Beste stalen koekenpan. Onze top 5 in 2024

Er zijn heel wat verschillende soorten pannen die je kunt kopen. Zo worden wokpannen steeds populairder. Het is dus zeker goed om eens te kijken welke wokpannen van zeer goede kwaliteit zijn. Op die manier kun jij straks ideale wokgerechten maken, met de beste wokpan die er op dit moment is. 

Dit is precies de reden waarom wij een top 5 keramische wokpannen hebben gemaakt. Een keramische wok is namelijk altijd van zeer goede kwaliteit. Wokken met een wokpan mag altijd leuk zijn, daarom is het goed om naar de top 5 beste wokpannen te kijken die van keramisch materiaal zijn gemaakt. 

 

Beste keramische wokpan

Naar vele onderzoeken zijn we van mening dat de Onyx Cookware™ Wokpan 30 cm de beste keramische wokpan van 2024 is. Deze keramische wokpan heeft een stijlvolle uitstraling, maar dat is niet het enige. De wokpan is inclusief inductie. Dit betekent dat hij voor elke warmtebron gebruikt kan worden. Zo ook voor gas. 

Deze wokpan is te bestellen met of zonder deksel. Als je de deksel erbij bestelt, krijg je een glazen deksel. Hierdoor kun je het eten altijd goed in de gaten houden. Deze pan heeft verder ook nog een ideale handgreep, waardoor het echt een zeer goede pan is als je op zoek bent naar een keramische wokpan. 

Top 5 beste keramische wokpannen

1. Onyx Cookware™ Wokpan 30 cm 

Zoals hierboven al even genoemd vinden wij de Onyx Cookware™ Wokpan 30 cm de beste wokpan. Deze pan heeft een keramische antiaanbaklaag, waardoor hij volledig PFAS-vrij is. Hierdoor weet je zeker dat je geen schadelijke stoffen binnenkrijgt, maar je wel een antikleeflaag krijgt. Daarnaast is deze pan dus ook rvs, waardoor je ook metalen spatels kan gebruiken. De wokpan heeft verder een diameter van 30 cm, waardoor hij ideaal te gebruiken is op elk fornuis.

Deze speciale keramische wokpan is ovenbestendig, waardoor je hem overal voor kunt gebruiken. Deze functionele pan is daarnaast voorzien van een handgreep die je stevig vast kunt houden. De wok pan is dus makkelijk te verplaatsen en bestand tegen hoge temperaturen. Het wokgerecht kun je altijd weer goed uit de pan krijgen, want de pan kun je in de vaatwasser zetten. Zo hoef je de pan niet per se met de hand af te wassen. 

Pluspunten

Minpunten

ONYX COOKWARE™ HYBRIDE ANTIAANBAK WOKPAN 30CM

Eigenschappen

Actuele prijzen

2. Demeyere Alu Pro 5 Ceraforce wok 30 cm

De Demeyere Alu Pro 5 Ceraforce wok 30 cm is een andere zeer goede wokpan zonder PFAS. Deze pan is ook een keramische pan die wel een anti-aanbak coating heeft, maar geen PFAS bevat. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld geen PFOA of PTFE binnen, maar heb je wel de voordelen van een non-stick pan. Je hebt in deze pan niet eens altijd olie of boter nodig, zo goed werkt de anti aanbaklaag. Het grootste voordeel is dat je deze pan kunt gebruiken op inductie en de oven. Deze wokpan keramisch is geschikt voor elke warmtebron die je kunt bedenken. Het is dus ook een wokpan inductie. 

Deze pan kan in de oven gezet worden, maar het is wel aan te raden om hem het meeste met de hand af te wassen. Door de grootte van 30 cm kun je ideaal Aziatische gerechten in deze wokpan maken. Grotere porties zijn voor deze pan geen enkel probleem. De pan zelf is gemaakt van aluminium en daar zit dan een keramische coating over heen. Doordat de pan van aluminium is gemaakt, hebben we gemerkt dat hij eenvoudig te verplaatsen is. Da pan is namelijk niet te zwaar en kan makkelijk opgepakt worden aan de fijne greep die de pan heeft. 

Pluspunten

Minpunten

Demeyere Alu Pro 5 Ceraforce wok 30 cm

Eigenschappen

Actuele prijzen

3. BK Easy Induction Ceramic wok 30 cm

De BK Easy Induction Ceramic wok 30 cm is ook een pan die is gemaakt van aluminium. Deze pan staat er om bekend dat hij wel tot 400 graden aan kan. Deze pan heeft een zeer hoge hittebestendigheid. Deze pan is ook voor alle warmtebronnen te gebruiken. Door de keramische anti-aanbaklaag die de pan heeft, koekt er niet snel wat aan in de pan. Als je op Bol.com kijkt, zie je ook direct dat de pan een dikke bodem van 5,5 mm heeft. Hierdoor blijft de pan goed warm en weet je zeker dat je eten gelijkmatig warm wordt.

