Denkt u aan de Italiaanse keuken dan denkt u waarschijnlijk al snel aan pasta. De gerechten met deegwaren zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en u kunt er eindeloos mee variëren. Een pastapan is de ideale pan om uw favoriete pasta mee te koken. Maar waarom zou u een speciale pastapan kopen?

Wat is een pastapan?

Een pastapan wordt veel in Italië gebruikt, waar het ook wel de pastaiola wordt genoemd. Een pastapan is een grote pan met deksel en vergiet of geperforeerde inzet waarmee u pasta precies en makkelijk in kunt koken. Doordat in de pan een vergiet zit, kunt u de pasta nadat de kooktijd verstreken is direct in het vergiet laten uitlekken. Daardoor hoeft u de pasta niet hoeft af te gieten. U haalt gewoon de inzet er uit. Wel zo handig, met al die liters kokend water Want wist u dat u voor 1 kilo pasta, zeker 1 liter water nodig heeft? Daarnaast zorgt het vergiet er voor dat de pasta minder aan elkaar en de pan blijft plakken.

Waar moet een goede pastapan aan voldoen?

Een pastapan is een ronde en hoge pan en is bij voorkeur van RVS gemaakt. Een goede pan heeft een deksel en 2 stevige handvaten. Daarnaast koop je het liefst een pastapan die beschikt over een geperforeerde inzet of vergiet waardoor de pasta minder snel aan elkaar plakt. Door het vergiet of de gaatjes van de geperforeerde inzet kan het kokende water bij de pasta komen. Het makkelijkst is als u deze inzet of vergiet er uit kunt halen. Dan hoeft u de pan niet af te gieten. Een goede pastapan heeft bovendien een dikke bodem, die de warmte gelijkmatig verspreidt.

Bent u op zoek naar een pan om uw pasta’s of pastasauzen in te bereiden? Of het nu macaroni, spaghetti, tagliatelle of andere deegwaren zijn, de speciale pastapan biedt een uitkomst. U kookt hiermee eenvoudig de heerlijkste Italiaanse deegwaren.

1 Comment
Geef een reactie