De voor- en nadelen van een keramische koekenpan

De voor- en nadelen van een keramische koekenpan

Overweegt u om een keramische koekenpan aan te schaffen maar wilt u graag weten wat de voor-en nadelen zijn? Wij zetten graag de voor- en nadelen voor u op een rijtje.

Wat is een keramische koekenpan?

De keramische koekenpan heeft een speciale keramische laag (ook wel Thermolon genaamd) die geen schadelijke stoffen bevat. Deze laag heeft vergelijkbare anti-aanbak eigenschappen als de oude pannen met anti-aanbaklaag van PTFE. Wilt u zorgeloos, gezond en veilig koken? Dan raden wij u een keramische koekenpan aan.

Voordelen keramische koekenpan

Een keramische koekenpan heeft een aantal voordelen. De meest in het oog springende zijn:

  • Gezonde manier van bakken
  • Geen boter of olie nodig
  • Eten blijft niet plakken
  • Makkelijk schoon te maken
  • Houdt de warmte langer vast
  • Geschikt voor alle soorten warmtebronnen

Lees ook: de beste keramische koekenpan

Nadelen keramische koekenpan

Zoals elke pan, heeft een thermolon koekenpan ook een aantal nadelen:

  • De pan is zwaar
  • Blijft lang warm na gebruik
  • Er ontstaan snel krasjes
  • De laag kan slecht tegen hoge temperaturen.

Eisen van een keramische koekenpan

De keramische laag fungeert als een anti-aanbaklaag en wanneer u de juiste accessoires gebruikt, gaat de keramische koekenpan lang mee. Dit is wel afhankelijk van de kwaliteit van de pan. Let bij het kopen van een keramische koekenpan erop dat u de pan makkelijk kunt schoonmaken en dat de bodem niet snel aanbrandt. Let er tevens op dat het materiaal van de pan sterk is en het handvat stevig is. Een goed en zeer bekend merk dat kwaliteit pannen verkoopt zijn de koekenpannen van Greenpan.

Bent u op zoek naar een duurzame en gezonde manier van bakken? Dan is de keramische koekenpan uitermate geschikt voor u. Geen giftige stoffen die vrijkomen maar gezond en milieuvriendelijk koken!

Hanneke de Groot

Hanneke is een expert op het gebied van consumenten lifestyle. Sinds het afronden van haar opleiding als Industrieel ontwerper aan de Technische Universiteit Delft werkt ze als onderzoeker bij een multinational die zowel medische apparatuur als consumenten lifestyle artikelen ontwikkelt (waaronder pannen, keukenapparatuur- en gerei). Ze deelt haar ervaringen op onze website en adviseert ze je welke pannen te kopen. Lees meer over Hanneke.

Geef een reactie

Sluit Menu