Deze wokpan heeft een keramische laag die ook PFAS vrij is. Je hoeft dus niet bang te zijn voor ongezonde stoffen. De gezonde keramische anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat je hier nooit last van hebt. We hebben gemerkt dat deze wok lang op temperatuur blijft en dat hij ook makkelijk te verplaatsen is. Zo kun je goed de wok heen en weer schudden wanneer dit nodig is. Deze wok is in het zwart verkrijgbaar, waardoor hij in de meeste keukens wel thuis past. Deze pan heeft daarnaast een fijne grootte van 30 cm, zodat je hem voor grote gerechten kunt gebruiken. 

Pluspunten

Minpunten

BK Easy Induction Ceramic wok 30 cm

Eigenschappen

Actuele prijzen

4. Tefal Renew ON Keramische Wokpan 28 cm

De  Tefal Renew ON Keramische Wokpan 28 cm is een wokpan die in meerdere maten beschikbaar is. Dit is ideaal als je een kleine of juist een grote keuken hebt. De wokpannen kun je kopen in de maten 20, 24, 28 of 32 cm. Ook deze pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen. Zo maakt het niet uit of je een inductiekookplaat hebt of op een gasfornuis kookt. Deze wokpan is geschikt voor alle opties. Deze pannen zijn van aluminium gemaakt, waardoor ze niet al te zwaar zijn. Je kunt ze dus eenvoudig van plek veranderen, zonder dat het veel moeite kost.

Deze pan is een PFAS-vrije keuze, waardoor je zeker weet dat je een wokpan koopt zonder gezondheidsrisico’s. Het is wel een wokpan met een keramische antikleeflaag, waarmee je op hoge temperaturen kan koken. Deze pan heeft een extra diepe vorm, waardoor er ook meer in past. Dit is bij de meeste pannen niet het geval. Dit is zeker een groot voordeel. We hebben gemerkt dat de pan gelijkmatig warm wordt en de warmte ook goed verdeeld. Zo weet je zeker dat je gerecht op een goede manier wordt verwarmd. Dit is voor het wokken van gerechten wel zeer belangrijk. 

Pluspunten

Minpunten

Tefal Renew ON Keramische Wokpan 28 cm

Eigenschappen

Actuele prijzen

5. GreenPan Cambridge Wokpan 28 cm

De GreenPan Cambridge Inductie Wokpan 28 cm is een andere zeer goede wokpan. Deze pan heeft een diameter van 28 cm. Dit is vaak een ideaal formaat voor een gemiddeld gezin. Deze pannen zijn geschikt voor inductie en voor gas. Het maakt dus niet uit voor welke warmtebron je kiest. Deze wokpannen kun je altijd gebruiken. Deze pan is gemaakt van aluminium, maar hij heeft wel een goede keramische coating. Op die manier weet je zeker dat je met deze wokpan met keramische laag lekkere gerechten kunt bakken. Deze pan kan ook prima in de oven gezet worden, zodat je eventueel een ovengerecht kunt maken. 

Deze wokpan heeft een mooie bronzen buitenkant, maar heeft ook een bronzen handgreep. Deze greep kun je fijn vasthouden, zonder dat hij eventueel kan buigen. De pan kan behoorlijk wat gewicht aan. Wij hebben gemerkt dat je hierdoor erg grote gerechten in deze pan kunt maken. Deze pan is halogeen, waardoor bijna iedereen gebruik kan maken van deze pan. Als je op zoek bent naar een wokpan van goede kwaliteit, is deze pan zeker een aanrader. Hij kan in de vaatwasser geplaatst worden, maar je kunt hem het beste met de hand afwassen. 

Pluspunten

Minpunten

GreenPan Cambridge wokpan 28 cm

Eigenschappen

Actuele prijzen

Een keramische wokpan

Een keramische wokpan zie je steeds vaker voorbij komen. Dit komt door de voordelen van keramische pannen. Bij een keramische wokpan zit er eigenlijk een soort keramiek aan de binnenkant. Deze keramiek zorgt ervoor dat het eten niet allemaal aan de pan blijft vastplakken. Zo hoef je niet altijd olie te gebruiken om te kunnen wokken. Dit is wel handig, want zo kun je ook op hoge temperaturen wokken. Zo voorkom je dat de olie verbrandt.

Een keramische coating is beter voor je gezondheid dan Teflon. Een Teflon anti-aanbaklaag bevat namelijk PFAS. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid. Daarom is het tegenwoordig aan te raden om voor PFAS vrije pannen te kiezen. Zo kun je nu ook PFAS vrije wokpannen kopen. Dit is zeker een aanrader als je pannen wilt hebben waar je nooit verschillende schadelijke stoffen in kunt vinden. 

