Overweegt u om een keramische koekenpan aan te schaffen maar wilt u graag weten wat de voor-en nadelen zijn? Wij zetten graag de voor- en nadelen voor u op een rijtje.
Wat is een keramische koekenpan?
De keramische koekenpan heeft een speciale keramische laag (ook wel Thermolon genaamd) die geen schadelijke stoffen bevat. Deze laag heeft vergelijkbare anti-aanbak eigenschappen als de oude pannen met anti-aanbaklaag van PTFE. Wilt u zorgeloos, gezond en veilig koken? Dan raden wij u een keramische koekenpan aan.
Voordelen keramische koekenpan
Een keramische koekenpan heeft een aantal voordelen. De meest in het oog springende zijn:
- Gezonde manier van bakken
- Geen boter of olie nodig
- Eten blijft niet plakken
- Makkelijk schoon te maken
- Houdt de warmte langer vast
- Geschikt voor alle soorten warmtebronnen
Lees ook: de beste keramische koekenpan
Nadelen keramische koekenpan
Zoals elke pan, heeft een thermolon koekenpan ook een aantal nadelen:
- De pan is zwaar
- Blijft lang warm na gebruik
- Er ontstaan snel krasjes
- De laag kan slecht tegen hoge temperaturen.
Eisen van een keramische koekenpan
De keramische laag fungeert als een anti-aanbaklaag en wanneer u de juiste accessoires gebruikt, gaat de keramische koekenpan lang mee. Dit is wel afhankelijk van de kwaliteit van de pan. Let bij het kopen van een keramische koekenpan erop dat u de pan makkelijk kunt schoonmaken en dat de bodem niet snel aanbrandt. Let er tevens op dat het materiaal van de pan sterk is en het handvat stevig is. Een goed en zeer bekend merk dat kwaliteit pannen verkoopt zijn de koekenpannen van Greenpan.
Bent u op zoek naar een duurzame en gezonde manier van bakken? Dan is de keramische koekenpan uitermate geschikt voor u. Geen giftige stoffen die vrijkomen maar gezond en milieuvriendelijk koken!
Ik ben helemaal klaar met pannen met welke anti aanbaklaag dan ook. Ik heb een paar rvs koekenpannen gekocht met een dikke bodem en ik wou dat ik dit eerder wist. Ik heb nu pannen voor het leven en heb zelf een perfecte anti aanbaklaag in die pannen gemaakt door de pannen in te branden, hoe dat moet kan je op internet vinden. Ik was ze alleen af met heet water want ze moeten juist een beetje vettig blijven.
Bedankt voor de info! Ik heb nu een tijd een keramische pan en het is wel even wennen. Er staat dat je bijna geen olie nodig hebt en dat het niet aanbakt maar bij mij bakt het best vaak aan. Wat doe ik niet goed? En ik heb mini ‘gaatjes’ (beschadigingen) in de pan. Is dat gevaarlijk? Moet ik een andere pan aanschaffen?