Een soeppan is de ideale pan om uw favoriete soep te bereiden. Daarnaast gebruik je zo’n pan ook voor het koken van grote hoeveelheden, zoals (pasta)saus of groenten. Maar waarom een speciale soeppan kopen en waar moet je op letten?

Wat is een soeppan?

Een soeppan lijkt op een gewone kookpan. Hij is rond van vorm, heeft een deksel en u kunt er net als in een normale kookpan allerlei gerechten in koken. Het verschil zit hem in het formaat. De soeppan is gewoon een hele grote kookpan, vaak groter dan de pannen die in een standaard pannenset zitten. Door de hele hoge rand is de soeppan ideaal voor het maken van grote hoeveelheden soep of sauzen.

Met een soeppan bereid u makkelijk een paar liter soep voor de hele familie of makkelijk een voorraadje voor in de vriezer. Ook voor het maken van een bouillon heb je al snel te weinig ruimte in een normale kookpan. En wat denk je van een verse stamppot (zonder te morsen), het koken van veel groenten of het maken van een saus? Een soeppan is door zijn grote en hoge formaat gewoon heel erg handig in de keuken.

Waar moet een goede soeppan aan voldoen?

Een goede soeppan heeft een extra hoge rand en is rond van vorm. De pan heeft een deksel en 2 stevige handvaten. Een glazen deksel kan handig zijn als je af en toe in de pan wilt kijken. De handvaten zitten het liefst stevig bevestigd aan de pan. Let er bij het kopen op dat de soeppan geschikt is voor het soort warmtebron u wilt gebruiken. De meeste soeppannen zijn gemaakt van roestvrijstaal, oftewel RVS. Een roestvrijstalen soeppan zal niet snel slijten en gaat daarom lang mee. Daarnaast is zo’n pan makkelijk schoon te maken, wat gezien het formaat een belangrijke eis is.

Bent u op zoek naar een pan om uw soepen, groenten of stamppotten in te bereiden? Dan is de soeppan voor u een uitkomst. U bereidt hiermee eenvoudig heel veel verschillende heerlijkste gerechten. Goede soeppannen vinden wij onder andere die van het bekende kwaliteitsmerk BK.

1 Comment
  • Paula
    says:

    Zo’n pan gaat echt jarenlang mee, als je maar een goede koopt. Wij hebben een moestuin en bij grote hoeveelheden oogst (bietjes, broccoli, boontjes) is het echt een uitkomst!

Geef een reactie