 

Voordelen 

Er zitten vele verschillende voordelen aan het hebben van een keramische wokpan. Voordat je deze pannen wilt kopen, is het logisch dat je wilt weten wat de voordelen er dan van zijn. Daarom hebben we hieronder een lijstje gemaakt van de voordelen die een keramische wokpan met zich meebrengt. Zo weet je direct waarom je het beste voor deze pannen kunt kiezen:

 • Al deze keramische wokpannen zijn PFAS vrij. Dit is beter voor je gezondheid, omdat je geen chemische stoffen binnen kunt krijgen
 • De pannen werken precies hetzelfde als bijvoorbeeld rvs pannen, alleen ze zijn veel makkelijker in hun gebruik
 • Je hebt geen olie of boter nodig als je met deze pannen werkt
 • Keramische pannen kunnen niet kromtrekken bij hoge temperaturen. Dit is ideaal voor wokpannen 
 • Deze pannen zijn allemaal geschikt voor alle warmtebronnen 

 

Nadelen 

Aan elk voordeel zit vaak ook een nadeel. Dit is bij deze keramische pannen ook het geval. Hieronder hebben we enkele nadelen voor je op een rijtje gezet die wij hebben ondervonden. Zo zie je de positieve en de negatieve kanten van deze wokpannen:

 • Keramische wokpannen hebben een coating en een coating zal altijd een keer slijten
 • Keramische wokpannen kunnen niet tegen extreem hoge temperaturen. Dan is een rvs wokpan of een stalen wokpan meer geschikt

Naast deze twee nadelen hebben wij geen verdere nadelen ontdekt in onze onderzoeken. Deze wokpannen hebben dus meer voordelen dan nadelen. 

 

Veiligheid bij keramiek 

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende pannen in het nieuws gekomen die niet veilig zouden zijn. Dit heeft allemaal te maken met de anti-aanbaklaag die deze pannen bevatten. Als een pan Teflon bevat, kan dit schadelijk zijn voor je immuunsysteem. Daarnaast is er nu bekend dat je er zelfs kanker van kunt krijgen. Dit is bij keramiek niet het geval. Keramiek bevat namelijk geen Teflon. Teflon zit alleen in de anti-aanbaklaag van pannen met PFAS. 

Wanneer je een pan zonder PFAS wilt hebben, zijn keramische pannen zeker een aanrader. Keramische pannen zijn volledig vrij van stoffen die eventueel schadelijk voor je kunnen zijn. Je kiest dus eigenlijk voor een gezondere pan als je voor een keramische pan kiest. Het enige wat je hoeft te doen voor de veiligheid van de pannen, is de gebruiksaanwijzing lezen. Hier staat vaak duidelijk in waar een pan wel en niet voor gebruikt kan worden. 

 

5 tips bij het kopen van een keramische wokpan in 2024

Als je een keramische wokpan wilt kopen, is het goed om te kijken hoe je dit het beste kunt doen. Op die manier weet je zeker dat je de beste pan koopt die er op dit moment is. Daarom hebben we 5 tips voor je op een rijtje gezet, zodat je precies weet voor welke keramische wokpan je het beste kunt kiezen:

 1. Bekijk welk formaat de wokpan heeft. Heb je een bepaald formaat die de wokpan moet hebben? Dan is het goed om te kijken of de pan in dit formaat verkrijgbaar is
 2. Het is altijd goed om voor de zekerheid naar de warmtebron van de pan te kijken. Sommige pannen worden als keramische pan bestempelt, terwijl ze alleen een klein laagje keramiek hebben. Kijk dus altijd voor de zekerheid na of de pan op elke warmtebron gebruikt kan worden
 3. Er kan een groot verschil zitten in de handgrepen van een pan. Kijk daarom goed naar de handgrepen of ze fijn zijn en niet een handgreep hebben die niet fijn in de hand ligt
 4. Het is handig om te kijken of een wokpan in de vaatwasser kan of niet. Zo weet je direct of je hem met de hand af moet wassen of niet
 5. Als je een bepaalde afmeting wilt hebben, is het goed om te kijken naar de verschillende varianten van de wokpan die er verkocht worden

 

Een keramische pan onderhouden 

Wanneer je een keramische wokpan gaat kopen, is het wel handig dat je deze op de juiste manier gaat onderhouden. Zo zorg je er namelijk voor dat de pan het langste mee gaat. Het is altijd handig om hier enkele tips voor te hebben. Hieronder hebben we daarom enkele tips voor je op een rijtje gezet. Zo weet je direct hoe je de pannen het beste kunt onderhouden:

 • Lees altijd de gebruiksaanwijzing van een pan goed door. Op die manier weet je wat de adviezen zijn over deze specifieke pan. Zo kun je voorkomen dat je onnodige fouten maakt
 • Maak een pan altijd na gebruik goed schoon. Het reinigen van een pan kun je het beste zo snel mogelijk doen, zodat de resten niet in de pan kunnen trekken
 • Na het schoonmaken van de pan, raden we aan de pan zo snel mogelijk droog te maken. Zo behoud je de beste kwaliteit van de pan
 • Zorg ervoor dat je nooit materialen in de pan gebruikt waarvan je niet zeker weet of het schadelijk is. Hierbij kun je denken aan een vork, maar ook een schuurspons kan onnodige schade aanrichten