Om je pannen op te bergen kan het soms handig zijn ze te stapelen. Zeker als je weinig ruimte hebt in je keukenkastjes of lades. Zonder bescherming kan het stapelen van pannen krasjes en strepen veroorzaken in de onderste pan. Wie zuinig is op zijn (kostbare) materiaal gebruikt daarom een stapelbeschermer voor het stapelen van pannen op elkaar.

Wat is een stapelbeschermer?

Een stapelbeschermer of panbeschermer zorgt ervoor dat de coating, anti aanbaklaag van koekenpannen of het oppervlakte van RVS pannen goed beschermd zijn tegen krassen, strepen en beschadigen. Om de coating van de pannen goed te beschermen tegen soort beschadigingen zijn er panbeschermers ontworpen. Deze beschermers leg je tussen twee pannen in. Het slimme ‘kussentje’ beschermt gevoelige oppervlakten tegen krassen en zo blijven uw kostbare pannen mooi. Doe je dat niet, dan kunnen pannen elkaar beschadigen (zowel kookpannen als bakpannen). Het is dus een erg handig hulpmiddel om je pannen op te stapelen, zonder dat deze beschadigen. Naast gebruik voor pannen, gebruiken we ze hier ook voor het stapelen van ovenschalen en metalen kommen. Je pannen en andere keukengerei blijven zo langer intact.

Bekijk hier de beste pannenbeschermers.

Materialen, vorm en diameter

Er zijn stapelbeschermers in verschillende materialen. Neopreen, polyester en vilt zijn de meest gebruikte materialen. Het voordeel van neopreen is dat deze stapelbeschermers in de vaatwasmachine kunnen. Dit is bij vilt niet het geval. Vrijwel alle beschermers zijn ster- of bloemvormig. Dit is makkelijk omdat de bescherm zich zo goed kan vormen naar de binnenmaat van elke pan. Ze passen in vrijwel elke vorm pan (ook vierkante pannen). De stapelbeschermers zijn te koop in verschillende diameters, maar 30-40 cm in diameter worden het vaakst gebruikt.

Ruimte besparen, beschermen en hygiëne

Met de panbeschermer kun je jouw kostbare pannen zorgeloos op elkaar stapelen. Het is een ideale bescherming voor het stapelen van pannen. Het beschermt tegen krassen, strepen en beschadigen van kwetsbare coatings – en verlengt de levensduur van uw pannen. Zeker als je gietijzeren of plaatstalen pannen hebt die je regelmatig ingevet moet opbergen en niet brandschoon mag afwassen bieden de beschermers ook een uitkomst. De pan beschermer zorgt er voor dat de vieze onderkant van een pan niet in contact komt met de bodem van de pan daaronder. Wel zo hygiënisch.

Geef een reactie