft directe warmte en is goed regelbaar)
  • Halogeen (Zie elektrisch)
  • Inductie (magnetisch veld zorgt voor het verwarmen van de pan)

Doorgaans kunnen we stellen dat vrijwel alle pannen goed te gebruiken zijn op gas maar dat je voor elektrisch, halogeen en inductie pannen nodig hebt die hier specifiek voor geschikt zijn. Let dus goed op of de pan die u wilt kopen geschikt is voor de warmtebron die u thuis gebruikt.

Materiaal pan

Een kookpan en koekenpan kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Meest voorkomend zijn aluminium, emaille, gietijzer, keramisch, plaatstaal en RVS. Elk materiaal heeft verschillende eigenschappen. De warmtegeleiding is bij elke pan goed te noemen, maar er zitten (grote) verschillen in gebruiksgemak, warmtegeleiding, bak- en kookmogelijkheden en duurzaamheid. Over het algemeen raden wij onze klanten RVS kookpannen aan en plaatstalen koekenpannen. Lees meer over dat advies: welk materiaal?

Een goede pan?

Een goede pan heeft een dikke bodem, zodat die goed geleidt. Bij een koekenpan is een steel handig, want daarmee kunt u de pan goed hanteren bij het bakken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat een pan niet te snel aanbrandt, er goed nagedacht is over het ontwerp (overkoken, opspattend vet) en makkelijk schoon te maken is. Ook het design speelt stiekem ook mee bij de aankoop.

Duur of goedkoop?

Wij hebben vele verschillende pannen uitgeprobeerd. In het geval van koekenpannen van een simpele Tefal-pannen tot dure van Demeyere. En in het geval van kookpannen een onbekend merk tegenover een Fissler. Hoewel er zeker kwaliteitsverschillen zijn en er ook best wel wat slechte goedkope pannen zijn, kunnen we wel stellen dat merkpannen net zo goed KUNNEN zijn als merkpannen. Met een pan uit het middensegment (niet te duur, niet te goedkoop) zit je bijna altijd wel goed.

Pankopen.nl

Wij verkopen in onze webshop 100-en pannen van bekende en minder bekende merken. Aan de hand van icoontjes hebben we aangegeven voor welke warmtebron een pan het meest geschikt is en waarvoor je de pan kunt gebruiken. Aan de hand van reviews van andere klanten kom je er achter hoe elke pan bij andere kopers bevalt. Onze pannen zijn van goede kwaliteit en zijn gunstig geprijsd. 

Klik hier voor het totale assortiment pannen

Heeft u vragen of advies nodig? Laat dan hieronder je vraag achter of mail naar info@pankopen.nl. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Geef een reactie