Koperen pannen worden met name door professionele chef-koks gebruikt. Ze zien er prachtig uit, bieden de perfecte controle over de temperatuur en gaan jaren mee. Ook in uw keuken zijn het echte eyecatchers, waarmee u heel erg prettig kunt koken.

Wat zijn koperen pannen precies?

Een koperen pan bestaat zoals de naam al doet vermoeden, uit koper. Goede pannen zijn gemaakt van materialen die bekendstaan om hun goede warmtegeleiding. Het geeft de (hobby)kok controle over wat er in de pan ligt te bakken of garen. Omdat koper een goede warmte geleider is, worden koperen pannen daarom nog veel gebruik door professionele koks. Naast bakken is de geleiding van een pan van koper perfect voor het bereiden van bijzondere gerechten. Denk bijvoorbeeld aan het bereiden van een saus die u langzaam wilt opwarmen omdat deze anders gaat schiften. Of het langzaam laten smelten van chocolade voor de perfecte dame blanche.

Een goede koperen pan is bijvoorbeeld de InoCuivre van de Buyer. De Inocuivre First Classe collectie van De Buyer bestaat uit pannen welke voor 90% bestaan uit koper en 10% hoogwaardig roestvrijstaal welke gebruikt is voor de binnenkant. De combinatie van deze materialen zorgt voor een perfecte warmtegeleiding en een ideaal bak- en kookresultaat. De pannen zijn niet goedkoop, maar bedenk u wel dat ze een heel leven mee gaan.

Eyecatcher in de keuken

Koper gaat lang mee en is qua uitstraling tijdloos. Niet voor niets worden koperen pannen al jaren gebruikt in de keukens van toprestaurants. Maar koper past ook weer helemaal bij deze tijd. Koperen pannen mogen gezien worden. Ze zijn erg mooi en zichtbaar hangend aan de muur of plafond zijn het echte eyecatchers in de keuken. Ze passen zowel in een stoer interieur als in een strakke moderne keuken. U laat bovendien zien dat u koken serieus neemt en dat u van mooie spullen houdt.

Waarom een koperen pan kopen?

Het gebruik en het kopen van een koperen pan heeft een aantal voordelen.

Voordelen:

  • Koperen pannen gaan lang mee.
  • Zijn makkelijk te reinigen.
  • Koper geleidt warmte zeer goed.

Nadelen:

  • Koperen pannen kunnen zwaar zijn (niet allemaal).
  • Niet goedkoop vanwege de hoge prijs van koper.
  • Niet geschikt voor in de afwasmachine.
  • Niet alle koperen pannen die te koop zijn, zijn geschikt voor inductie.

Hoe gebruik en onderhoud u koperen pannen?

Omdat koper warmte makkelijk geleidt, is het aan te raden de eerste keren uw gerechten op een lagere temperatuur te bereiden dan u gewend bent. Door er enkele keren mee te koken leert u snel hoe goed de pan de warmte geleid en op welke temperatuur u het fornuis moet zetten voor een goed gebakken stukje vlees. Voor het onderhoud en reinigen gebruik u een sponsje met warm water en afwassop. Dompel de pan het liefst niet onder in water. Droog de pan na het afwassen direct af met keukenpapier. Gebruik geen scherpe voorwerpen in de pan die de binnenkant kan beschadigen.

De Inocuivre First Classe collectie van De Buyer is onder andere te koop bij bol.com. In het assortiment heeft bol.com ook nog een aantal andere merken koperen pannen.

Geef een reactie